کرمانشاه - ایرنا - دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه معتقد است که حال بخش صنایع و تولید استان خوب نیست چراکه کارآفرینان با مسائل و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و باید فکر جدی به حال آن شود. 

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ فرهاد مرزی روز دوشنبه در نشست فعالان اقتصادی، تجار، صنعت گران، بازاریان و اصناف استان با امام جمعه کرمانشاه افزود: صنعت کرمانشاه با مشکلاتی از جمله قطعی برق و گاز مواجه است؛ این در حالیست که کل برق مصرفی استان به اندازه کارخانه گل‌گهر سیرجان نیست و با توجه به شرایط استان و جان فشانی که مردم منطقه در زمان جنگ از خود نشان دادند این حق صنعت گران کرمانشاهی نیست.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه با کمبود ۳۰ مگاوات برق رو به رو است، ادامه داد: مراکز تفریحی و تجاری بزرگی که در سایر استان ها مانند تهران وجود دارد در این استان نیست و همین مگامال های بزرگ به اندازه کسری برق مورد نیاز برای صنعت کرمانشاه برق مصرف می کنند.

مرزی افزود: در شهرک های صنعتی اگر برق وجود نداشته باشد شهرک غارت می شود؛ وجود برق برای خود شرکت توزیع در شهرک های صنعتی لازم است زیرا در صورت نبود برق علاوه بر وسایل کارخانه ها کابل های برق نیز سرقت می شود.

رییس کمیسیون کسب و کار خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه گفت: روال قطعی برق در ایران برابر (عادلانه) نیست به طور مثال در ۱۵ استان یک روز برق قطع می شود اما در استان کرمانشاه ۲ روز قطعی وجود دارد؛ به نظر می رسد برخی از افراد عمدا این کارها را انجام می دهند تا وجهه استان و مسوولان را خدشه دار کنند.

مرزی با بیان اینکه تولیدکنندگان استان کرمانشاه با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود کار می کنند زیرا با مشکل برق و گاز مواجهند، ادامه داد: شرکت توزیع برق و گاز استان باید از این تولید کنندگان به اندازه تولیدشان بابت برق مصرفی پول دریافت کند نه به اندازه صد در صد توانشان.

وی افزود: تعدادی از واحدهای تولیدی برای روی پا ماندن ژنراتور تولید برق را در بازار آزاد تهیه کرده اند اما سوخت برای آن تامین نمی‌شود بنابراین تولید کننده مجبور است گازوییل را در بازار آزاد با چند برابر قیمت تهیه کند؛ تولید کننده استان قاچاقچی سوخت نیست که بخواهد گازوییل دریافتی را در بازار آزاد بفروشد که برخی از آقایان (مسوولان کرمانشاه) می ترسند به آنها سوخت بدهند.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه ادامه داد: برای برون رفت از این وضعیت برای واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی استان دنبال نصب نیروگاه خورشیدی روی بام های واحدهای صنعتی هستیم و البته این طرح نیاز به حمایت دارد.

از نگاه مرزی اگر واحد جدیدی در شهرک های صنعتی احداث شود با این ناترازی انرژی کار اشتباهی است و باید به واحدهایی که از قبل مشغول به کار و تولید هستند توجه شود؛ اگر تولید کننده فعالیت نداشته باشد بازاریان به مشکل می خورند و ناترازی در بازار به وجود می آید که حاصل آن ظلم در حق مردم است.

اصناف؛ جهادگران نظامند

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه نیز در ادامه جلسه گفت: اصناف کشور در آوردگاه های پس از انقلاب و در زمان دفاع مقدس، کرونا، سیل و دیگر مشکلات نشان دادند جهادگران نظام هستند.

محسن دارابی ابراز کرد: نترسیم و نترسانید؛ هر کسی در این زمان مردم را بترساند و مایوس کند در زمین دشمن بازی کرده است، نظام جمهوری اسلامی با وجود تمام مشکلات به مردم خدمت کرده است.

وی افزود: در استان کرمانشاه سالانه سه میلیارد دلار صادرات وجود دارد و پنج هزار واحد صنفی به ۸۰ هزار واحد رسیده است که این آمار و ارقام نشان دهنده خدمات شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران برای مردم است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه گفت: تلاش کنیم با صرفه جویی در انرژی هم در خانه و هم در محل کار به پویش ۲ درجه کمتر بپیوندیم؛ با صرفه جویی می توان انرژی را ذخیره و در صنعت از آن استفاده کرد.