به گزارش ایرنا، روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست چین روز پنجشنبه گزارش کرد: تحریم های آمریکا بویژه درارتباط با تصویب قانون امنیت هنگ کنگ در پارلمان چین، باعث شده است تا بانک های چین اعلام نگرانی کرده و خواستار فاصله گرفتن از کاربرد سامانه های مالی مرتبط با آمریکا شوند.
از دیگر نگرانی ها بنا به این گزارش این است که آمریکا در حال بررسی لایحه قانونی است که به این کشور امکان می دهد بانک های چینی را که به مقام های ذی ربط در امور سیاسی هنگ کنگ کمک کرده و در تصویب این قانون و اجرای آن دست داشته اند تحریم کند.
چین خود دارای یک سامانه پرداختی بین بانکی مشابه سویفت است که «سی. آی. پی. اس» نام دارد و در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شده است تا به واسطه آن به انجام تبادلات و پرداخت های بانکی با یوان (ارز ملی چین) مساعدت شود.
واحد سرمایه گذاری بانکی بانک مرکزی چین در بیانیه جدید خود آورده است با نظرداشت تحولاتی که در حال وقوع است بانک های چین باید خود را برای تحریم های احتمالی آمریکا آماده کنند.
بخش های سرمایه گذاری و بانک های چین براساس نوشته این روزنامه با نگرانی برنامه آمریکا برای تصویب لایحه قانونی برای هدف قرار دادن بانک هایی که به مجریان قانون امنیتی هنگ کنگ خدمات می دهند دنبال می کنند.
سامانه سویفت در بلژیک پرداخت های جهانی کشورها از جمله چین را در اختیار آمریکا قرار می دهد و پکن اکنون با توجه به سردی روابط با واشنگتن نگران این موضوع است و می کوشد تا سامانه پرداختی چینی خود با یوان را گسترش دهد.
بانک مرکزی چین بشدت بابت وقایعی که در حال شکل گیری است نگران است در یکی از گزارش های هشدار دهنده اش آورده است: «بهترین راه مشت زدن به دشمن این است که خود را از صدها مشت او حفظ کنید».
در زمان حاضر بیش از ۹۶ کشور و منطقه عضو سامانه پرداختی بین المللی یوانی چین هستند آمار بانک مرکزی نشان می دهد که از طریق این سامانه در سال ۲۰۱۹ میلادی روزانه ۱۳۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یوان معادل ۱۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار مبادلات بانکی انجام شده است.
نظر شما