قم - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: به دلیل وضعیت نامناسب ذخیره آب در سد ۱۵ خرداد، این سد فعلا از منابع تامین کننده آب قم خارج شده‌است.

به گزارش ایرنا، مهدی نظرزاده روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: سد ۱۵ خرداد از جمله منابع تامین کننده آب قم بود که به دلیل کاهش حجم آب ذخیره شده در آن، فعلا قابلیت استفاده ندارد و آب قم از طریق منابع دیگر همچون سد کوچری و چاه‌های آب دشت علی آباد و چاه‌های داخل شهر تامین می‌شود.

سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله پنج‌کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون مترمکعب می‌باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم در ادامه با اشاره به وضعیت فاضلاب شهر قم، گفت: جمعیت تحت پوشش فاضلاب در شهر قم ۴۲ درصد است و در این بخش شاهد عقب افتادگی هستیم که باید به سرعت جبران شود.

وی افزود: در همین رابطه در مناطق جدیدالاحداث، از همان ابتدا اقدام های لازم برای احداث شبکه فاضلاب انجام‌ می‌شود تا با استقرار جمعیت در این مناطق مشکلی در بحث فاضلاب وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین در مناطقی که وضعیت چاه‌های فاضلاب نامناسب است مانند خیابان انسجام اقدام فوری برای ایجاد شبکه فاضلاب در حال انجام است.

نظرزاده در خصوص وضعیت مصرف آب در بخش فضای سبز نیز گفت: باید آب مورد نیاز این بخش از منابعی غیر از شبکه آب شرب تامین شود و برای آبیاری فضای سبز از سیستم‌های نوین و تجهیزاتی که مصرف آب را کاهش می‌دهد، استفاده کرد.

وی در سخنان خود به هدررفت ۷۰ درصدی آب در دستگاه‌های آب شیرین کن های خانگی نیز اشاره کرد و افزود: ما در شهر قم دارای شبکه توزیع آب شیرین هستیم و مردم به آسانی می‌توانند آب شیرین مورد نیاز خود را از این طریق تامین کنند.

وی ادامه داد: بهترین راهکار برای پایداری منابع آب در استان قم، صرفه جویی است و با همراهی مردم می‌توانیم نیاز آبی استان را به خوبی تامین کنیم.