به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از راهبردهای سازمان دامپزشکی کشور پیشگیری و کنترل بیماریهای دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل است. نظارت بهداشتی مستمر بر مراکز تولید، بسته بندی، نگهداری، حمل و عرضه فرآوردههای خام دامی، با هدف تحقق شعار دامپزشکی «دام سالم، غذای سالم، انسان سالم» از دیگر رسالتهای این سازمان است.
رییس شبکه دامپزشکی شاهرود روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله نخست طرح مایهکوبی با هدف پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دام در شهرستان شاهرود از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا سوم آذر اجرا شد.
علی نادمی به اجرای مرحله دوم طرح مایهکوبی دامهای سبک و سنگین از سوم آذر به مدت ۲ ماه اشاره کرد و گفت: طی این مدت مایهکوبی ۲۵۰ هزار نوبت سر دام سبک و ۱۸ هزار نوبت سر دام سنگین پیشبینی میشود.
رییس شبکه دامپزشکی شاهرود بیان کرد: دامهای سبک و سنگین زیر پوشش مایهکوبی طاعون نشخوارکنندگان کوچک(پی پی آر)، آبله، تب مالت(بروسلوز) و تب برفکی قرار میگیرند.
واکسیناسیون هاری برای یکهزار و ۵۰۰ قلاده سگ
وی تصریح کرد: طرح مایهکوبی تب برفکی دامهای سبک روستایی و عشایری و همچنین دام سنگین روستایی به صورت رایگان در ۲ مرحله اجرا میشود.
به گفته وی، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون یکهزار و ۵۰۰ قلاده سگ زیر پوشش طرح واکسیناسیون هاری قرار گرفتند.
نادمی با اشاره به فعالیت بیش از ۴۵۰ مرکز عرضه فرآورده خام دامی در شاهرود، افزود: قصابی، مرغ فروشی، سوپر پروتیینی، رستوران، آشپزخانه، سردخانه، کبابی، طباخی و لبنیاتی، ۶ واحد کشتارگاهی و قطعهبندی و بستهبندی، ۲ واحد کارخانه لبنی، هشت واحد تولید خوراک دام، هشت مرکز جمعآوری شیر خام و یک سردخانه نگهداری فرآوردههای خام دامی در این شهرستان زیر نظارت دامپزشکی فعالیت دارند.
معدوم سازی ۳۵۰۰ کیلوگرم لاشه و آلایش از چرخه مصرف
وی از بازرسی ۳۰ هزار راس دام سبک و سنگین قبل، هنگام و پس از کشتار از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان پاییز خبر داد و گفت: در این بازدید و نظارتها حدود سه هزار و ۵۰۰ کیلوگرم لاشه و آلایش از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
رییس شبکه دامپزشکی شاهرود ادامه داد: سههزار و ۱۰۰ مورد بازدید و نظارت از مراکز عرضه زیر پوشش طبق شیوهنامه نظارت بهداشتی دامپزشکی در این بازه زمانی انجام شد.
وی گفت: به ۳۰ مورد تخلف خارج از ضوابط بهداشتی ثبت و رسیدگی شد که متخلفان هشت مورد با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.
پلمب ۲ مرکز عرضه فرآوردههای دامی متخلف در شاهرود
نادمی از پلمب ۲ مرکز عرضه فرآوردههای دامی خبر داد و گفت: در این بازدیدها سه هزار و ۳۰۰ کیلوگرم فرآورده از چرخه مصرف انسانی خارج و معدوم شد.
رییس شبکه دامپزشکی شاهرود تصریح کرد: خدماترسانی به بهرهبرداران در مناطق محروم و کمبرخوردار نیز با اجرای اردوهای جهادی دامپزشکی همزمان با سراسر کشور در این شهرستان انجام شد.
وی به برگزاری این اردوها با همکاری بسیج مهندسین کشاورزی، مدیریت جهاد، بخشداران و دهیاران ۱۵ روستا در بخش مرکزی و بیارجمند اشاره کرد.
نادمی با اشاره به رایگان بودن تمام خدمات جهادی ارایه شده به بهرهبرداران، گفت: کانونیابی بیماری و درمان، مایهکوبی دام و طیور، سمپاشی دام و جایگاه نگهداری و همچنین آموزش و ترویج از جمله این اقدامهای جهادی بود.
به گفته وی، اجرای اردوهای جهادی طی بهمن ۱۴۰۳ در منطقه خارتوران برنامهریزی شد.
به گزارش ایرنا، ۳۰۰ هزار راس دام سبک روستایی و عشایری و ۲۶ هزار راس دام سنگین(شتر و گاو) در شهرستان شاهرود وجود دارد و ۱۰۰ واحد پرورش مرغ صنعتی در این شهرستان فعالیت دارند.