۲۱ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۴۲
کد خبر: 83744648
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

درمان آسیب‌های کلیوی ناشی از لوپوس با داروی سرطان

۲۱ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۴۲
کد خبر: 83744648
درمان آسیب‌های کلیوی ناشی از لوپوس با داروی سرطان

تهران – ایرنا – مطالعات اخیر محققان دانشگاه ییل نشان می‌دهد یکی از داروهای درمان سرطان می‌تواند آسیب‌های کلیوی ناشی از بیماری لوپوس را ترمیم کند و مانع از آسیب‌های بیشتر شود.

به گزارش روز پنجشنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، ‌لوپوس یک بیماری خودایمنی است که ۹۰ درصد مبتلایان را زنان تشکیل می‌دهند؛ بیماری‌های خود ایمنی به بیماری هایی گفته می‌شود که در آن سیستم ایمنی، بافت‌های سالم بدن را به عنوان یک عامل خارجی فرض می‌کند و به آن‌ها حمله می‌کند.
لوپوس به دو نوع DLE  و SLE تقسیم می‌شود. نقطه هدف DLE معمولا پوست است و روی ارگان‌های دیگر بدن تاثیر نمی‌گذارد. نوع SLE جدی‌تر است و علاوه بر پوست، اندام‌های حیاتی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. در نوع شدید بیماری، بافت مفاصل و عضلات و غشای ریه، قلب، کلیه‌ها و مغز آسیب می‌بیند. تشنج، افسردگی، گیجی و سکته مغزی، از عوارض لوپوس هستند.
مطالعات محققان ییل نشان می‌دهد یکی از داروهای درمان سرطان نویدبخش ترمیم آسیب‌های کلیوی ناشی از لوپوس و بازگشت عملکرد کلیه‌ها در بیماران است. کلیه بیماران مبتلا به لوپوس در معرض نفریت لوپوسی است. در این حالت سلول‌های T سیستم ایمنی که نقش سلول‌های سرباز را بازی می‌کنند، به بافت کلیه نفوذ می‌کند و باعث کاهش اکسیژن کلیه و آسیب جدی به بافت می‌شوند. محققان با بررسی سلول‌های T و نقش آن در نفریت لوپوسی دریافتند سلول‌های T در بیماری لوپوس در بیان یک فاکتور به نام HIF-۱ نقش دارد. این فاکتور با سطح اکسیژن در کلیه تنظیم می‌شود و زمانی که فعال می‌شود، به سلول‌های T دستور می‌دهد که به کلیه حمله کنند و میزان اکسیژن کلیه را کاهش دهد و باعث آسیب و نقص عمکرد این عضو حیاتی شود.
ادامه مطالعات نشان می‌دهد یکی از داروهای درمان سرطان با مهار فاکتور HIF-۱ ، مانع از آسیب‌های کلیوی ناشی از لوپوس می‌شود.  ‌  
به گزارش بنیاد لوپوس آمریکا، خستگی و ناتوانی از مهمترین و اولین نشانه های لوپوس است. در مراحل بعدی علایمی مانند سر درد، درد مفاصل، تب، کم خونی، ریزش مو، تورم در ناحیه دست و پا و اطراف چشم، لخته شدن غیر طبیعی خون، سفید شدن یا آبی شدن انگشتان در سرما، حساسیت پوست نسبت به نور خورشید و زخم های پروانه‌ای شکل روی بینی و گونه دیده می شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha