به گزارش خبرنگار ایرنا، اعضای کادر درمان بیمارستان معتمدی گرمسار در بخشهای مختلف از جمله پرستاران و نیروهای خدماتی، نسبت به مشکلات مالی، فقدان پرداخت حقوق و کارانه، مزایای قانونی، کمبود امکانات و نیروی پرستار و پزشک در بیمارستان معتمدی معترض بودند.
این اجتماع آرام در حاشیه افتتاح گام توسعهای بیمارستان معتمدی گرمسار با حضور رییس و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، سرپرست فرمانداری گرمسار و نماینده گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی شکل گرفت.
مشکلات معیشتی پرستاران گرمسار
سرپرستار بیمارستان معتمدی گرمسار در این تجمع به بیان مهمترین مشکلات پرستاران پرداخت و بیان کرد: حوزه درمان از شغلهای بااهمیت و حساست ویژه است که کمبود نیروی پرستار در بیمارستان معتمدی و پرداختنشدن به موقع حقوق و مزایا مهمترین چالشی است که این نیروها با آن درگیر هستند.
عباس اسدی با اشاره به سختیهای کار پرستاران گفت: بیتوجهی مسوولان به مشکلات معیشتی و مالی کادر درمان باعث خروج نیروهای کار از این رسته شغلی میشود.
وی تاکید کرد: کمبود نیروی کار باعث ایجاد فشار مضاعف بر کادر درمان موجود و فعال در گرمسار میشود و مسوولان با پرداخت به موقع حقوق و کارانه پرستاران انگیزهبخش باشند.
برقراری عدالت در توزیع امکانات و نیروی انسانی در گرمسار
سرپرست فرمانداری گرمسار در جمع اعضای کادر درمان بیمارستان معتمدی با اشاره به دستور مستقیم محمدجواد کولیوند استاندار سمنان مبنی بر ضرورت پاسخگویی مدیران استانی به فرمانداران شهرستانها، بیان کرد: مدیران دانشگاه علوم پزشکی سمنان و مسوولان مراکز بهداشت و درمان باید در خط مقدم پاسخگویی به اعضای کادر درمان این شهرستان قرار گیرند.
علی همتی گفت: عدالت در توزیع امکانات و نیروی انسانی در مراکز درمانی بین شهرستان گرمسار و مرکز استان رعایت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه مطالبه کادر درمان به حق است و باید به معیشت آنان توجه ویژه شود، افزود: مراکز درمانی شهرستان گرمسار و بخش ایوانکی از کمبود و چه بسا فقدان نیروی کار در بخش های مختلف پزشکی، پرستاری و خدماتی رنج میبرند.
سرپرست فرمانداری گرمسار با اشاره به موقعیت جغرافیایی، شاخصهای مختلف جمعیتی، قرارگیری در مسیر آزادراه حرم تا حرم و مهاجرپذیری و شمار زیادی اتباع خارجی در این منطقه، ابراز کرد: گرمسار با تنها یک بیمارستان در حال خدماتدهی به متقاضیان زیادی است که این مساله چالش کمبود نیرو را چند برابر تشدید میکند.
پیگیریها در شورای بهداشت گرمسار
وی از برنامهریزی برای تشکیل شورای بهداشت در گرمسار خبرداد و گفت: مشکلات کادر درمان و پرستاران این شهرستان احصا شده و در این شورا برای رفع آن، پیگیریهای لازم انجام میشود.
وی تاکید کرد: اگر هزاران مترمربع فضای درمانی در گرمسار احداث شود، بدون تامین نیروی انسانی مورد نیاز، بیفایده خواهد بود.
سرپرست فرمانداری گرمسار گفت: امکاناتی از جمله دستگاههای درمانی و آمبولانس و ساده ترین اقلام مورد نیاز بیمارستان معتمدی، متناسب با جمعیت این شهرستان نیست و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی سمنان موظفند نسبت به رعایت عدالت در توزیع این امکانات در سطح استان اهتمام بورزند.
پرداختنشدن مطالبات دانشگاه علوم پزشکی سمنان از تامین اجتماعی
معاون توسعه منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی سمنان در اینباره بیان کرد: پرداخت مطالبات کادر درمان و پرستاران، مسالهای کشوری است و پیگیریها در این باره ادامه دارد.
محمدحسن تجلی با بیان اینکه پرداخت مطالبات دانشگاه علوم پزشکی سمنان توسط سازمان تامین اجتماعی به موقع انجام نمیشود، گفت: آخرین پرداخت سازمان تامین اجتماعی در اردیبهشت ماه امسال انجام شد و با توجه به اینکه ۷۵ درصد جمعیت استان تحت پوشش تامین اجتماعی قراردارند، این مشکل نمود و بروز بیشتری خواهد داشت.
وی افزود: پرداخت مطالبات پرستاران استان سمنان منوط به پرداخت بدهی تامین اجتماعی به دانشگاه علوم پزشکی سمنان است.
پیگیری تلفنی نماینده گرمسار و آرادان از رییس تامین اجتماعی کشور
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست در تماس تلفنی با رییس سازمان تامین اجتماعی کشور موضوع پرداختنشدن مطالبات دانشگاه علوم پزشکی سمنان را در ۹ ماه گذشته پیگیری کرد.
یاسر عربی تاکید کرد: سازمان تامین اجتماعی پرداخت مطالبات دانشگاه علوم پزشکی سمنان را جدی بگیرد. با توجه به اینکه ۷۵ درصد جمعیت این استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، این مساله اولویت ویژهای دارد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات مستمر در باره پیگیری مسایل بهداشت و درمان گرمسار و آرادان در غرب استان سمنان، بیان کرد: تبعیض در نظام پرداخت در سطح استان سمنان مشاهده نشده اما در بخش تعداد نیروها به ویژه در حوزه پرستاری و تجهیزات درمانی، تبعیض وجود دارد.
وی با تاکید بر ضرورت تمرکززدایی و رفع تبعیض در بخش نیروی انسانی و تجهیزات گفت: مسوولان دانشگاه علوم پزشکی سمنان به صورت مستمر ماهانه در شهرستان گرمسار حضور داشته باشند و نسبت به بررسی مشکلات اهتمام ورزند.
نماینده گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی گفت: خیرین سلامت در گرمسار برای کمک به بخش درمان اعلام آمادگی کردند و میتوان از این ظرفیت برای تامین برخی هزینهها استفاده کرد.
پرداخت جدید در هفته جاری انجام میشود
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان در جلسه بررسی مشکلات کادر درمان شهرستان گرمسار بیان کرد: نیروی انسانی همواره مهم ترین منبع و دارایی حوزه سلامت در مسیر خدمت رسانی به مردم است.
کامران قدس با بیان اینکه همیشه پرداختیهای کادر درمان در اولویت است، افزود: در تلاش هستیم راهکارهایی برای بهبود معیشت همکاران داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تاخیر در زمان دریافت درآمد و وصول مطالبات این دانشگاه موجب تاخیر در پرداخت اضافه کار، کارانه و سایر مزایای کارکنان میشود، ابراز کرد: باید سازمانهای بیمهگر نسبت به پرداخت بدهی خود به این دانشگاه متعهدتر باشند تا دانشگاه بتواند بدهی کارکنان خود را تامین کند.
وی با بیان اینکه با پیگیری نمایندگان استان سمنان در مجلس شورای اسلامی، مطالبات دانشگاه از سازمانهای بیمهگر که بیش از ۶ ماه است، زودتر پرداخت شود، افزود: تا پایان این هفته به محض وصول بخشی از مطالبات از سازمانهای بیمهگر، برای همکاران کادر درمان واریز انجم میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی سمنان تاکید کرد: تمامی پرداختیهای کارکنان در تمامی واحدها و سطوح تحت پوشش دانشگاه در تمامی شهرها و واحدهای تابعه همزمان و یکسان است.
وی با بیان اینکه دانشگاه فصول پرداختی مختلف دارد، گفت: هرکدام باید برای محل مشخصی هزینه شود و اجازه نداریم بودجه عمرانی را در هزینه نیروی انسانی و برعکس آن هزینه کنیم.
وی افزود: دولت فقط حقوق همکاران استخدامی را پرداخت میکند و پرداخت حقوق کارکنان شرکتی، اضافه کار و کارانه و ترمیم حقوق از محل درآمدهای دانشگاه باید پرداخت شود و چون شرکتهای بیمه تاخیر چندماه در پرداختی به دانشگاه دارند، تاخیر در پرداخت مزایای کارکنان حوزه بهداشت و درمان رخ میداد.
گرمسار غربیترین شهرستان استان سمنان، با پایتخت کشور همجوار است و محور اصلی تهران- مشهد از این شهرستان عبور میکند.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ شهرستان گرمسار ۷۷ هزار و ۴۲۱ نفر در ۲۵ هزار و ۵۸۵ خانوار دارد که شامل ۶۲ هزار و ۱۹۰ جمعیت شهری و ۱۵ هزار و ۲۳۱ جمعیت روستایی است.
استان سمنان به دلیل گستردگی جغرافیایی، ۲ دانشگاه علوم پزشکی دارد.
شهرستانهای مرکزی و غربی استان، زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی سمنان هستند.