قم - ایرنا - رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قم، گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ، تعداد خودروهای وارد شده به این استان با رشد ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۶۴ میلیون و ۴۶۸ هزار دستگاه رسید.

محسن محمدی اطهر روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این میزان در مقایسه با ۶۳ میلیون و ۵۴ هزار خودرو در سال گذشته، نشان‌دهنده افزایش چشمگیر تردد در جاده‌های استان است.

وی اظهار کرد: آمار فوق نشان‌دهنده رونق تردد در استان و اهمیت موقعیت استراتژیک قم به‌ویژه در زمینه‌های زیارتی و علمی است.

وی گفت:‌ از آنجا که قم به عنوان یک مقصد زیارتی مهم و محل حضور مراکز علوم دینی و مرجعیت شناخته می‌شود، طبیعتاً شاهد ورود تعداد زیادی خودرو از سراسر کشور به این استان هستیم.

وی افزود: حدود ۱۶ درصد از خودروهای وارد شده به قم در این مدت، متعلق به وسایل نقلیه سنگین بود که این موضوع نشان‌دهنده تردد بالای کامیون‌ها و وسایل نقلیه بزرگ در جاده‌های استان است.

محمدی اطهر یکی از دلایل اصلی این افزایش تردد را به رشد تولید و واردات خودرو در کشور، همچنین موقعیت کریدوری قم و عبور مسیرهای ارتباطی اصلی از این استان نسبت داد.

رئیس مرکز مدیریت راه‌های قم در ادامه گفت: بیشترین میزان تردد ثبت شده مربوط به آزادراه تهران-قم است، که در مدت فوق نزدیک به ۱۵ میلیون و ۹۱۸ هزار دستگاه خودرو از این آزادراه وارد استان شدند،در مقابل کمترین میزان تردد متعلق به محور دستجرد-سلفچگان بوده که در آن ۶۴۲ هزار و ۷۶۷ دستگاه خودرو از این محور وارد قم شدند.

محمدی اطهر همچنین به سرعت متوسط خودروها در طول جاده‌های استان اشاره کرد و افزود: سرعت متوسط خودروها در ۹ ماهه اول سال جاری، مشابه بیشتر ایام سال، حدود ۸۶ کیلومتر در ساعت بوده‌است.

وی در ادامه به تحلیل وضعیت ورود خودروها بر اساس پلاک‌های شماره‌گذاری استان‌ها پرداخت و گفت: در ماه آذر امسال، بیشترین ورود خودروها متعلق به پلاک‌های استان تهران بوده که با ۲۹ درصد از مجموع خودروهای وارد شده، رتبه نخست را در اختیار دارند. استان‌های اصفهان و مرکزی نیز به ترتیب با ۱۱ درصد و ۷ درصد در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

رئیس مرکز مدیریت راه‌های استان قم همچنین به فعالیت سامانه‌های هوشمند در این مرکز اشاره کرد و گفت: هم اینک ۴۱۲ دستگاه سامانه هوشمند در استان قم فعال هستند که شامل ۸۶ دستگاه سامانه تردد شمار جاده‌ای، ۷۵ دستگاه دوربین ثبت تخلف، ۲۶ دستگاه دوربین نظارت تصویری، ۴ دستگاه سامانه عکسبرداری ثابت، و چهار دستگاه تابلوی پیام متغیر می‌باشد، علاوه بر این، یک دستگاه دوربین تردد شمار و یک دستگاه سامانه توزین در حال حرکت نیز در جاده‌ها نصب شده‌اند.

وی افزود: همچنین ۷۹ دستگاه بی‌سیم دستی و خودرویی و ۱۳۷ دستگاه سامانه ردیاب خودرویی نیز تحت نظارت این مرکز قرار دارند، سامانه‌های هوشمند جاده‌ای نقش مهمی در کنترل، هدایت و پایش ترافیک جاده‌ای ایفا می‌کنند و ارتقاء کمی و کیفی این سامانه‌ها همواره در دستور کار مرکز مدیریت راه‌های استان قم قرار دارد.

محمدی اطهر در پایان اشاره کرد که ۲ دستگاه سامانه نظارت تصویری جدید به جمع سامانه‌های نظارتی استان قم افزوده شده و به‌زودی اطلاع‌رسانی جامع در این خصوص انجام خواهد شد.

درحوزه راهداری استان قم ۲ هزار کیلومتر راه شامل ۲۱۳ کیلومتر آزادراه، ۲۳۲ کیلومتر بزرگراه، ۱۵۴ کیلومتر راه اصلی، ۱۵۰ کیلومتر راه فرعی و یک‌هزار کیلومتر راه روستایی وجود دارد.

استان قم دارای هشت راه مواصلاتی اصلی و چهارراه فرعی است که از جمله آنان می‌توان به آزادراه قم - تهران به طول ۱۳۰ کیلومتر، جاده قدیم قم - تهران، بزرگراه قم - ساوه به طول ۸۷ کیلومتر، جاده قدیم قم - کاشان، آزادراه قم - کاشان به طول ۱۰۴ کیلومتر، آزادراه قم - گرمسار به طول ۱۷۳ کیلومتر و بزرگراه قم - سلفچگان - اراک به طول ۱۳۶ کیلومتر اشاره کرد.