به گزارش خبرنگار ایرنا، بخشی از مسکن مهر سمنان در قطعههای ۲۳ و ۲۴ ناایمن شناخته شد. در دولت سیزدهم مقرر شد مالکان این واحدها در قبال واگذاری مالکیت این واحدها، میتوانند از خانههای جایگزین ویلایی حداقل با متراژ ۷۵ مترمربع بهرهمند شوند.
۳۳۶ مالک خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان با امید به ساخت یک ساله خانههای ویلایی جایگزین در قالب طرح نور، سختیها را به جان خریدند و خانههایشان را تخلیه کردند، اما در فرایند ساخت و تحویلگرفتن واحدهای جایگزین از خلف وعدهها گلایهمند و از مسوولان طلب استمداد دارند.
نوزدهم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد ۲۶۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض برای ساخت خانههای ویلایی جایگزین خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان(طرح نور) تخصیص یافت و اکنون مالکان از دستگاههای نظارتی و بازرسی درخواست دارند درباره نوع هزینهکرد این اعتبار رسیدگی و نحوه پیشرفت کار از سوی پیمانکار نیز بررسی شود، چرا که با وجود تخصیص اعتبار، ساخت خانه سرعت لاکپشتی سرعت نزدیک به صفر است.
وعده ها محقق نشده است
مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان روز دوشنبه با اجتماع در محل ساخت خانه های جایگزین در قالب طرح نور سمنان، میگویند: مسوولان چندی پیش اعلام کردند بخشی از هزینه ساخت به پیمانکار اجرای طرح ساخت خانههای جایگزین واحدهای مسکونی ناایمن مسکن مهر سمنان پرداخت شد اما با توجه به پرداخت اعتبار به پیمانکار، ساخت خانهها لاکپشتی پیش میرود و بین چهار تا هشت کارگر بین ۱۴ تا ۱۶ سال ساخت خانه را به کندی پیش میبرند.
برخی مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان میگویند: حدود چهار میلیارد ریال برای افزایش بنا از ۷۵ به ۱۲۰ مترمربع پرداخت کردیم اما خانه ۷۵ مترمربع در حال ساخت است.
برخی از مالکان تاکید کرد: وعده های مسوولان درباره زمان اجرا و اتمام طرح محقق نشده و مردم در خانه های استیجاری زندگی می کنند تا خانه هایشان تکمیل شود و این زمان نامعلوم و نامشخص است.
کار مالکان شده چشمانتظاری و چشمانتظاری
برخی که با خانواده هایشان در این اجتماع حضور داشتند، گفتند: کاش مسوولان طوری برنامه ریزی می کردند که مالکان در خانه های خود در قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر بمانند تا خانه های جدید آماده شود و خانواده ها بتوانند جابهجا شوند. در حال حاضر تنها چیزی که برای خانواده مانده چشمانتظاری و چشمانتظاری است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت ۲۱ بلوک ۱۶ واحدی و در مجموع ۳۳۶ واحد در قالب مسکن مهر طی سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ آغاز شد و ساکنان آن از اردیبهشت ۱۳۹۲ از یک سو با دلخوریهایی از نحوه ساخت و تحویل و از سوی دیگر با رویای صاحبخانهشدن ساکن شدند. دیری نگذشت دیوارهای خانههای نوسازشان دهان گشود و اهمالکاری پیمانکار مطرح و پای دستگاه قضا به مساله باز شد. در نهایت، حکم بر مقاومسازی صادر شد، اما به دلیل تاخیر در مقاومسازی، کار به تخریب رسید.
روند حمایتی از خانههای جایگزین
بعد از تایید و اتفاق نظر مراجع مرتبط بر تخریب ساختمانهای ناایمن مسکن مهر سمنان، با قید فوریت و به منظور جلوگیری از تکرار حادثه متروپل در سمنان، بستههای حمایتی برای مالکان به منظور تخلیه درنظر گرفته شد.
با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان خانههای ناایمن در قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از قشر ضعیف اقتصادی هستند، تصمیم بر این شد که فرم «ج» افراد سبز شود تا بتوانند تسهیلات کمکهزینه ساخت دریافت کنند.
پرداخت سه میلیارد ریال وام ودیعه مسکن با تنفس ۲ ساله به هر یک از ساکنان ۲۱ بلوک ناایمن مسکن مهر سمنان برای تخلیه و اجاره خانه در مکانی دیگر، از دیگر اقدامها برای کمک به مالکان برای تخلیه خانههای ناایمن در نظر گرفته شد.