تهران-ایرنا-روزنامه فایننشال تایمز نوشت که شرکت های دفاعی- نظامی جهان به دنبال سرمایه گذاری در هوش مصنوعی، پهپادهای پیشرفته و سیستم های فضایی هستند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از این روزنامه، شرکت های دفاعی به منظور افزایش بودجه و تامین پول برای سرمایه گذاری در فناوری هایی مانند هوش مصنوعی، پهپادهای پیشرفته و سیستم های فضایی، آماده ی افزایش فعالیت و معاملات خود هستند.

فایننشال تایمز افزود که درگیری های مختلف از جمله جنگ اوکراین، باعث تسریع روند توسعه تکنولوژی شده است و انتظار می رود در سال های آینده معاملات دفاعی را افزایش دهد.

بررسی ها نشان می دهند که ۱۵ پیمانکار دفاعی در سال ۲۰۲۶، جریان مالی ۵۰ میلیارد دلاری را ثبت خواهند کرد. به طوری که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ این رقم حدود دو برابر افزایش داشته است.

انتظار می رود شرکت های بزرگ، بخش عظیمی از این پول را برای بازخرید سهام و پرداخت سود بیشتر هزینه کنند، اما در عین حال فعالیت و معاملات آن ها نیز افزایش خواهد یافت.

آمارهای حاکی از آن است که ارزش معاملات سرمایه گذاری خطرپذیر در بخش های دفاعی در ۱۰ سال اخیر، ۱۸ برابر شده است. این رشد تا حدی ناشی از تلاقی و همگرایی فزاینده ی فناوری های تجاری و دفاعی بوده است.

بسیاری از سرمایه گذاران به ویژه در کشورهای اروپایی، در گذشته به دنبال نگرانی های اخلاقی، در حمایت از این بخش با احتیاط برخورد می کردند. اما در سه سال اخیر و از آغاز حمله ی روسیه به اوکراین این دیدگاه در حال تغییر است.

وحید نوابی، مدیرعامل شرکت «آئرو وایرونمنت» در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز در همین ارتباط گفت که می خواهد شرکتی ایجاد کند که بتواند تمام نیازها و اهداف وزارت دفاع آمریکا را تامین کند.

وی افزود که این نیازها شامل سیستم های بدون سرنشین، مهمات برای ارتباط های فضایی، جنگ الکترونیک و امنیت سایبری است.

نوابی خاطرنشان کرد که «آئرو وایرونمنت» قصد دارد یک پیمانکار اصلی برای نسل جدید فناوری های دفاعی باشد.

سرمایه گذاری شرکت های خصوصی می تواند به مشکلات تامین بودجه دفاعی کشورهای غربی به ویژه آمریکا کمک کند و با توجه به نیازهای نوسازی دفاعی، فرصت های خوبی پیش روی این شرکت ها وجود دارد.

فایننشال تیامز در پایان گزارش خود نوشت که تحلیلگران معتقدند این اقدامات و برنامه ریزی های دفاعی با چالش های نیز مواجه خواهد شد و ممکن است با مخالفت دولت ها رو به رو شود.