حسن قاسم پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی معادن، درباره معادنی که خارج از مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیط زیست قرار دارند، استعلامی از اداره کل حفاظت محیط زیست استان صورت نمی گیرد که این موضوع باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و اثر طبیعی ملی مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیط زیست است، اظهار کرد: اگر معدنی داخل این محدوده باشد از محیط زیست درباره فعالیت آن استعلام می شود.
وی با اشاره به پیگیری اصلاح این قانون از طریق سازمان حفاظت محیط زیست، بیان کرد: رفع خلاء قانونی درباره معادن خارج از مناطق حفاظت شده ضروری است، چرا که امر موجب بروز مشکلاتی در زمینه فعالیت های معدنی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: با توجه به نقش و تاثیر برخی معادن در ایجاد آلودگی های زیست محیطی، اداره کل حفاظت محیط زیست استان بنابر وظیفه ذاتی خود و بر اساس ضوابط زیست محیطی ضمن پایش آلودگی های معادن منطقه، این موارد را از طریق مراجع قضایی دنبال می کند.
قاسم پور ادامه داد: اداره کل محیط زیست استان تلاش می کند تعارضات فعالیت های معدنی منطقه عنبران با فعالیت های کشاورزی و دامداری به حداقل برسد.
وی گفت: در حال حاضر ۱۹ معدن در منطقه عنبران دارای مجوز بوده و به دلیل تعارضاتی که فعالیت های معدنی می تواند با فعالیت های روستا مانند باغداری، کشاورزی و دامداری داشته باشد، نظارت های دقیق برای کاهش اثرات سوء این فعالیت ها بر سلامت محیط و افراد انجام می شود.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر در مجموع بیش از ۲۰۰ واحد معدنی دارای پروانه بهرهبرداری در نقاط مختلف استان اردبیل فعال است.
واحدهای معدنی فعال استان اردبیل با سرمایهگذاری افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال و استخراج سالانه بیش از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن، برای حدود یکهزار و ۱۰۰ نفر فرصت اشتغال ایجاد کردند.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، زنجان، گیلان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.