امید صبری پور عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نشست مشترک با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: این نشست با حضور نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و بسیاری از مسایل مبتلا به گردشگری و طرح های عمرانی میراث فرهنگی مطرح و تصمیم های بسیار خوبی برای تحول در این زمینه گرفته شد.
وی با بی بدیل دانستن ظرفیت های تاریخی و گردشگری شوش افزود: شهر باستانی شوش به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه دارای ظرفیت های منحصر به فردی است که بهره گیری از این ظرفیت ها ضروری است.
سرپرست فرمانداری شوش گفت: وزیر میراث فرهنگی در این نشست با تاکید بر تکمیل طرح های گردشگری شوش از تخصیص اعتبار ویژه برای این طرح ها خبر داد.
وی با اشاره به نگاه مثبت و سازنده وزیر میراث فرهنگی به توسعه گردشگری در شوش افزود: در این نشست مقرر شد طی یک هفته آینده ضمن انجام بازدیدهای کارشناسی و ارزیابی طرح های عمرانی و زیرساختی میراث فرهنگی و گردشگری شوش، تخصیص اعتبار برای این طرح ها به عنوان اولویت در دستور کار این وزارتخانه قرار گیرد.
صبری پور تاکید کرد: تمام طرح های زیرساختی و عمرانی مرتبط با میراث فرهنگی شوش با قول مساعد وزیر گردشگری فعال سازی شده و تکمیل این طرح ها سرعت می گیرد.
وی ادامه داد: تخصیص اعتبار به طرح های زیرساختی گردشگری در ۲ اثر تاریخی ثبت جهانی شده شوش، بهسازی و تجهیز موزه هفت تپه، مرمت اماکن تاریخی کرخه ، تکمیل زیرساخت های هدف گردشگری خماط، بهسازی و تجهیز موزه شوش و همچنین تخصیص اعتبار برای حفاظت، مرمت و آماده سازی پایگاه جهانی چغازنبیل و هفت تپه از جلمه مسایل مطرح شده در این نشست بود.
سرپرست فرمانداری شوش گفت: تغییرکاربری ترمینال شوش به موزه یا نمایشگاه صنایع دستی در دستور کار است که مقرر شده طی روزهای آینده ارزیابی های لازم انجام و در صورت تایید کارشناسان، مجوزهای لازم در این زمینه صادر شود.
وی درخصوص سفر رییس جمهور به خوزستان در هفته های آینده بیان کرد: سفر رییس جمهور فرصتی برای تعریف چند طرح راهبردی گردشگری در شوش است که این موضوع به طور جدی توسط تیم های کارشناسی میراث فرهنگی در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، شوش از مهمترین و باشکوهترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.
پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تایید شد.
پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپههای آکروپول و قلعه فرانسویها است.
باستانشناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوشها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه ۴۰۰ هکتار از این محوطه را به عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند اما در بررسی باستان شناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به اضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.
"محوطه باستانی شوش" و "معبد چغازنبیل" ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر ۲ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند.
وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.