۱۵ دی ۱۴۰۳، ۱۸:۴۱
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 85710130
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۳ فرصت گردشگری در شوش شناسایی شد

۱۵ دی ۱۴۰۳، ۱۸:۴۱
کد خبر: 85710130
۲۳ فرصت گردشگری در شوش شناسایی شد

دزفول – ایرنا – مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان از شناسایی ۲۳ فرصت گردشگری در شوش خبر داد و گفت: تمام این فرصت‌ها باید به‌عنوان بسته‌های گردشگری تعریف و با اخذ استعلام‌های لازم، بستر جذب سرمایه‌گذاران به این شهرستان فراهم شود.

به گزارش ایرنا، محمدحسین ارسطوزاده روز شنبه در نشست بررسی ظرفیت‌های گردشگری شوش در دفتر فرمانداری این شهرستان با بیان اینکه شوش پس از ثبت جهانی دیگر نه تنها به ایران بلکه به کل دنیا تعلق دارد، ادامه داد: نخستین کاوش‌های تاریخی علمی کشور در شوش انجام شد و این کاوش‌ها منشأ رمزگشایی و معلوماتی از تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران اسلامی شد.

وی بیان کرد: شوش با داشتن ظرفیت‌های بسیار زیاد باستانی از جمله آثار، تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی و وجود ۲ اثر ثبت جهانی، یکی از قطب‌های برجسته کشور در بخش میراث فرهنگی و تاریخی است.

بخش زیادی از آثار تاریخی شوش کاوش نشده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با اشاره به اینکه بخش زیادی از آثار تاریخی شوش کاوش نشده است، گفت: اگر تپه‌های تاریخی شوش کاوش شود، به‌طور قطع بر غنای تاریخی این شهر افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه ثبت و ضبط آثار تاریخی شوش و حفاظت از آثار این شهرستان اهمیت و ضرورت دارد، افزود: نیروی انسانی، تجهیزات و تخصیص اعتبار به میراث فرهنگی شوش در استان خوزستان بی‌بدیل است و ناشی از توجه میراث فرهنگی به این شهر خاص تاریخی است.

شوش از جمله شهرهای اولویت‌دار میراث فرهنگی خوزستان است

ارسطوزاده ادامه داد: شوش از جمله شهرهای اولویت‌دار میراث فرهنگی خوزستان است و برای مرمت آثار تاریخی این شهرستان تلاش شده تا حداکثر اعتبارها در کوتاه‌ترین زمان تخصیص شود.

وی گفت: مرمت، حفاظت، معرفی و پژوهش‌های علمی پیرامون آثار تاریخی شوش پس از ثبت جهانی این آثار افزایش یافته و در این زمینه کارهای گسترده‌ای برنامه‌ریزی و در حال انجام است.

۲۳ فرصت گردشگری در شوش شناسایی شد

انتظار از شهرداران شهرهای تاریخی خوزستان ورود به مرمت بافت تاریخی است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان بیان کرد: اقدام‌های انجام شده برای حفاظت و مرمت میراث فرهنگی شوش اگرچه راضی‌کننده نیست، ولی تمام تلاش مجموعه اداره کل میراث فرهنگی خوزستان توجه ویژه به آثار تاریخی این شهرستان است.

وی با بیان اینکه شوش یکی از مراکز اصلی تمدنی جهان بوده است، افزود: جذب سرمایه‌گذار و استفاده از ظرفیت‌های ویژه گردشگری برای رونق اقتصادی و توسعه شوش مورد تأکید است که در این راستا حمایت مسئولان شهرستان به ویژه نقش‌آفرینی شهرداری ضرورت دارد.

ارسطوزاده گفت: بخش زیادی از احیا و مرمت بافت تاریخی شهرهایی مانند یزد و اصفهان توسط شهرداران این شهرها و با هماهنگی کارشناسان میراث فرهنگی به منظور رونق اقتصادی و جذب گردشگر انجام شده که انتظار از شهرداران شهرهای تاریخی خوزستان ورود به مرمت بافت تاریخی است.

وی با بیان اینکه ۲۷ دستگاه خدمات‌رسان در ستاد سفر عضویت دارد و این به معنای فرابخشی بودن گردشگری است، افزود: استفاده از فرصت‌ها و رفع چالش‌های میراث فرهنگی و گردشگری شوش نیازمند نقش‌آفرینی دستگاه‌های مختلف است که باید برنامه‌ریزی منطقی، عملیاتی و قابل اجرا تدوین و وظیفه همه دستگاه‌ها تعریف شود.

بانک اطلاعاتی صنایع دستی خوزستان تشکیل شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان اظهارکرد: بانک اطلاعاتی صنایع دستی خوزستان سال گذشته تشکیل شده است که به صورت برخط تمام صنعتگران می‌توانند در این سامانه ثبت‌نام و اطلاعات صنایع خود را بارگذاری کنند که این بانک اطلاعاتی مرجع خدمات‌رسانی به واحدهای صنعتی فعال در صنایع دستی است.

وی افزود: طی ۱۸ ماه گذشته ۴۰۰ دوره آموزشی در تمام سطوح خوزستان برگزار شده است و این آمادگی وجود دارد که آموزش صنعتگران و فعالان بخش گردشگری شوش به‌عنوان اولویت و ویژه در دستور کار قرار گیرد.

آثار تاریخی شوش به خوبی رسانه‌ای نشده‌اند

ارسطوزاده معرفی جاذبه‌های گردشگری شوش در فضای مجازی را ضروری دانست و گفت: معرفی جاذبه‌های گردشگری بی‌بدیل شوش در فضای رسانه‌ای و مجازی به‌خوبی انجام نشده است و در این زمینه کم‌کاری زیادی مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: برگزاری تور گردشگری برای خبرنگاران و عکاسان خوزستان در شوش یکی از برنامه‌هایی است که نقش کلیدی در معرفی جاذبه‌های گردشگری شوش دارد و در این زمینه اداره کل میراث فرهنگی خوزستان برگزاری چنین تورهای رسانه‌ای را در دستور کار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان بیان کرد: تفاهم‌نامه گردشگری میان شرکت‌های خصوصی فعال در بخش گردشگری ایران با شرکت‌های گردشگری کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت، قطر، امارات، عمان، عراق و عربستان برای تبادل گردشگر امضا شده است که باید از این ظرفیت برای معرفی جاذبه‌های شوش و جذب گردشگر خارجی استفاده کرد.

به گزارش ایرنا، شوش از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.

پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپه‌های آکروپول و قلعه فرانسوی‌ها است.

باستان‌شناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوش‌ها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، ۴۰۰ هکتار از این محوطه را به‌عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند، اما در بررسی‌های باستان‌شناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به‌اضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.

“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” دو اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر دو در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند. وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha