گرگان- ایرنا- رییس مرکز بهداشت گلستان از شناسایی ۲۵۲ مادر متقاضی سقط عمدی در استان خبر داد و گفت: مشاوره‌های انصراف از سقط در ۲۳۱ نفر از این افراد معادل ۹۱.۶ درصد موفق بوده و بارداری را ادامه دادند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی مرکز بهداشت گلستان، محمدرضا هنرور با اشاره به پویش حفظ حیات جنین با شعار «زندگی حق من است، بگذارید زنده بمانم» اظهار کرد: تاکنون ۱۸۶ نوزاد از مادران منصرف شده از سقط نیز در گلستان متولد شدند.

وی با اشاره به تدوین فرایند مشاوره انصرف از سقط و اجرای بسته وزارتی حفظ حیات جنین در مراکز خدمات جامع سلامت افزود: در همین راستا و پس از ابلاغ شیوه‌نامه کارگروه دانشگاهی پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین در ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ و برای دستیابی به اهداف ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، کارگروه دانشگاهی مربوطه از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی گلستان تشکیل شده و جلسات آن به طور منظم برگزار می‌شود.

رییس مرکز بهداشت گلستان با بیان اینکه پویش «حفظ حیات جنین» با محوریت پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین و با شعار «زندگی حق من است بگذارید زنده بمانم» از دوم تا ۲۵ دی ماه سال جاری اجرا می‌شود، تصریح کرد: در راستای اجرای این پویش، برنامه‌های مختلفی از جمله برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی، پیاده‌روی و برپایی همایش پیش‌بینی شده است.

هنرور جنین انسان را موجودی محترم و دارای حق حیاتدانست و یادآور شد: حق حیات و سلامت جسم از مهم‌ترین حقوق جنین است و ایجاد جرح و نقص عضو اقدامی غیراخلاقی و غیرشرعی محسوب می‌شود.

به گفته وی؛ سالانه ۷۳ میلیون سقط عمدی در جهان رخ می‌دهد که عامل مرگ حدود ۸۰ هزار مادر است و یا صدها هزار عارضه شدید بر جسم این دسته از مادران بر جای می‌گذارد.

رییس مرکز بهداشت گلستان افزود: سقط غیرقانونی جنین یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی است که به دلیل وقوع پنهانی، آمار دقیقی از آن در دسترس نیست و یکی از تهدیدهای اساسی سلامت جسمی و روحی فرد و خانواده و جامعه است.