به گزارش خبرنگار ایرنا، بلوار ارم یکی از مراکز گردشگری و نوستالژیک شهر همدان است که به طور قطع هر شهروند همدانی از آن خاطره ای در ذهن دارد. مسیری ۲ کیلومتری که پیمایش آن انرژی بخش است و مکانی دلپذیر برای گذراندن اوقات فراغت به حساب میآید.
این بلوار با قرار گرفتن در محدوده کوهپایه الوند و باغ های عباسآباد یکی از مناطق گردشگری همدان محسوب میشود که جوانان و خانوادهها اوقات فراغت خود را در محدوده این بلوار میگذرانند.
قرارگرفتن در منطقهای خوش آب و هوا و وجود کوچهباغهای تو در تو، پارکها و بوستانهای سرسبز، تپهعباسآباد، شهربازی، غرفههای غذا فروشی و اقامتگاه این مکان را مطلوب کرده و شهرداری همدان نیز علاوه بر پاکیزه نگه داشتن این بلوار، با ساختن پیادهراه تمیز و کارآمد، مسیر دوچرخهسواری مستقل را فراهم کرده است.
بوستان ارم و شهربازی رنگین کمان در کنار آن احداث شده است تا محیطی دلنواز را برای گذراندن اوقات فراغت روزهای تعطیل و پایان هفته مردم شهر ایجاد کند.
قرار گرفتن در کمربند سبز شهر و همچنین داشتن محیطی منحصر به فرد، موجب شده خانواده های همدانی این محیط را در همه فصول سال برای تفریحات روزانه خود انتخاب کنند.
از سوی دیگر وجود رستورانهای سنتی، فستفودها، کافه، کافی شاپ و قهوه خانهها، لازمه جذب گردشگر محلی و غیر محلی را در این فضا فراهم کرده است.
بلوار ارم منطقه گردشگری ورزشی نیز به حساب میآید به طوری که هر روز صبح پیش از طلوع خورشید، شهروندان همدانی ورزش صبحگاهی خود را در این مسیر انجام میدهند. وجود ایستگاه های ورزش همگانی، برگزاری مسابقاتی همچون والیبال، والیبال برفی، پیاده روی همگانی، دوچرخه سواری و سایر ورزشهای اینچنینی بر جذابیت بلوار ارم همدان افزوده است.
مرکز همایشهای قرآنی و بین المللی شهر همدان نیز با معماری خاصی که دارد در این مسیر احداث شده تا جلوهای زیبا به عکسهای یادگاری از این مسیر بدهد.
از سوی دیگر این محدوده سبز به عنوان ریههای شهر همدان محسوب میشود و به نوعی آب و هوای بکر این شهر حاصل باغ های کوهپایه الوند است.
اما حالا قرار است یک هتل بلند مرتبه در مسیر بلوار ارم ساخته شود. پروژهای که کارشناسان را به تکاپو انداخته تا معایب و مزایای آن را بررسی کنند این در حالی است که ساخت و سازهای نامتعارف در این محدوده موجب کاهش فضای سبز و همچنین از بین رفتن نمای طبیعی شهر خواهد شد.
یک هتل بلند مرتبه در مسیر بلوار ارم ساخته شود. پروژهای که کارشناسان را به تکاپو انداخته تا معایب و مزایای آن را بررسی کنند این در حالی است که ساخت و سازهای نامتعارف در این محدوده موجب کاهش فضای سبز و همچنین از بین رفتن نمای طبیعی شهر خواهد شد.پیش از این نیز ساخت تلهکابین و دهکده گردشگری و تفریحی گنجنامه نیز منتقدانی داشت که می گویند با وجود تخریب فضای طبیعی بکر دامنه الوند هنوز نتوانسته آنگونه که باید گردشگران را به سمت همدان جذب کند.
هتل پارسیان ارم و هتل کتیبه با ارتفاع استاندارد در کنار چند خانه بومگردی در این بلوار قرار دارند اما حالا زمزمه هایی بر صدور مجوز ساخت چند هتل در این محدوده شنیده میشود.
در آخرین گمانه زنی های صورت گرفته ساخت یک هتل ۱۰ طبقه مطرح شده است. پروژهای که مراحل مقدماتی را گذرانده و حالا باید در کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی مورد بررسی قرار گیرد.
۲۱ دستگاه در صدور مجوز برای ساخت هتل دخیل هستند
مدیرکل راه و شهرسازی همدان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: روند ساخت اینچنین پروژه هایی باید در کار گروه امور زیربنایی و شهرسازی مصوب شود و این هتل نیز تا مجوز کارگروه را دریافت نکند نمی تواند اجرا شود.
مجید صالحی امیر افزود: به منظور صدور مجوز ساخت این هتل، چندین جلسه کارشناسی با حضور افراد دارای صلاحیت برگزار شده است و پیش از صدور مجوز همه جوانب در نظر گرفته میشود.
وی اظهار کرد: روند صدور مجوز برای ساخت این هتل با حضور ۲۱ دستگاه اجرایی در کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان همدان بررسی میشود.
روند صدور مجوز برای ساخت این هتل با حضور ۲۱ دستگاه اجرایی در کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان همدان بررسی میشود.صالحی امیر عنوان کرد: زمین مورد نظر برای ساخت این هتل در محدوده باغ های شهر نیست و کاربری آن مورد تایید است اما با این وجود باید صدور مجوز آن مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: مالک و سازنده این هتل مجوزهای لازم برای اجرای پروژه را گرفته است و نتیجه نهایی آن طی چند هفته آینده اعلام میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی همدان بیان کرد: ساخت و توسعه هتلها نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری دارد اما ساخت این هتل در محدوده بلوار ارم باید با حضور کارشناسان و اعضای کمیته کارگروه امور زیربنایی مورد بررسی قرار گیرد.
توسعه فضاهای گردشگری در کنار حفظ سرمایههای خدادادی
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان همدان نیز معتقد است موضوع ساخت این هتل باید از همه جوانب بررسی شود.
علیرضا قاسمی میگوید: ساخت این هتل در مرحله گرفتن مجوز از ادارهکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی قرار دارد و بزودی روند صدور مجوز آن بررسی میشود.
وی افزود: زمین مورد نظر برای اجرای این پروژه ۶ هزار متر مربع است که امیدواریم نتیجه بررسی صدور مجوز آن موجب رونق گردشگری استان همدان شود.
زمین مورد نظر برای اجرای این پروژه ۶ هزار متر مربع است که امیدواریم نتیجه بررسی صدور مجوز آن موجب رونق گردشگری استان همدان شود.قاسمی اظهار کرد: دغدغههایی در رابطه با معماری و فضای این هتل مطرح شده است که تلاش داریم با بررسی کارشناسانه موضوع، این دغدغهها برطرف شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: استان همدان ظرفیتهای خدادادی بسیاری در حوزه گردشگری دارد که باید با حفظ اصول و به کارگیری معیارهای کارشناسی شده، از این ظرفیتها در جهت رونق گردشگری استفاده شود.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: در کنار حفظ سرمایههای خدادادی باید فضاهای گردشگری را توسعه دهیم تا زمینههای ایجاد اشتغال، کارآفرینی و رونق اقتصادی فراهم شود.
وی عنوان کرد: در سراسر دنیا ظرفیتهای طبیعی گردشگری را توسعه میدهند و ما نیز باید از این فرصت استفاده کنیم، چراکه توسعه ندادن فضاهای گردشگری موجب از دست رفتن کارآیی آن خواهد شد.
قاسمی افزود: انتقاد در همه کارها وجود دارد اما امیدواریم در اجرای این پروژه آینده و رونق گردشگری استان همدان دیده شود.
رهاورد:
همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بیش از یک هزار و ۸۰۰ جاذبه گردشگری دارد. شهری که در فصل زمستان به دلیل آب و هوایی سرد مخاطبان خاص خود را دارد و در فصل تابستان نیز به واسطه آب و هوایی دل انگیز، میزبان گردشگران زیادی است.
در تعطیلات مختلف به خصوص در ماههای گرم سال، حجم زیادی از گردشگران به همدان سفر میکنند و به طوری که اقامتگاههای رسمی و غیر رسمی و هتلها پاسخگو نیست و در چنین شرایطی به طور قطع ساخت هتل و اقامتگاه زمینههای اسکان مسافران و ایجاد رفاه و در نتیجه جذب گردشگر بیشتر را فراهم میکند.
پایتخت تاریخی ایران سه محدوده ثبت جهانی شده (محوطه باستانی هگمتانه و کاروانسرای تاجآباد و کاروانسرای فرسفج) در یونسکو را دارد، ۲ شهر جهانی سفال لالجین و مبل و منبت ملایر و ۲ محصول جهانی گردوی تویسرکان و سیر سولان را دارد و از سوی دیگر کمتر از یک سال از ثبت جهانی هگمتانه میگذرد.
این موارد نشان میدهد که آینده اقتصاد این استان از مسیر گردشگری میگذرد و باید مسیری را با فراهم کردن زیرساختها از جمله ساخت هتل و اقامتگاه هموار کنیم. اما باید دید، ساخت هتل در فضاهای گردشگرپذیر شهر از جمله منطقه تفریحی بلوار ارم، فرصت تلقی می شود یا تهدید و چقدر در و جذب گردشگر تاثیر گذار خواهد بود.
نظر شما