به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، شبكيه داخلي ترين لايه چشم و شامل سلول هاي گيرنده نور و نورون ها است. اين لايه بسيار نازك 75 درصد مساحت كره چشم را در برمي گيرد.
شبكيه يك لايه حساس به نور را تشكيل مي دهد و با تبديل جريان الكترومغناطيسي نور به پيام عصبي و انتقال آن از طريق عصب بينايي به مغز ديدن را امكان پذير مي كند.
محققان به تازگي با پيوند سلول هاي شبكيه قادر به درمان نابينايي در مدل هاي حيواني شده اند. موش هاي آزمايشگاهي پس از پيوند سلول ها قادر به تشخيص نور شده اند.
در ادامه مطالعات مشخص شد علاوه بر تشخيص نور، عملكرد سيستم پردازش تصوير و همچنين سلول هاي عصبي نيز در حيوانات بهبود يافته است.محققان معتقدند اين روش در درمان انحطاط ماكولاي وابسته به سن (AMD) موثر است.
دژنراسيون ماكولا يا انحطاط ماكولا يكي از شايع ترين بيماري هاي چشمي است كه باعث مي شود فرد با افزايش سن ديد متمركز خود را از دست بدهد و انجام فعاليت هايي مانند مطالعه و رانندگي غير ممكن شود.
ماكولا يك ناحيه كوچك در شبكيه است كه مسئول بينايي مركزي محسوب مي شود و باعث مي شود چشم قادر به ديدن جزييات باشد. تاري تصاوير، مشاهده مناطق تيره و اعوجاج در ديد مركزي مهمترين علايم انحطاط ماكولاي مرتبط با افزايش سن محسوب مي شوند.
پيوند سلول هاي شبكيه همراه با مدل هاي حيواني، در انسان نيز صورت گرفته ولي هنوز ميزان بهبود و بازيابي بينايي مورد ارزيابي قرار نگرفته است.نتايج اين مطالعه در نشريه Neuroscience منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۸
تهران – ايرنا – محققان دانشگاه كاليفرنيا در آمريكا با پيوند سلول هاي شبكيه جنيني موفق به درمان نابينايي در مدل هاي حيواني شدند. در اين مطالعه سلول هاي عصبي در مركز بينايي مغز بازيابي شدند.