به گزارش دوشنبه شب ایرنا از تلویزیون ملی پاکستان، این کشور با هدف تسریع حل بحران طولانی مدت انرژی خود، ساخت پنجمین واحد نیروگاه اتمی «چشمه» در میانوالی با قابلیت تولید یک هزار و ۲۰۰ مگاوات برق را آغاز کرد.
کلنگ آغاز اجرای این پروژه امروز با حضور وزیر توسعه و برنامهریزی پاکستان، سفیر چین، رئیس کمیسیون انرژی اتمی پاکستان و برخی از مسوولان چینی در شهر میانوالی زده شد.
اواخر خرداد سال گذشته چین در ادامه همکاری های اقتصادی خود با پاکستان، قرارداری به ارزش حدود پنج میلیارد دلار برای احداث پنجمین واحد نیروگاه اتمی یک هزار و ۲۰۰ مگاواتی در پاکستان را امضا کرد.
احسن اقبال وزیر توسعه و برنامهریزی پاکستان طی اظهاراتی گفت: کمیسیون انرژی اتمی پاکستان به یک نقطه عطف بزرگ در ساخت نیروگاه هستهای چشمه واحد پنج (C-۵) دست یافته است.
گامهای پاکستان در حوزه انرژی هستهای نقطه اوج همکاری این کشور با چین است که به دهه ۹۰ میلادی باز می گردد. تمام شش نیروگاههای هستهای که در حال حاضر در پاکستان فعال هستند با کمک چین ساخته شده اند.
وزارت توسعه و برنامهریزی پاکستان اعلام کرد: اضافه شدن واحد جدید به بزرگترین و پیشرفته ترین نیروگاه هسته ای کشور، یک هزار و ۲۰۰ مگاوات دیگر انرژی پاک و مقرون به صرفه را به شبکه ملی اضافه می کند و میزان تولید برق از طریق انرژی هستهای را به ۴هزار و ۷۶۰ مگاوات افزایش می دهد.
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان امروز در پیامی گفت: آغاز ساخت مدرن ترین و بزرگترین نیروگاه هسته ای سی-۵ نقطه عطف دیگری در همکاریهای استراتژیک ما با چین است.
کمیسیون انرژی اتمی پاکستان با اشاره به برنامههای بلند مدت این کشور در زمینه تولید برق هستهای با هدف جبران کمبود برق اعلام کرد: بعد از سال ۲۰۲۱، تقریبا هر سال عملیات ساخت یک نیروگاه هستهای در پاکستان آغاز خواهد شد (در مجموع شش نیروگاه هستهای جدید) تا این کشور بتواند به نقطه هدف برسد.
گزارش رسانههای پاکستانی حاکی است که این کشور طی سالهای اخیر سرمایه گذاریهای کلانی نیز برای توسعه رادیودارو، بیمارستانها و لوازم مرتبط به تشعشعات از جمله مراکز مبارزه با سرطان را در دستور کار قرار داده است.
پاکستان یکی از کشورهای صاحب سلاح هستهای و از قدرتهای اتمی جهان شناخته میشود. این کشور نخستین بمب اتمیاش را در هفتم خرداد ۱۳۷۷ و دو هفته پس از آزمایش بمب هستهای توسط هند رقیب سنتی خود در جنوب آسیا، آزمایش کرد.