به گزارش ایرنا، سرطان سینه یکی از شایعترین انواع سرطان در میان زنان است که در صورت شناسایی به موقع میتوان آن را درمان کرد؛ با توجه به اهمیت این موضوع، طرح غربالگری سرطان سینه برای زنان ۳۰ تا ۷۰ ساله در استان اصفهان در حال اجراست تا از طریق معاینه و آموزشهای پیشگیرانه، این بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود.
به گفته مسوول ثبت و غربالگری سرطانهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، این طرح با هدف شناسایی زودهنگام سرطان سینه، افزایش شانس درمان و پیشگیری از مرگ و میر ناشی از این بیماری در همه مراکز بهداشتی شهری و روستایی تحت پوشش این دانشگاه در حال اجراست.
زهرا روانخواه روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تومورهای بدخیم سینه شایعترین نوع سرطان در میان زنان اصفهانی است، افزود: در این طرح، زنان تحت معاینه قرار میگیرند و علاوه بر آن، آموزشهای لازم درباره عوامل ایجادکننده و راههای پیشگیری از سرطان سینه را فرا میگیرند.
وی اظهار کرد: سرطان سینه در صورتی که در مراحل اولیه شناسایی شود تا ۸۰ درصد قابل درمان است و معاینه و غربالگری کمک میکند تا سرطان در همان مراحل ابتدایی شناسایی شود.
روانخواه تاکید کرد: در مرحله اول این بیماری، شانس بهبودی بیش از ۹۸ درصد است اما در مراحل بعدی کاهش مییابد و در مراحل پیشرفتهتر، شانس بهبودی به کمتر از ۲۰ تا ۳۰ درصد میرسد.
وی گفت: زنان بالای ۴۰ سال باید سالانه ماموگرافی انجام دهند و زنان زیر ۴۰ سال و بالای ۷۰ سال نیز در صورتی که علائمی مانند توده در سینه یا تغییرات در ظاهر سینه داشته باشند، میتوانند برای انجام غربالگری به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
وی، یکی از چالشهای اجرای این طرح در شهرها بهویژه کلانشهر اصفهان را کم بودن مراجعه زنان به مراکز بهداشتی دانست و افزود: بسیاری از زنان در شهر اصفهان برای انجام این معاینات به مراکز بهداشتی مراجعه نمیکنند که تهدید جدی برای سلامتی آنهاست.
به گزارش ایرنا، سرطان سینه ناشی از رشد غیرقابل کنترل سلولهای بافت سینه است، از علائم این بیماری میتوان به وجود توده در سینه یا زیر بغل، تغییر شکل، رنگ یا اندازه سینه، درد یا حساسیت در ناحیه سینه و ترشحات غیرطبیعی اشاره کرد.
سرطان، دومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب میشود؛ بروز سالانه این بیماری در ایران نسبت به متوسط جهانی کمتر است اما همچنان نیازمند توجه و پیشگیری جدی است.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر از آنها در ۲۷ شهرستان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کاشان است.
حدود یکهزار و ۲۶۰ واحد بهداشتی در شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعال است.