همدان-ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان از ثبت ملی آبشار "طاقا"، واقع در روستای آرتیمان شهرستان تویسرکان خبر داد و گفت: این آبشار در آخرین جلسه شورای ثبت میراث طبیعی کشور با موافقت قاطع اعضای شورا به ثبت ملی رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن معصوم علیزاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: مجموعه آبشارهای طاقا شامل سه آبشار مرتفع است که از کوهستان الوند سرچشمه گرفته و یکی از مقاصد اکوتوریسم و کوهنوردان در این شهرستان است.

وی اظهار کرد: این سومین آبشار و ششمین اثر طبیعی شهرستان تویسرکان است که در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت ملی رسیده است که نشان دهنده ظرفیت بالای طبیعت‌گردی شهرستان تویسرکان است.

معصوم علیزاده ادامه داد: تلاش می کنیم با شناسایی سایر جاذبه‌های طبیعی شهرستان و نقاط مختلف استان همدان نسبت به تهیه پرونده ثبتی و ثبت آنها اقدام شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در ادامه گفت: در حوزه زیرساخت حدود ۲۵ طرح پیش‌بینی شده که برای این پروژه‌ها تسهیلات هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است.

صدور ۳۰ موافقت اصولی برای تاسیسات گردشگری همدان

وی افزود: ۳۰ موافقت اصولی برای تاسیسات گردشگری استان همدان در سالجاری صادر شده است که این پروژه‌ها شامل ۱۰هتل، هشت مجتمع گردشگری، هفت سفره خانه و پنج اقامتگاه بومگردی در سطح استان است.

معصوم علیزاده خاطرنشان کرد: این تاسیسات در شهرستان‌های همدان، رزن، نهاوند، تویسرکان و کبودرآهنگ با پیش‌بینی اشتغال ۹۰۰ نفر و سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد تومانی سرمایه‌گذاران در حال انجام است.

تشریح فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بازار گردشگری همدان برای سرمایه‌گذاران

وی در ادامه اظهار کرد: با تبلیغات، معرفی فرصت‌ها و ظرفیت‌های گردشگری استان و با تشریح فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بازار گردشگری همدان برای سرمایه‌گذاران، علاقه مندان به این حوزه جذب می‌شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان افزود: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بازار گردشگری (توریسم) از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده به طوری که از آن به عنوان منبع اصلی درآمد نام می‌برند.

معصوم علیزاده گفت: گردشگری یک فعالیت اقتصادی وابسته به فرآیند سرمایه و اقتصاد بازار است و نقش سرمایه‌گذاری در بازار گردشگری یک نقش حیاتی، اصلی و بنیادی است به همین دلیل توسعه گردشگری وابستگی کامل به سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی دارد.

وی ادامه داد: با ثبت جهانی هگمتانه، این سرمایه‌گذاری‌ها در همدان رو به افزایش است و این استان با وجود داشتن پتانسیل‌های بالای گردشگری نیاز به تامین زیرساخت‌های مناسب در راستای افزایش جذب گردشگر دارد که از جمله این زیرساخت‌ها می‌توان به تامین امکانات مناسب برای توریسم درمانی، احداث هتل و اقامتگاه، تامین وسایل حمل و نقل با کیفیت، توسعه سیستم‌های ارتباطی و خدمات رزرواسیون (آنلاین)، احیا و بازسازی مناطق گردشگری (مانند کاروانسراهای قدیمی) اشاره کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان افزود: مطالعات برای تامین زیرساخت‌ها برای رونق گردشگری با اعتبارات موجود در روستاهای هدف گردشگری و مناطق ویژه گردشگری استان همدان به انجام رسیده است.

به گفته وی این استان دارای ۲۲ روستای هدف گردشگری با ۲۸ منطقه نمونه گردشگری است.

معصوم علیزاده گفت: در این مناطق راه سازی، تامین روشنایی، محوطه سازی و ایجاد کمپینگ به انجام رسیده است و با رفع موانع شاهد افزایش علاقمندان سرمایه‌گذاری در جذب تورهای گردشگری هستیم.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است.

این استان به واسطه وجود شمار زیادی از آثار تاریخی، تفریحی و گردشگری به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده است.

غار علیصدر، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی، آرامگاه استرومردخای و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی، گردشگری و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد.

آبشار و سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، سراب گیان و گاماسیاب، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.

آرتیمان، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تویسرکان در استان همدان ایران است.

این روستا در دهستان حیقوق نبی قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن حدود ۱۰ هزار نفر است.