به گزارش ایرنا، در این همایش تفاهمنامه ۶۲ کلاس درس بین آموزش و پرورش تربت حیدریه و مجمع خیرین مدرسه ساز این شهرستان منعقد شد و در پایان خیران با همکاری دولت ساخت ۱۲۴ کلاس را متعهد شدند.
معاون برنامه ریزی و توسعه مشارکت های مردمی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در این همایش اظهار کرد: دولت نگاه ویژه به دانش آموزان دارد و رییس جمهور در یک و نیم ماه گذشته افزون بر پنج نشست را برای این موضوع برگزار کرده که نشانه عزم جدی ایشان است.
علیرضا راشکی افزود: پیش از این قوانین تشویقی برای جلب مشارکت خیران در مدرسه سازی در کشور وجود داشت و به تازگی هم موضوع اعتبار مالیاتی بر آنها افزوده شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس خیران هر مبلغی را که برای اتمام طرحهای نیمه تمام هزینه کنند، ۵۰ درصد آن به عنوان اعتبار مالیاتی در نظر گرفته میشود که این مبالغ توسط سازمان نوسازی مدارس و برنامه و بودجه تایید میشود.
عضو کمیسیون بین الملل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور هم در این نشست اظهار کرد: تربت حیدریه در زمینه ساخت مدارس و مدرسه یاری کوشا است و مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان با آموزش و پرورش استان می تواند تعامل ویژه داشته باشد.
سمیه هاشمی بیان کرد: وجود عزیزانی که در سالن هستند به خصوص دهه شصتیها مایه خوشحالی است، هر تعداد کلاس درس که پس از مشارکت و تعهد خیران در این برنامه، باقی بماند را با کمک خیران مدرسه ساز کشور خواهیم ساخت.
ساخت ۴۲ کلاس درس در تربت حیدریه
نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی هم در این همایش گفت: با پیگیری های انجام شده و دستور وزیر آموزش و پرورش، در کنار خیران قول ساخت ۳۰ کلاس درس در تربت حیدریه گرفته شد.
محسن زنگنه افزود: با پیگیری های صورت گرفته از سازمان زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی، یک مدرسه کامل ۱۲ کلاسه در سایت مسکن مهر تربت حیدریه احداث خواهد شد.
وی اضافه کرد: در مجلس شورای اسلامی در تدوین برنامه هفتم یک بند بسیار خوب را مصوب کردیم که بر اساس آن هر خیری ۵۰ درصد سهم دولت در پروژه های خیرساز را انجام دهد، آن هزینه ها شامل معافیت مالیاتی خواهد شد.
کمبود ۲۹۴ کلاس درس در تربت حیدریه
فرماندار تربت حیدریه هم اظهار کرد: از این پس گام های محکم تر و سریع تری برای آموزش پرورش شهرستان برداشته خواهد شد.
مجتبی شجاعی ابراز کرد: سرانه فضای آموزشی در روستاهای شهرستان تربت حیدریه بهتر از شهر است، اما سرانه فضای آموزشی سه و هشت دهم برای شهر تربت حیدریه پایین بوده و همانند سرانه آموزشی در زاهدان است.
وی گفت: هیچ پیشرفتی بدون تربیت منابع انسانی حاصل نخواهد شد.
مدیر آموزش و پرورش تربت حیدریه با اشاره به کمبود ۲۹۴ کلاس درس در این شهرستان گفت: مجبور شدیم کلاس ها را ۲ شیفته کنیم و با انعقاد تفاهمنامه، احداث ۶۲ کلاس درس، امیدواریم در آینده مدرسه دو شیفته در شهرستان نداشته باشیم.
حجت صالحی ادامه داد: در مراسم امروز طبق قول هایی که خیران دادند و تلاش نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی، بنا شد ۱۲۴ کلاس درس در ۲ سال آینده در تربت حیدریه احداث شود.
رییس مجمع خیرین مدرسه ساز تربت حیدریه هم در این همایش اظهار کرد: تعداد ۱۶ طرح مدرسه سازی نیمه تمام سال ۱۴۰۰ در این شهرستان وجود داشت که تاکنون عملیات تکمیل ۱۴ مدرسه از این تعداد به اتمام رسیده است.
ایمان سلطانی افزود: امروز ۲ مدرسه شامل یک مدرسه ۹ کلاسه و یک سه کلاسه افتتاح و تفاهم نامه احداث نزدیک به ۶۰ کلاس درس نیز منعقد شد.
وی گفت: به ازای هر ۲ کلاس درس که در کشور ساخته میشود، یک کلاس درس را خیران و یک کلاس درس را دولت میسازد.
تربت حیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع شده است.