رضا ماجدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مرکز دفن زباله منطقه کمالوند یکی از قدیمی ترین سایت های شهر خرم آباد محسوب می شود که در حال حاضر روزانه ۳۸۰ تن زباله از سطح شهر جمع آوری و در آن دفن می شود.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلاتی که در دفن زباله های شهر وجود داشت نفوذ شیرابه به منابع آب زیرزمینی بود که می توانست مشکلات زیادی را در دراز مدت برای بهداشت و سلامت شهروندان ایجاد نماید.
ماجدی با اشاره به آغاز عملیات ایجاد استخر برای جمع آوری شیرابه ها در شهریورماه امسال عنوان کرد: در کف سازی استخر از "ژئوممبران" به عنوان یک عایق بسیار نفوذناپذیر، محکم و دارای مقاومت بالا در مقابل اشتعال استفاده شد.
وی در خصوص سیستم استفاده شده در این استخر بیان کرد: در ایجاد این استخر از سیستم بازچرخشی و پمپ های مکش استفاده شده که شیرابه ها پس از دفن و اشتعال ناشی از تولید گاز متان در زباله ها، تبخیر می شوند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری خرم آباد با اشاره به هزینه کرد ۱۰ میلیارد ریالی برای ساخت این استخر افزود: در ایجاد این استخر از تجهیزات، ماشین آلات و نیروهای فنی سازمان استفاده شد تا هزینه ها کاهش یابد چراکه اگر به دست پیمانکار سپرده می شد چندین برابر اعتبار هزینه شده نیاز بود.
به گفته ماجدی در فاز بعدی تلاش می شود با ایجاد تصفیه خانه با برآورد اعتبار حدود ۳۰۰ میلیارد ریال، آب حاصل از تبدیل شیرابه در آبیاری فضای سبز شهری بکار گرفته شود.
وی با بیان اینکه این طرح در برخی استان های برخوردار اجرا شده است عنوان کرد: اغلب شهرهای کشور از این سیستم بی بهره هستند و این آمادگی وجود دارد در کارگروه مدیریت پسماند به عنوان یک طرح سلامت شهری مطرح شود.
وی ادامه داد: همچنین در صورت تقاضای سایر شهرهای استان و همجوار برای اجرای این طرح، دانش نیروهای سازمان مدیریت پسماند شهرداری خرم آباد در اختیار آن ها قرار خواهد گرفت.
شهر خرم آباد بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.