سید مرتضی حسامنژاد روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۳۱ درصد از پروانههای ساخت صادر شده در کلانشهر اصفهان مربوط به ساختمانهای پنج طبقه و ۲۸ درصد برای بناهای چهار طبقه است.
وی ادامه داد: ۱۵ درصد از پروانهها مربوط به ساختمانهای سه طبقه، ۱۰ درصد بالاتر از ۶ طبقه، نزدیک به هفت درصد یک طبقه و هفت درصد ۲ طبقه است.
معاون شهرسازی شهردار اصفهان گفت: حفاظت از سرمایههای گردشگری یعنی بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی در عینیت بخشیدن به ارزشهای فرهنگی، بهبود سیما و خط آسمان شهر و اهمیت ویژه موضوع کالبدی با توجه به هویت محلهها، دلیل کمتر بودن ساختمانهای مرتفع و بالاتر از ۶ طبقه در اصفهان است.
خط آسمان، مرز بین بالاترین تراز ساختمان با آسمان را نشان میدهد؛ این خط یکی از عوامل مؤثر در شکلگیری سیمای شهر و ارتقای کیفی آن است.
حسامنژاد تصریح کرد: با توجه به مصوبه حریم سال ۱۳۷۶ مبنی بر رعایت ارتفاع ۹ متر ساخت و سازها در شهر اصفهان، پیادهسازی این راهبرد و ارتقای کیفیت ساخت پلاکها و نماهای شهری بهویژه رعایت حریمها و منظر آثار و بافتهای تاریخی جزو خطوط قرمز ماست.
وی افزود: در برخی محورهای مهم اصفهان از جمله مناطق اطراف زایندهرود، چهارباغ و محدودههای مصوب تاریخی - فرهنگی، صدور مجوز برای پلاکهای با حداکثر ۶ طبقه روی پیلوت به جز موارد شاخص و مهم شهری به تشخیص مناطق شهرداری و با رعایت دقیقسازی ارتفاع و مباحث نوزدهگانه مقررات ملی ساختمان در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.
حسام نژاد با تاکید بر اینکه در اصفهان بلندمرتبهسازی نداریم، گفت: ارتفاعپذیری طبق ضوابط طرح تفصیلی شهر، عرض گذر و مساحت پلاک مشخص می شود تا هر ملک بر اساس کد منطقه ارتفاع داشته باشد.
به گزارش ایرنا، کلانشهر اصفهان دارای ۱۵ منطقه شهرداری و بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت است.
۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد و فرسوده شهری در استان اصفهان وجود دارد که بیشترین حجم آن مربوط به مرکز استان است.