سمنان- ایرنا- چهره ماندگار و پدر علم کویرشناسی گفت: انتقال آب دریای خزر به سمنان رویکردی مثبت برای رفع چالش کم آبی است و ناآگاهانه نباید درباره مسایل زیست محیطی این طرح اظهار نظر شود.

پروفسور پرویز کردوانی روز شنبه در همایش علمی تخصصی ضرورت انتقال آب دریای خزر به استان سمنان در تالار امیرکبیر دانشگاه سمنان گفت: انتقال آب از خزر به سمنان، در کنار توجه به اصلاح الگوی کشور، رویکردی مثبت برای رفع چالش کم آبی در استان است.

چهره ماندگار و پدر علم کویر شناسی گفت: برداشت از آب خزر با توجه به سطح آب این دریا باعث خشکی آن نمی شود و مسایل زیست محیطی در اجرای این طرح به صورت کارشناسی رصد می شود.
پدر علم کویر شناسی گفت: می توان از نمک آب انتقالی از دریای خزر به سمنان به طور کارشناسی برای تولید کالاهایی مانند آجر استفاده کرد و با ناآگاهی، نباید غیرکارشناسانه در ارتباط با اجرای این طرح صحبت کرد.

وی خاطرنشان کرد: در بحث اصلاح بهینه در مصرف آب در دهه های گذشته اقدام مطلوبی در کشور انجام نشد و این امر به خشکسالی در کشور دامن زده است.
وی ادامه داد: توسعه شهرنشینی با بی توجهی در نحوه مصرف آب قبل از انقلاب اجرا شد و توجه به صرفه جویی در سال های گذشته هم نادیده گرفته شد.
چهره ماندگار و پدر علم کویر شناسی اضافه کرد: توسعه بی مطالعه و غیرکارشناسی در بخش کشاورزی در چالش کم آبی کشور تاثیرگذار بود و تغییر رویه در نحوه استفاده آب به چالش کم آبی دامن زده است.
کردوانی با بیان اینکه مدیریت در مصرف مهم تر از اجرای طرح های انتقال آب برای عبور از خشکسالی و توسعه اقتصادی کشور است، اضافه کرد: چالش کم آبی به دلیل مدیریت های غیراصولی جدی است و در کنار توجه به اجرای طرح های انتقال آب، باید به اصلاح الگوی مصرف توجه شود.

اصلاح الگوی مصرف با طرح های انتقال آب همراه شود
وی گفت: در دهه های گذشته اجرای انواع انتقال آب از سد و رودخانه در کشور انجام شد، اما نادیده گرفتن طرح اصلاح الگوی مصرف باعث بی تاثیر ماندن چالش کم آبی با وجود اجرای طرح های بین حوضه ای شد.
همایش علمی تخصصی انتقال آب دریای خزر به استان سمنان در ۶ محور الگوی مصرف، مطالعات فنی، مطالعات زیست محیطی، مطالعات اجتماعی و اقتصادی، مطالعات سیاسی و سرمایه گذاری طرح برنامه ریزی شده است.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال تولید می‌شود که ۸۷ درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می‌شود. متوسط سرانه مصرف آب در کشور حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه روز و در استان بیش از ۷۰۰ هزار نفری سمنان ۱۶۰ لیتر و کمتر از متوسط کشوری است.
در یکسال گذشته پیگیری‌های مستمری برای توسعه سمنان با اجرای طرح‌های انتقال آب از سایر حوضه‌ها به سمنان صورت گرفت و پس از رایزنی‌ها انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی در بودجه ۹۸ کشور ردیف اعتباری گرفت.
این ردیف بودجه مربوط به مطالعه و اجرای انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی است که با رأی قاطع نمایندگان مجلس در سال ۹۷ تصویب شده بود.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی رئیس جمهوری ۱۳ آذرماه سال ۹۷ در سفر استانی به سمنان در دیدار مردمی بیان کردند که از نظر دولت تمام مسائل بحث انتقال آب از شمال کشور به استان سمنان حل شده و از فردا صبح اگر سرمایه گذاری بخواهد برای انتقال آب از شمال به مرکز ایران و استان سمنان اقدام کند، دولت آمادگی دارد تا در مدت کوتاهی مجوزهای لازم را صادر کند.
۷۳۳۹/۶۱۰۳