به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از اسوشیتدپرس، مطالعات محققان دانشگاه كالیفرنیا نشان میدهد افرادی كه به صورت روزانه چای داغ مصرف میكنند، به نسبت افرادی كه به چای علاقهای ندارند، 74 درصد كمتر در معرض بیماری گلوكوم قرار دارند.
محققان بلافاصله پس از این تحقیق اعلام كردند ممكن است این تاثیر به خود چای مربوط نباشد و ناشی از عادت دیگری در طرفداران چای باشد. برای مثال ممكن است طرفداران چای عادت یا شیوه زندگی ویژهای داشته باشند كه احتمال ابتلا به گلوكوم را كاهش میدهد. ادامه مطالعات نشان میدهد این تاثیر در چای نعناع، چاییخ (iced tea) و قهوه دیده نشده است و منحصر به چای داغ است. این پژوهش نیازمند مطالعات بیشتری است تا تاثیر دقیق چای داغ یا شیوه زندگی طرفداران چای را بر سلامت چشم بررسی كند.
عارضه آب سیاه به دلیل اختلال در جریان خون اعصاب بینایی بوجود میآید و با مرور زمان پیشرفت میكند. این عارضه معمولا با افزایش فشار چشم مرتبط است. مطالعات نشان میدهد آب سیاه ریشه ژنتیكی دارد و ممكن است تا پایان عمر علامتی نداشته باشد. بر اثر افزایش فشار داخل چشم، اعصاب بینایی انتقال دهنده تصاویر به مغز آسیب میبینند و بینایی به مرور كاهش مییابد. این بیماری در صورت عدم درمان میتواند منجر به نابینایی شود. معمولا بیماری درمراحل اولیه بدون علامت و درد است، بنابراین به افرادی كه در خانواده سابقه این بیماری را دارند و افراد میانسال و مسن توصیه میشود به طور دورهای و حداقل سالی یكبار توسط چشمپزشك چكاپ شوند. علاوه بر سابقه خانوادگی، دیابت نیز یكی از مهمترین فاكتورهای خطر این عارضه است.
*** چه عواملی باعث بروز گلوكوم میشوند
آب سیاه زمانی اتفاق می افتد كه فشار مایع داخل چشم افزایش یابد و این مایع آن طور كه باید در چشم گردش ندارد. به طور طبیعی بین قرنیه و عدسی چشم مایعی به نام زلالیه وجود دارد كه از مویرگها ترشح میشود و تامینكننده مواد غذایی و اكسیژن برای عدسی و قرنیه است و از طرفی مواد زاید را از طریق خون دفع میكند. زلالیه همراه با زجاجیه فشار درونی چشم را ثابت نگه میدارد و شكل كروی چشم را حفظ میكند. در صورتیكه در تصفیه زلالیه اختلالی بهوجود آید و مایع به همان سرعتی كه ترشح میشود بازجذب نشود، فشار چشم افزایش مییابد و عارضه آبسیاه رخ میدهد. علاوه بر عوامل ارثی، عفونت شدید چشم، مواد شیمیایی، بیماریهای التهابی و انسداد عروق خونی داخل چشم نیز از عوامل غیر شایع آب سیاه هستند. بیماری آب سیاه معمولا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار میدهد؛ اما ممكن است در یك چشم شدیدتر باشد.
** انواع گلوكوم
- گلوكوم زاویه باز
این حالت شایعترین نوع بیماریست. در این حالت مكانیسم بازجذب مایع زلالیه كاملا طبیعی است؛ ولی گردش مایع در چشم طبیعی نیست.
- گلوكوم زاویه بسته
شیوع این حالت در آسیا بیشتر از غرب است. در این حالت بازجذب مایع چشم به دلیل باریك بودن بیش از اندازه زاویه عنبیه و قرنیه به درستی صورت نمیگیرد. این حالت علاوه بر آب سیاه، می تواند منجر به دوربینی و آب مروارید شود.
**چه افرادی بیشتر در معرض آب سیاه قرار دارند
-افراد بالای 40 سال
-بیماران مبتلا به دیابت
افرادی كه در خانواده سابقه ابتلا به دیابت دارند
-استفاده از برخی داروهای استروئیدی مانند پردنیزولون
-ضربه ناگهانی به چشم
-افرادی با دید ضعیف
*** مهمترین علایم گلوكوم چیست
-كاهش یا از دست دادن بینایی
-دیدن هاله در اطراف نور متمركز مانند چراغ
-قرمزی چشم
-چشم درد
-تهوع یا استفراغ
***آمار قابل تامل در مورد آب سیاه
- بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، گلوكوم دومین علت اصلی نابینایی در جهان است.
- بر اساس آمار، بیش از 60 میلیون نفر در سراسر جهان مشكوك به این عارضه هستند.
-گلوكوم زاویه باز رایج ترین شكل این بیماریست.
- بیش از سه میلیون نفر در آمریكا به این عارضه مبتلا هستند كه نیمی از آنان از مشكل خود بی اطلاعند.
نتایج این مطالعه در نشریه British Journal of Ophthalmology منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۷
تهران – ایرنا – مطالعات جدید نشان میدهد نوشیدن چای گرم بهصورت روزانه، احتمال ابتلا به گلوكوم (آب سیاه) را به میزان 74 درصد كاهش میدهد.