تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۳

تهران– ايرنا– محققان از آزمايش يك داروي جديد وريدي در درمان بيماري لوپوس خبر دادند. فاز سوم آزمايشات باليني اين دارو موفقيت آميز اعلام شد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس،‌ محققان دانشگاه پادوا Padova در ايتاليا برمبناي يك كارآزمايي باليني بين سال هاي 2011 تا 2015 ميلادي دريافتند داروي 'بلي موماب' Belimumab با نام تجاري Benlysta در درمان لوپوس بسيار موثر است و در حال حاضر استفاده وريدي اين دارو در آمريكا، اروپا و كانادا در تركيب با داروي هاي ديگر تاييد شده است.
محققان 356 بيمار را در كارآزمايي شركت دادند و پس از 52 هفته استفاده از داروي Belimumab دريافتند علايم بيماري كاهش يافته و بيماران نياز كمتري به استفاده از داروهاي استروييدي داشتند.
لوپوس يك بيماري خودايمني است كه 90 درصد مبتلايان به آن را زنان تشكيل مي دهند؛ بيماري هاي خود ايمني به بيماري هايي گفته مي شود كه در آن سيستم ايمني، بافت هاي سالم بدن را به عنوان يك عامل خارجي فرض مي كند و به آن ها حمله مي كند.
لوپوس به دو نوع DLE و SLE تقسيم بندي مي شود. نقطه هدف DLE معمولا پوست است و روي ارگان هاي ديگر بدن تاثير نمي گذارد. نوع SLE جدي تر است و علاوه بر پوست، اندام هاي حياتي را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. در نوع شديد بيماري، بافت مفاصل و عضلات و غشاي ريه، قلب، كليه ها و مغز آسيب مي بيند. تشنج، افسردگي، گيجي و سكته مغزي، از عوارض لوپوس هستند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Arthritis & Rheumatology منتشر شده است.
علمي (6)** 9259*2017