به گزارش ايرنا از روابط عمومي شركت آب و فاضلاب استان قم، علي جان صادق پور روز دوشنبه در گفت و گويي با اشاره به منابع تامين آب شهر قم از جمله چاههاي سطح شهر، چاههاي عليآباد و سر شاخههاي دز اظهار كرد: با توجه به توسعه قابل توجه شهر و افزايش جمعيت آن، ميزان مصرف به طور قابل توجهي در حال افزايش است.
وي با بيان اينكه در تابستان سال جاري به علت افزايش دما نسبت به سال گذشته، شاهد رشد قابل توجهي در ميزان مصرف آب هستيم، اظهار داشت: ميزان مصرف آب در قم در چهار ماه نخست امسال حدود 38.3 ميليون متر مكعب بوده كه اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 2 درصد رشد داشته است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اينكه حداكثر توليد روزانه آب در روز 23 تيرماه سال گذشته به ميزان 4 هزار و 270 ليتر در ثانيه رقم خورد، خاطرنشان كرد: بيشترين ميزان مصرف سال جاري نيز در سي و يكم تيرماه امسال با ركورد 4 هزار و 597.5 ليتر در ثانيه بوده است كه نسبت به ركورد سال گذشته رشد 12.8 درصدي را نشان ميدهد.
وي ارتباط مستقيم افزايش دماي هوا و ميزان مصرف آب را مورد توجه قرار داد و گفت: ركورد مصرف آب در سال جاري در 31 تيرماه در حالي اتفاق افتاد كه دماي هوا در اين روز به 45 درجه سانتيگراد رسيد.
صادق پور با اشاره به تلاش شركت آب و فاضلاب براي استفاده از تمام ظرفيتهاي موجود براي تامين آب شهر با توجه به افزايش دما و رشد چشمگير مصرف ابراز داشت: در همين راستا افزايش درصد تامين آب از چاههاي موجود در نوار ساحلي رودخانه قمرود كه EC بالاتري نسبت به آب انتقالي از سر شاخههاي دز دارد، در دستور كار قرار گرفت.
وي تصريح كرد: اين امر سبب شد در مناطقي از سطح شهر از جمله بخشي از منطقه 1، منطقه 7، منطقه 3 و بخشهايي از مناطق 2 و 6 شهري، شاهد كاهش كيفيت و افزايش درصد شوري آب باشيم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان در ادامه با اشاره به اقدام هاي صورت گرفته يادآور شد: در تلاش هستيم با افزايش ظرفيت تصفيهخانه آب و افزايش سهم آب انتقالي از سر شاخههاي دز، برداشت از آب چاههاي با كيفيت پايين تر و شور را كاهش دهيم.
وي با اشاره به اجراي طرح تصفيهخانه جديد آب قم با ظرفيت اسمي 6.6 متر مكعب در ثانيه، ابراز اميدواري كرد: با تكميل اين تصفيهخانه بتوانيم تمام نياز آب شرب كلانشهر قم و نيز شهرها و روستاهاي مجاور خط انتقال موردنظر را تامين كنيم.
صادق پور ميزان توليد آب در شهر قم را مورد تاكيد قرار داد و گفت: ميزان توليد آب براي تعداد 310 هزار اشتراك از جمله 280 هزار مشترك آب خانگي نشاندهنده سرانه مصرف 207 ليتر در شبانهروز به ازاي هر نفر براي كليه مصارف و 165 ليتر در شبانهروز به ازاي هر نفر براي مصارف خانگي است كه براي منطقهاي مانند قم كه از نظر منابع آبي در مضيقه قرار دارد بسيار بالا است.
وي با بيان اينكه انتظار داريم مردم در مصرف اين سرمايه گرانمايه و غيرقابل جايگزين، نهايت دقت و سعي خود را به عمل آورند، خاطرنشان كرد: در صورت همكاري بيشتر، ما ميتوانيم ميزان استحصال آب از چاههاي در اختيار را كاهش داده و آب با كيفيت مطلوبتري در اختيار شهروندان قرار دهيم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم تاكيد كرد: با توجه به افزايش مصرف و كمبود منابع تامين آب ضرورت و اهميت جداسازي آبياري فضاي سبز از شبكه آب شرب بيش از پيش احساس ميشود.
وي در پايان با اشاره به اجراي حدود 200 كيلومتر شبكه مجزا براي تامين آب شيرين شهر قم گفت: خوشبختانه دستگاههاي توزيع آب شيرين در نقاط مختلف شهر در حال ارائه خدمات به مردم قم است و مشكلي از نظر تامين آب شيرين نداريم.
1175 /
افزايش 12 درصدي مصرف آب در استان قم/لزوم صرفه جويي مردم در مصرف آب
۱۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۰
کد خبر:
82171302
قم - ايرنا - مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم گفت: ميزان مصرف آب در اين استان در پرمصرف ترين روز سال جاري نسبت به ركورد سال گذشته بيش از 12 درصد افزايش داشته است.