به گزارش خبرنگار ایرنا علی سلاجقه که برای سفری یک روزه در استان اردبیل حضور دارد، در جمع دانشگاهیان و نمایندگان سمنهای زیست محیطی این استان با بیان اینکه به توانمندی سمنها اعتقاد داریم،گفت: شعار امسال محیط زیست کشور "محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه" است و اعتقاد داریم بدون حضور مردم هیچ اتفاقی در کشور رخ نخواهد داد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در همه عرصههایی که مردم، صاحب نظران و دلسوزان و حضور پیدا کردند موفق بوده ایم، گفت: امیدوارم محیط زیست و منابع طبیعی کشور به سمت مردم پایه بودن حرکت کند و مردم خودشان محیط زیست را مدیریت کنند.
وی با اشاره به اهتمام دستگاههای دولتی برای رعایت الزامات محیط زیستی اظهار کرد: در دولت میثاق ملی بسته شده که هیچ پروژه ای بدون مجوز محیط زیستی کلنگ نخورد.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به جلسات خود با وزرا و معاونین وزرا گفت: جلسات مفصلی برای بازکردن گرههای ذهنی و استخوانهای لای زخم محیط زیستی در سطح ملی و استانی برگزار شده است.
رویکرد دولت سیزدهم در محیط زیست حل مسئله است/پلاستیکهای میکرون در بازه زمانی ۵ ساله از چرخه حذف میشود
سلاجقه با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم در محیط زیست مبتنی بر حل مسئله است، گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۲ کشور یکی از بودجههایی است که رویکرد و پیام آن محیط زیستی است و اگر در مجلس هم تصویب شود اتفاقات مثبتی در این بخش رخ خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: به طور میانگین در گذشته شورای عالی محیط زیست هر دو سال یکبار جلسه گذاشته است، ولی در دوره پنج ماه اخیر دوبار شورای عالی محیط زیست تشکیل شده است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تصویب آیین نامههای مربوط به پسماند دریایی و پسماند ویژه گفت: همچنین بر اساس آیین نامه پلاستیک در بازه زمانی ۵ ساله پلاستیکهای میکرون که باید از چرخه حذف شود و در این زمینه از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان استفاده می شود.
شهرداریها به داستان زبالههای ورودی شهرها پایان دهند
وی در بخش دیگری از اظهاراتش خواستار پاکسازی ورودیهای شهرها از انواع زباله و پلاستیک توسط شهرداریها شد و تصریح کرد: ما نمی پذیریم ورودی شهرها از جمله شهرهای استان اردبیل با انواع زباله و پلاستیک زشت شود و شهرداریها و وزارت کشور باید به این داستان پایان دهند.
سلاجقه در ادامه درباره دیپلماسی محیط زیستی در دولت سیزدهم گفت: در نشست منطقهای تهران برای نخستین بار ۱۱ وزیر محیط زیست کشورهای همسایه در ایران حضور یافتند و این نشست دستاوردهای درخشانی داشت.
وی گفت: در قطعنامه سازمان ملل که هفته قبل به تصویب رسید به نشست تهران اشاره شد و بر اساس آن در سال ۲۰۲۴ نشست ملی گرد و غبار به پیشنهاد سازمان ملل در ایران برگزار میشود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به راهاندازی سازمانهای منطقهای یادآور شد: در این راستا دبیرخانه منطقهای و حتی صندوق منطقهای محیط زیست با محوریت جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت علاوه بر این سرمایه اولیه به میزان یک میلیون دلار از طرف کشورها به این صندوق پیشنهاد شده است.
رئیس سازمان محیط زیست با تشریح اقداماتی که برای مقابله با آلودگی رود ارس برگزار شده است، گفت: در این زمینه نشست مفصلی برگزار شد و قرار بود طی چند ماه آینده روسای جمهور دو کشور در منطقه صفر مرزی ارس پایان آلودگی این رود را جشن بگیرند.
وی ادامه داد: در این راستا نشست سه جانبه بین دادستانی کل کشور، سازمان محیط زیست و وزارت نیرو با دستگاههای متناظر خودشان در کشور ارمنستان برگزار شده و کارها خوب پیش رفته است.با کشور جمهوری آذربایجان هم مسائل را پیگیری کردیم و بحثها در این خصوص در نشستهای سه جانبه و چهار جانبه مطرح میشود.
سلاجقه با بیان اینکه گفت و گوها باعث نزدیکتر شدن دیدگاهها به هم می شود، گفت: در زمینه کنوانسیون های پانزده گانه محیط زیست هم از تمام ظرفیتها استفاده میکنیم. برای اولین بار موضوع محیط زیست به عنوان یک بحث اساسی در برجام مطرح و اعلام شد که تحریم در بخشهای مختلف پایش و فناوری چه پیامدهایی برای کشور داشته است.
وی آلودگی هوا، پایش و تغییر اقلیم را سه اولویت نخست سازمان محیط زیست ذکر کرد و گفت: در نشست اخیر شورای عالی محیط زیست، ریاست محترم جمهور تاکید کرد که سازمان محیط زیست و دستگاه مربوطه گروه کارشناسی تغییر اقلیم را تشکیل داده و نتیجه آن در نشست شورای عالی مطرح کند و باید موضوع تغییر اقلیم به عنوان یکی از مسائل اصلی کشور مد نظر قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور همچنین از تدوین برنامه جامع آبخیزداری در کمیسیونهای دولت خبر داد و گفت: در این برنامه ظرفیتهای اشتغال فوق العاده وجود دارد آینده خوبی برای اشتغال فارغالتحصیلان منابع طبیعی و محیط زیست کشور وجود دارد. علاوه براین به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد کردیم در برنامه کاشت یک میلیارد نهال در کشور از ظرفیت دانشجویان و فارغ التحصیلان استفاده شود.
وی بحث HSE و ایمنی واحدهای تولیدی را یکی دیگر از ظرفیتهای اشتغال فارغ التحصیلان منابع طبیعی و محیط زیست ذکر کرد و گفت: طبق قانون هر شرکتی که در حوزه صنایع و معادن کار می کند، برای هر ۵۰ نفر باید یک کارشناس منابع طبیعی و محیط زیست را جذب کند و با همکاری دانشگاههای کشور میتوان از این ظرفیت هم برای اشتغال فارغ التحصیلان محیط زیست و منابع طبیعی استفاده کرد.
دانشگاه محقق اردبیلی جزو دانشگاههای رده بالا در مدیریت سبز است
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی جزو دانشگاههای رده بالای کشور در حوزه مدیریت سبز است، گفت: باید از ظرفیت دانشجویان و فارغ التحصیلان استفاده شود و کسی احساس نکند که اگر در محیط زیست درس خوانده است سرگردان است.
وی در پایان با اشاره به مباحث زیست محیطی پتروشیمی و فولاد اردبیل گفت: در مجموعه پتروشیمی گاز به اتانول تبدیل میشود و مشکل خاصی ندارد در عین حال دوست داریم در پروندههای ارزیابی مجوزهای محیط زیستی حتماً سمنها حضور پیدا کنند و شفافسازی شود.
سلاجقه با بیان اینکه در کارخانه فولاد اسفنجی هیچ گونه برداشت از منابع آب زیرزمینی وجود ندارد و از بازچرخانی آب استفاده می شود، گفت: در مدول اول و دوم تصفیه خانه شهرک صنعتی هرکدام دو هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب تصفیه شده و وارد رودخانه می شود که این آب باید دوباره برگردد و صنایع از آن استفاده کنند.
نظر شما