به گزارش ایرنا، با توجه به شرایط فصل بهار، بیشتر مردم بهترین نقطه برای استفاده از هوای بهاری را جنوب كشور و هرمزگان انتخاب می كنند، چرا كه شرایط آب و هوایی در این استان و همچنین مناظر طبیعی مانند دریا و چشم انداز ساحلی آن را بسیار مناسب و دیدنی می دانند.
** هرمزگان استان گردشگری
استان هرمزگان دارای ظرفیت های فراوان گردشگری از دریا گرفته تا جنگل های سرسبز در دل آب(حرا و چندل)، چشمه های جوشان آب درمانی مثل گنو تا قلعه ها و شهرهای تاریخی همچون جزیره كیش و قندیل های نمكی قشم به این زیبایی افزوده است.
فراهم بودن زیرساخت های تفریحی و گردشگری دریایی مانند غواصی، موج سواری، جت اسكی، ماهیگیری در آبهای عمیق و تماشای آكواریم دریایی همواره مورد استقبال گردشگران است.
در این روزها استفاده از بوم گردی ها و خانه كاشانه در شهرها و روستاهای هرمزگان هم برای كمك به مسافران رونق گرفته و در برخی از مناطق از جمله بندر كنگ و مسیرهای بین راهی بندرعباس به میناب و بندرعباس به حاجی آباد این زمینه را فراهم كرده است.
اكنون جزیره هنگام قشم، زیارتگاه سید سلطان محمد (ع) و دشت نازدشت رودان، سیاهوی بندرعباس، پوراف جاسك، ساحلی پارسیان و همچنین یكی از مناطق بندرلنگه به عنوان 7 منطقه گردشگری استان هرمزگان تعیین شده است.
علاوه بر شهرهای ساحلی، جزیره های مرجانی و بی نظیر هرمز، كیش، قشم، لارك، هنگام، فارور، بنی فارور، سیری و لاوان در میان آب های خلیج فارس مثل ناوهای ثابت و به عنوان سرزمین پر افتخار جمهوری اسلامی خودنمایی می كنند.
جنگل رویایی حرا حد فاصل بندر پهل خمیر و جزیره قشم یكی دیگر از بی نظیرترین جاذبه های طبیعی هرمزگان در داخل دریا است كه مردم برای دیدن این جنگل ها و تفریح در كنار آنها وقت می گذارند.
از خواص اصلی این جنگل ها رشد و نمو گیاهان و درختان در آب شور دریا بوده كه در اثر جزر و مد دریا در آب پیدا و پنهان می شوند و محلی برای تكثیر آبزیان از جمله لارو ماهی و میگو است.
این ذخیره گاه طبیعی تنها در 2 نقطه هرمزگان (حد فاصل بندرپهل خمیر و قشم و خورآذینی سیریك) وجود دارد كه از مناطق حفاظت شده محیط زیست كشور محسوب می شود.
فصل بهار فرصت خوبی برای بهره مندی از جاذبه های طبیعی دیگر همچون چشمه های گرم آب درمانی هرمزگان به ویژه آب گرم گنو، خورگو و بندرخمیر است كه بیشتر گرشگران را به سوی خود جذب می كند.
وجود باغ ها، نخلستان ها و كشتزارهای كشاورزی كه این روزها فصل گلدهی و گرده افشانی آنهاست، باز فرصت خوبی برای مشاهده و استشمام بوی گل های رنگارنگ و استراحتگاه در كنار این موهبت الهی می باشد.
** فراوانی جاذبه های طبیعی و تاریخی هرمزگان
یكی دیگر از جاذبه های طبیعی هرمزگان، بافت سنتی شهرهای بندرخمیر و برخی از مناطق بندرلنگه بوده كه به عروس دریایی ایران و شهر بادگیرها معروف هستند.
دیدن جاذبه های مثل مسجد و حمام گله داری در بندرعباس، خانه فكری در بندرلنگه، شهر تاریخی كنگ، قلعه پرتغالی ها در هرمز، حمام و قلعه تاریخی فین، آبشار تزرج حاجی آباد، كوه های گنو، هماگ و نیان، سدهای استان و دهها جاذبه طبیعی دیگر در هرمزگان برای گردشگران فرصتی خوبی است.
صنایع دستی همچون حصیر، ساخت انواع صنایع دستی با صدف های دریایی، انواع كوزه و جهله (آبخوری)، انواع لباس های محلی و بادبزن به عنوان سوغات استان هرمزگان بوده كه مسافران نوروزی می توانند آن را تهیه كنند.
یكی دیگر از جاذبه های استان هرمزگان تنوع محصولات غذایی بویژه آبزیان از جمله پخت انواع ماهی و میگو و غذاهای سنتی و محلی بوده كه مسافران در طول سفر سعی می كنند از غذاهای دریایی استفاده كنند.
از سوی دیگر آیین های سنتی و محلی همراه با جشن و شادی نظیر مراسم حنابندان، عروسی ها و پخت انواع غذاهای محلی مورد اقبال گردشگران نوروزی است و می تواند اوقات فراغت آنان را پر كند.
كمتر استانی در كشور هست كه 14 جزیره اعم از محیط زیستی، مسكونی، تجاری و نفتی در خود جای داده و بتواند خیل عظیمی از مردم را پذیرا باشد و مشتاقان سفر به این مناطق را جذب كند.
هرمزگان از هر چهار مولفه حمل و نقل هوایی، دریایی، زمینی(اتوبوس، سواری و كامیون) و ریلی برخوردار است، لذا مسافران از هر طریقی كه بخواهند به این استان سفر كنند، زیرساخت آن فراهم است.
استان هرمزگان بواسطه ساحلی بودن در امتداد آبهای خلیج فارس و دریای عمان از جمله 32 بندر فعال شامل بندر شهید رجایی، شهید باهنر، شهید حقانی، بندرلنگه، آفتاب، چارك، كیش، قشم، تیاب، كلاهی، كرگان، جاسك و سیریك است كه به اسكله های تجاری و صیادی برای تخلیه و بارگیری كالا و جابه جایی مسافر معروف هستند. برای سفر به جزیره های هرمز، هنگام، لارك و درگهان قشم مسافران از بندر پ شهید حقانی بندرعباس معروف به اسكله شهر بصورت رفت و برگشت استفاده می كنند.
پایانه مسافری بین المللی بندر شهید باهنر نیز علاوه بر بار و مسافر، در زمینه جابجایی خودرو بوسیله لندینگ كرافت (شناور حمل خودرو) نیز فعالیت دارد و مسافران و گردشگران می توانند با خودرو به جزیره قشم سفر كنند.
همچنین در غرب هرمزگان طبق ظرفیت های ایجاد شده در بندرلنگه، بندر آفتاب، بندر چارك و ابوموسی برای مسافر و جابه جایی خودرو موجب شده از این اسكله ها با خودرو به كیش سفر كنند.
امنیت شهرها، روستاها و جاده ها كه توسط ماموران انتظامی و پلیس راهور تامین شده را نیز نباید در این مدت فراموش كرد چرا كه مردم و مسافران در طول سال به خصوص در ایام نوروز از آن بهره مند هستند.
** 16بندر در هرمزگان میزبان مسافران نوروزی است
مدیركل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز گفت: 16 بندر مسافری و چند منظوره به مقصد جزیره های خلیج فارس در این استان به مسافران و گردشگران دریایی در ایام نوروز خدمات ارایه می دهند.
الله مراد عفیفی پور افزود: در طرح نوروزی امسال سفرهای دریایی 119 فروند شناور با ظرفیت حدود 6 هزار صندلی و 2هزار و 880 دستگاه خودرو جابجایی خودرو و مسافر را برعهده دارند.
وی بیان داشت: بندرهای مسافری هرمزگان بیش از 90 درصد از حجم كل ترابری مسافران و گردشگران دریایی كشور و حدود 100 درصد حمل خودرو به مقصد جزایر خلیج فارس را پشتیبانی می كنند.
این مسوول اظهارداشت: علاقه مندان به سفرهای دریایی می توانند برای سفر به جزیره های قشم، هرمز و لارك از بندر شهید حقانی بندرعباس و برای سفر با خودرو به جزیره قشم از مسیر دریایی بندر پهل به بندر لافت استفاده كنند.
عفیفی پور ادامه داد: بنادرلنگه، چارك و آفتاب نیز به صورت شبانه روزی در غرب هرمزگان برای ترابری مسافر و خودرو به جزیره كیش فعال هستند.
وی گفت: از ابتدای آغاز طرح نوروزی سفرهای دریایی (25 اسفندماه پارسال) تا ششم فروردین ماه امسال انجام یك و نیم میلیون نفر سفر در بنادر و اسكله های گردشگری هرمزگان ثبت شد.
مدیركل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: بیشترین حجم جابجایی مسافر، مربوط به روز پنجم فروردین ماه است كه ترابری 303 هزار و 420 نفر سفر طی یك دوره زمانی 24 ساعته انجام شد.
وی خاطرنشان كرد: حدود یك چهارم حجم آماری مسافرت های دریایی نیز در دوره زمانی 20 روزه پایان سال و تعطیلات نوروزی انجام میشود.
عفیفی پور گفت: با تمهیدات اتخاذ شده و نظارت های سازمان بنادر و دریانوردی، در این مدت هیچ گونه سانحه دریایی ناگوار رخ نداده است.
**ظرفیت های متنوع و متعدد هرمزگان برای جذب گردشگر
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان نیز گفت: این استان ظرفیت های متنوع و متعددی برای جذب گردشگر به خود دارد كه بارها و بارها از طریق رسانه ها و مسوولان مختلف بیان شده است.
رضا برومند افزود: جنگل های حرا، آثار و ابنیه تاریخی، سواحل طولانی و جزیره های متعدد، گویش های محلی، آداب و رسوم مردم و موارد بسیار دیگری را می توان به عنوان جاذبه های گردشگری هرمزگان نام برد.
وی ادامه داد: از وجود ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری باید در راستای اهداف و چشم اندازهایی كه برای پیشرفت استان ترسیم شده، استفاده كرد.
این مسوول اشاره كرد: این اقدام با تاسیس مجتمع های گردشگری و سایر مراكز و دادن انواع خدمات به گردشگران در هرمزگان محقق می شود، به عنوان مثال منطقه ای به اسم «خورشید و فلك ناز» در بخش بیابان سیریك وجود دارد كه می تواند بهترین مكان برای تاسیس مجتمع گردشگری باشد.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان همچنین در خصوص جدیدترین آمار حضور گردشگران به استان گفت: میزان مسافران ورودی به این استان از 25 اسفند 97 تا هفتم فروردین جاری، یك میلیون و 699 هزار نفر بوده است.
رضا برومند افزود: همچنین میزان اقامت شبانه در مراكز اقامتی، كمپ ها، مدارس و مهمانسراها در این مدت 2 میلیون و 928 هزار نفر می باشد.
وی بیان داشت: میزان مسافران ورودی به هرمزگان از طریق هوایی 20 هزار و 13 نفر، ریلی 24 هزار و 985 نفر و با خودروی شخصی و اتوبوس یك میلیون و 658 نفر است.
برومند افزود: مجموع تردد خودرو به جزایر 349 هزار و 960 دستگاه و مجموع تردد مسافر و گردشگر به جزایر 2 میلیون و 557 هزار نفر می باشد.
گزارش از رقیه غلامی زاده
7195/6048
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸
بندرعباس - ایرنا - هر سال با آمدن نوروز و آغاز بهار میلیون ها ایرانی به قصد سیر و سفر از خانه و كاشانه خود بیرون می زنند تا به مناطقی بروند كه هوا و فضای تازه لمس كنند و اوقات فراغت خود را به خوشی بگذرانند.