به گزارش ایرنا، مهدی جمالینژاد عصر شنبه در نشست با بانوان فناور و نخبه دانشگاهی استان در استانداری اصفهان افزود: بانوان نخبه و خبره زیادی در زمینه های مختلف در استان فعال هستند اما شناخت صحیحی از توانایی ها و دانش آنها وجود ندارد و باید از طریق شبکهسازی این موضوع برطرف شود.
وی با بیان اینکه بانوان فناور و نخبه ظرفیت و توانایی بالایی برای حل کردن مسائل و مشکلات کشور و استان دارند، اظهار کرد: می توان با ایجاد یک شبکه نظاممند و قدرتمند و برقراری ارتباط سازنده با این بانوان، زمینه های مناسبی برای بهره گیری هرچه بیشتر و بهتر از دانش و مهارت آنها فراهم کرد.
جمالینژاد با اشاره به اینکه نهادهایی مانند بنیاد نخبگان، دفتر امور بانوان استانداری و شورای اسلامی شهر باید در این زمینه اقدام کنند، اضافه کرد: استانداری بهعنوان قدرت حاکمیتی می تواند بهصورت کارگروهی در این زمینه حمایت داشته باشد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه از طریق شبکه سازی می توان ایدههای خلاقانه و نوآورانه را نیز به خوبی احصا کرد، گفت: ظرفیت های زیادی در بین بانوان نخبه و فناور شهرستان ها وجود دارد که شبکه سازی می تواند به شناخت هرچه بیشتر و استفاده از ظرفیت آنها برای حل مشکلات منطقه ای نیز کمک کند.
جمالینژاد با تاکید بر اینکه شهرهای دانش پایه، محور رشد و توسعه کشورها هستند، افزود: اصفهان توانایی تبدیل شدن به قطب دانش کشور را دارد و در صدد هستیم این خطه را بهصورت عملیاتی بهعنوان یک شهر دانش مبنا در کشور و دنیا معرفی کنیم.
وی با اشاره به نقش هوش مصنوعی در بخش های مختلف مانند گردشگری و انرژی، تصریح کرد: لازم است مجموعه های تخصصی و علمی مانند جمع بانوان نخبه و فناور استان به این مباحث توجه داشته باشند و پیشنهادها و ایدههای آنها از طریق شبکه ایجاد شده، شناسایی و مورد بررسی قرار گیرد.
همچنین مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان در این نشست گفت: بانوان نخبه، فناور و کارآفرین استان دارای پیشنهادهای زیادی برای برطرف کردن مسائل و مشکلات موجود هستند که تلاش می شود با تشکیل چنین جلسه هایی و شبکهسازی بین آنها این ایدهها شناسایی و استفاده شود.
مریم فاتحیزاده به موضوع اشتغال بانوان نیز اشاره و اضافه کرد: در صدد هستیم تا مسائل و مشکلات کارآفرینان استان شناسایی و رفع و بستر مناسب برای فعالیت و نقش آفرینی بیشتر زنان در عرصه تولید، اشتغال و کارآفرینی ایجاد شود.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان نیز در این نشست گفت: این بنیاد دارای هیاتهای اندیشهورز در زمینه های مختلف است که بانوان نخبه، پژوهشگر و فناور حضور فعالی در آنها دارند.
ساره گلی با بیان اینکه موضوع فعالیت این هیات های اندیشه ورز درباره اولویت های استان اصفهان مانند آب و هوش مصنوعی است، افزود: نخبگان افراد تاثیرگذار جامعه هستند که برای شنیده شدن خواسته ها و ایفای نقش موثر در مظلومیت بسر می برند و لازم است مسوولان استانی توجه بیشتری به آنها داشته و به مطالبات آنها بطور تخصصی رسیدگی کنند.
صدیقه واعظیفر سرپرست دانشگاه پیام نور استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: بانوان کارآفرین و فناور در هر شرایطی به فعالیت خود ادامه می دهند اما اگر حمایت دولت همراه آنها باشد و بیشتر دیده شوند انگیزه مضاعف پیدا کرده و با تلاش بیشتری کار می کنند.
به گزارش ایرنا، در این نشست جمعی از بانوان فناور و نخبه دانشگاهی اصفهان به معرفی خود و بیان مسائل و مشکلات موجود برای فعالیت در عرصه نخبگانی و فناوری استان و کشور پرداختند.
اصفهان با حدود ۲۱۵ هزار دانشجو، نزدیک به پنج هزار عضو هیات علمی و ۱۸۵ موسسه آموزشی، پژوهش و فناوری، دومین استان دانشگاهی کشور بهشمار میآید که تعدادی از مراکز آموزش عالی آن جزو دانشگاههای بزرگ و برتر ایران هستند؛ حدود ۵۱ درصد از دانشجویان استان را بانوان تشکیل می دهند.
همچنین این خطه بعنوان استان پیشتاز در عرصه علم و فناوری و با سهم ۱۰ درصدی از کل شرکتهای دانش بنیان، رُتبه دوم را در کشور دارد.