محمدرضا علیمرادی روز دوشنبه در گفت و و با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای حفاظت از مناطق حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش، یگان حفاظت محیط زیست زابل موفق شدند یه گله ۵۰ نفری شتر را از بستر خشکیده تالاب هامون خارج کنند.
وی با اشاره به اینکه ورود و چرای شتر در بستر حساس و آسیب پذیر تالاب، موجب تخریب پوشش گیاهی و از بین رفتن آن میشود تصریح کرد: در جریان همین گشت و کنترل ها و جلوگیری از تخریب محیط زیست، فردی را که با یک دستگاه کمپرسی قصد برداشت غیر مجاز شن و ماسه در محدوده تالاب هامون داشت را از بستر تالاب خارج کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان عنوان کرد: حفاظت از پوشش گیاهی تثبیت کننده کانون های گرد و غبار در قالب قرق و جلوگیری از چرای دام سنگین و همچنین جمع آوری شترها با جدیت بیشتری نسبت به سنوات قبل انجام می شود.
وی بیان کرد: یگان حفاظت محیط زیست زابل از ابتدای سالجاری دوازده کاروان شتر در غالب یک هزار و ۳۹۵ نفر شتر را از تالاب هامون خارج کرده است که با احتساب این ۵۰ نفر شتر، به یکهزار و ۴۰۰ نفر در ۱۰ ماهه سالجاری رسیده است.
به گزارش ایرنا، تالاب بین المللی هامون در حالی به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین و سومین دریاچه بزرگ کشور از آن یاد میشده که در سالهای اخیر به علت عدم ورود آب از سرچشمههای آن به طور کامل خشک شده و چرای شتر و تردد خودروها در بستر خشکیده هامون نیز بر تولید بیش از پیش گرد و غبار دامن زده است. با توجه به وزن زیاد شترها، هنگامی که این حیوان در سطح تالاب حرکت می کند سبب از بین رفتن چسبندگی ذرات رس و پودر شدن خاک میشود که با کوچکترین وزش باد عاملی برای افزایش ریزگردها میشود.
با توجه به شرایط بحرانی که تالاب بین المللی هامون با آن مواجه شده بارها از سوی یگان حفاظت ادارهکل محیط زیست سیستان و بلوچستان توصیه شده ساربان ها با در نظر گرفتن شرایط بحرانی تالاب، شترهای خود را برای چرا به بستر هامون نبرند، به دلیل اینکه حضور شترها در بستر تالاب سبب از بین رفتن پوشش گیاهی ناچیزی که در بستر تالاب باقی مانده، میشود.
پوشش گیاهی تالاب بین المللی هامون نسبت به سالهای گذشته ضعیف و فقیر شده و در حال حاضر مقداری بوته در بستر تالاب مانده با این حال باز هم شاهد ورود گله شتر در بستر خشکیده هامون هستیم.