به گزارش خبرنگار ایرنا محمدرضا کدخدازاده روز پنجشنبه در بازدید از طرح های راهسازی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: مصمم هستیم تا راه هایی در کشور اجرایی و به ساخت برسند که به عنوان راهگذر و کریدور شناخته میشوند.
وی ادامه داد: هم اکنون ۱۱ راهگذر (بزرگراه) در قالب ۱۵۳ طرح در دست اجراست که ۶ طرح از ۱۱ طرح بزرگراهی شمالی - جنوبی و پنج طرح نیز شرقی - غربی است.
معاون ساخت و توسعه بزرگراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل با بیان اینکه یکی از مهمترین کریدورها و راهگذرهایی که در حال ساخت است کریدور ساحلی جنوب است، افزود: کریدور ساحلی جنوب به طول یکهزار و ۸۵۰ کیلومتر از شلمچه در استان خوزستان شروع میشود و در استان های بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان امتداد می یابد و در نهایت به مرز گواتر در مرز ایران و پاکستان میرسد. در حال حاضر قسمت هایی از ان به شکل چهارخطه در حال اجراست.
وی ادامه داد: محور میناب تا گواتر که مورد تاکید مجموعه دولت است در حال ارتقا به راه اصلی است و در برنامه است تا بعدها به شکل چهارخطه تبدیل شود؛ این مسیر حدود ۶۸۰ کیلومتر بوده که تمامی مسیرها پیمان سپاری شده است.
کدخدا زاده تصریح کرد: در تلاش هستیم تا این محور را با توافقاتی که با سازمان برنامه و بودجه داریم و با پیگیری های رییس جمهوراین محور را تکمیل کرده و به بهره برداری برسانیم.
وی شاخص ترین پروژه را پروژه چابهار به پسابندر به طول ۹۵ کیلومتر عنوان کرد و افزود: این مسیر حدود ۱۹ کیلومتر امروز به بهره برداری میرسد و برنامه ریزی شده تا بقیه این مسیر نیز در سال جاری به اتمام برسد.
معاون ساخت و توسعه بزرگراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل از دیگر محورهای حائز اهمیت را مسیر محور چابهار به زاهدان برشمرد و گفت: این مسیر حدود ۶۴۰ کیلومتر است در آن مسیر نیز برنامه ریزی کرده ایم تا در اولین فرصت پیمان سپاری ها انجام شود.
وی گفت: تاکنون حدود ۴۰ کیلومتر از این مسیر پیمان سپاری شده و ۱۷ کیلومتر آن به اتمام رسیده و تا پایان سال تکمیل این مسیر به ۲۰ کیلومتر می رسد.
کدخدا زاده از تکمیل بزرگراه چابهار-زاهدان تا ۲ سال آینده خبر داد و افزود: در این محور خاش-ایرانشهر سخت گذر است.
وی از ساخت مسیر ریلی در کنار بزرگراه چابهار-زاهدان خبر داد و گفت: این مسیر ریلی نیز جزو کریدور است که طول آن ۲۰۰ کیلومتر بوده و ۵۰ درصد آن در سه سال گذشته انجام شد و ۲۴ کیلومتر آن نیز در حال اجراست.
به گزارش ایرنا در سفر وزیر راه و شهرسازی به استان سیستان و بلوچستان کریدور بزرگراهی نوار ساحلی جنوب در منطقه مکران به طول ۴۵ کیلومتر به بهره برداری رسید.
در سفر فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در همراهی با سایر اعضای دولت به استان سیستان و بلوچستان، ۴۵ کیلومتر راهگذر بزرگراهی نوار ساحلی جنوب در منطقه مکران به بهره برداری رسید.
بر اساس اطلاعات شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، طول این کریدور یکهزار و ۸۵۰ کیلومتر است که ۳۱۲ کیلومتر آن در سیستان و بلوچستان، ۸۳۸ کیلومتر در هرمزگان، ۳۹۰ کیلومتر در بوشهر و ۳۱۰ کیلومتر در خوزستان قرار دارد.
تاکنون از طول کل این کریدور ۱۲۸۹ کیلومتر بهره برداری شده است که ۱۰۰ کیلومتر آن در سیستان و بلوچستان، ۶۲۷ کیلومتر در هرمزگان، ۳۳۸ کیلومتر در بوشهر و ۲۲۴ کیلومتر در خوزستان است.
از مسیرهای باقیمانده در این مسیر ۱۸۹ کیلومتر در سیستان و بلوچستان، ۲۱۱ کیلومتر در هرمزگان، ۴۰ کیلومتر در بوشهر و ۸۶ کیلومتر در خوزستان در حال اجراست.
۳۱۲ کیلومتر کریدور مذکور در استان سیستان و بلوچستان حدفاصل پل کاروان در غرب استان و مرز گواتر در شرق استان قریب به اتفاق آن تا پایان سال ۱۳۹۹ فاقد راه اصلی بوده است.
طی ۴ سال گذشته تاکنون حدود ۱۰۰ کیلومتر راه فرعی در این کریدور به راه اصلی و بعضاً ۴ خطه تبدیل گردیده است و در حال حاضر حدود ۴۵ کیلومتر از آن نیز در منطقه مکران با هزینه کرد ۱۳۰۰ میلیارد تومان و ارزش به روز ۲۵۰۰ میلیارد تومان آماده بهره برداری شده است.
در حدفاصل طول قابل بهره برداری می بایست به پل بزرگ و زیبای لیپار در منطقه گردشگری به همین نام و بر فراز و همجوار دریاچه صورتی که یکی از جاذبه های گردشگری استان و کشور است اشاره کرد که دارای ۴ دهانه بتنی قوسی ۴۵ متری و عرشه بتنی است.
پیش بینی می شود با تمهیدات اندیشیده شده تا پایان سال جاری نیز حدود ۴۰ کیلومتر دیگر در منطقه مکران به بهره برداری برسد.