تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۹

پكن- ایرنا- جنگ تجاری چین و آمریكا طبیعتا برد ـ برد نخواهد بود اما برآیند آن می تواند چین را از لحاظ مالی، بانكی و ارز ملی یوان تقویت كند.

به گزارش ایرنا ، درسال جاری میلادی و بخصوص پس از آنكه از ماه مارس به این طرف اختلافات دو كشور شدت گرفت، بسیاری از نهادهای مالی و ارزی چین و حتی بانك مركزی این كشور موفق شده اند استفاده از یوان را در مبادلات تجاری بین المللی افزایش دهند.
چین سال هاست برای تبدیل یوان به یك ارز بین المللی تلاش می كند و مناقشه تجاری این كشور با آمریكا حالا زمان را برای تحقق این هدف مساعد كرده است.
كشورهایی كه هدف نبردهای تجاری آمریكا قرار می گیرند طبیعتا برای مصون ماندن از پیامدهای آن به دنبال معاملات تجاری با ارزهای دیگر می روند و دراین میان قدرت تازه ارزی چین بیش از گذشته مورد توجه قرار خواهد گرفت.
هدف بزرگ چین استفاده از یوان به عنوان یك ارز بین المللی در تعاملات و تبادلات تجاری و ارزی و بهره گیری از آن در ارتباطات بانكی و مالی است و سال هاست برای تحقق این هدف تلاش می شود و جنگ تجاری پكن و واشنگتن به پیشبرد این هدف كمك می كند.
آمارها نشان می دهد كه نهادهای مالی ماورای بحار و افراد توانسته اند تا سه ماهه دوم سال جاری میلادی میزان دارایی های یوانی را در كشورهای دیگر و در بانك های خارجی به 717 میلیارد دلار افزایش دهند و این باعث می شود تا تسلط ارز ملی چین بر بازار مالی و بانكی دنیا تقویت شود.
اگرچه یوان هنوز به قدرت برابری با دلار در معاملات نرسیده است اما هرچقدر فشارهای آمریكا بر متحدان تجاری خود و كشورهای دیگر بیشتر شود باعث می شود تا آنها نیز بازنگری در استفاده از دلار در معاملات داشته باشند و به دنبال ارزهای جایگزین باشند.
اگرچه شروع جنگ تجاری موجب تضعیف یوان در داخل بازار چین شد اما با گذشت چند ماه بررسی های جهانی نشان می دهد كه تبادلات با یوان در معاملات خارجی روندی فزاینده داشته است.
كایوان پیترسون از موسسه ساكسو در سنگاپور بر این باور است كه جنگ تجاری چین و آمریكا تلاش پكن و كشورهای دیگر را برای بهره گیری از یوان در معاملات بین المللی دوچندان می كند.
وی می گوید كه نزدیك به 2.04 درصد از كل تعاملات بانكی خارجی و حتی از طریق سامانه سوییفت در ماه جولای امسال با یوان بوده و این ارز توانسته است پنجمین سبد ارزی پرقدرت دنیا را به خود اختصاص دهد.
كارشناسان معتقدند در نبرد تجاری كه دونالد ترامپ رییس جمهور آمریكا علیه چین، ایران و روسیه و بسیاری كشورهای دیگر به راه انداخته است، آنها می روند تا استفاده بیشتری از یوان داشته باشند و جامعه بین المللی را با تلاش های خود به این سمت سوق خواهند داد.
'تان مینگ كیو' رییس موسسه بانكی استاندارد می گوید كه كشورهایی نظیر ایران حالا می خواهند كه معاملات با یوان افزایش یابد همزمان چین اعلام كرده است در واردات نفت و تجارت معمول با ایران از تحریم های یكجانبه آمریكا حمایت نمی كند و این نیز باعث می شود تا یوان یك گام دیگر به بین المللی شدن واقعی نزدیك شود.
نشریه هنگ كنگی خاطر نشان می كند كه پنج شركت نفتی چین توانسته اند در سال جاری میلادی 600 هزار بشكه نفت را با یوان معامله كنند كه البته ایران جزو آنها نبوده و هنوز دراین زمینه سندی با چین امضا نكرده و كماكان در حال سبك سنگین كردن تحریم هاست.
تان تصریح كرد كه كشورهای آسیای جنوب شرق از جمله پاكستان هم همكاری های بانكی با یوان با چین دارند و از وام های یوانی استفاده می كنند و خیلی تمایل به استفاده از این ارز در معاملات نشان داده اند.
با این حساب دارایی های یوانی كشورهای دیگر و بانك های چینی و خارجی در حال افزایش است و این روند نشان می دهد كه یوان در آینده ای نه چندان دور باعث خواهد شد تا كشورهای جامعه بین المللی دیگر فقط در اندیشه معاملات با دلار نباشند و اشتیاق بیشتری به استفاده از این ارز ملی چین نشان دهند.
آساق**231**1904**