به گزارش روز پنجشنبه پایگاه خبری هلث، دژنراسیون ماکولا یا انحطاط ماکولا (بخشی از شبکیه)،یکی از شایعترین بیماریهای چشمی است که باعث میشود فرد با افزایش سن، دید متمرکز خود را از دست بدهد و انجام فعالیتهایی مانند مطالعه و رانندگی غیر ممکن شود. ماکولا یک ناحیه کوچک در شبکیه است که مسئول بینایی مرکزی محسوب میشود و باعث میشود چشم قادر به دیدن جزییات باشد. تاری تصاویر، مشاهده مناطق تیره و اعوجاج در دید مرکزی مهمترین علایم انحطاط ماکولای مرتبط یا افزایش سن (AMD) محسوب میشوند.
معمولا روشهایی که برای ترمیم شبکیه مورد استفاده قرار میگیرد، شامل کاشت حسگر یا الکترود در چشم است که بسیار تهاجمی هستند. یک گروه بینالمللی از محققان به روشی دست یافتند که قادر به بازیابی بینایی ناشی از دژنراسیون ماکولا است. این روش بر مبنای تزریق نانوذرات قرار دارد. این نانوذرات مهندشیشده حساس به نور هستند و (P۳HT-NP) نام دارند. این لایه در فضای زیر شبکیه قرار میگیرد و عملکردی شبیه به شبکیه مصنوعی دارد.
نتایج این مطالعه در جوندگان موفقیتآمیز گزارش شده و در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده و امید است در آیندهای نزدیک وارد آزمایشهای بالینی شود.
تهران- ایرنا- مطالعات یک گروه بینالمللی از محققان نشان میدهد تزریق نانوذرات مهندسیشده راهکار موثری برای درمان نابینایی ناشی از انحطاط شبکیه است.
اخبار مرتبط
-
مكملهاي تركيبي و حفظ بينايي در انحطاط ماكولا
تهران – ايرنا – مطالعات جديد نشان ميدهد مكملهاي تركيبي حاوي روي، مس و ويتامينهاي آنتياكسيدان…
-
درمان نابينايي با پيوند سلول هاي شبكيه
تهران – ايرنا – محققان دانشگاه كاليفرنيا در آمريكا با پيوند سلول هاي شبكيه جنيني موفق به درمان…
-
بازیابی ژنتیك بینایی برای اولین بار در جهان
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه بركلی با وارد كردن یك ژن گیرنده نور سبز در چشم موشهای كور، بینایی…
-
خطر نابینایی در سیگاریها دو برابر دیگران است
تهران- ایرنا- محققان انجمن اپتومتری انگلیس در یک نظرسنجی دریافتند تنها یکپنجم از شهروندان…
-
درمان انحطاط ماكولا با سلول هاي بنيادي
تهران – ايرنا - محققان با استفاده از سلول هاي بنيادي، يك شيوه درماني جديد براي جلوگيري از نابينايي…
نظر شما