این نشریه روز دوشنبه در تحلیل علت منصرف شدن «دونالد ترامپ» از حمله نظامی به ایران به گزارش نیویورک تایمز اشاره کرد و نوشت: گویا سخنان «تاکر کارلسون» ۵۰ ساله بیش از دیگران در این تصمیم موثر بوده است. کارلسون در روزهای منتهی به این تصمیم، بارها با ترامپ صحبت کرده و نهایتاً شب پنج شنبه گذشته در یک برنامه تلویزیونی خطاب به ترامپ گفته است که اگر او وارد جنگ شود، باید انتخاب مجدد به ریاست جمهوری را فراموش کند.
به نوشته بیلد این امر نشان دهنده میزان اهمیت اوضاع داخل آمریکا برای ترامپ است. او در کارزار تبلیغات انتخاباتی، خود را به عنوان فردی صلح طلب معرفی کرده و هر گونه اقدامی خلاف این امر، میتواند برای ترامپ گران تمام شود.
در همین رابطه «کریستین هیک» کارشناس آمریکایی روابط بین الملل به بیلد گفت: همه چیز در این تصمیم ترامپ، به انتخابات ریاست جمهوری آتی مربوط میشود و این مسئله در حال حاضر برای او «همه چیز» است.
بر این اساس ترامپ میداند که با برائت جستن از تمایلات جنگ طلبانه «جان بولتون» مشاور امنیت ملی خود و دیگرانی که بر طبل جنگ میکوبند، میتواند احترام گروههای میانه رو را جلب کند.
به نظر هیک تصمیم لحظه آخری ترامپ «حرکتی عاقلانه در شطرنج» و هوشمندانه بود چرا که این کار باعث شد او کنترل اوضاع را در دستان خودش نگاه دارد.
ترامپ روز جمعه در چندین توئیت مدعی شد که در نظر داشته است به سه هدف در ایران حمله کند، اما پس از آنکه یک ژنرال به او گفته که چنین حملهای به مرگ ۱۵۰ نفر منجر خواهد شد، تنها ۱۰ دقیقه قبل از عملیات تصمیم گرفته است این حمله را لغو کند. اما روایتهایی که نیوریوک تایمز و واشنگتنپست از ماجرا ارائه میکنند، چیز دیگری نشان میدهد.
نیویورکتایمز طی گزارشی از تأثیرپذیری ترامپ از مجری و تحلیلگر مشهور فاکسنیوز در مورد «حمله به ایران» خبر داده است. این روزنامه امریکایی با اشاره به اظهارات ترامپ در مورد انصراف از حمله به ایران، ۱۰ دقیقه پیش از شروع عملیات، گزارش داده است که «تاکر کارلسون» تحلیلگر شبکه تلویزیونی فاکسنیوز در لغو تصمیم او مؤثر بوده است.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، پس از ساقط شدن پهپاد امریکایی از سوی ایران، جان بولتون قصد داشته ترامپ را مجاب به اقدام نظامی علیه تهران کند، اما ترامپ در این باره به کارلسون مجری فاکسنیوز گوش میکند که به او گفته بود پاسخ نظامی به تهران غیرعاقلانه و دیوانهوار است.
از سوی دیگر، واشنگتنپست گزارش کرده که بعد از ساعت ۷ صبح روز پنج شنبه ترامپ چهار نشست مختلف با مقامات پنتاگون، قانونگذاران و مقامات امنیت ملی برگزار کرده است که طی همه این نشستها خودش از حمله حمایت میکرده است، در حالی که اکثر طرفهای مشاوره وی در این جلسات مخالف حمله بودهاند و همین موضوع باعث تغییر نظر یکباره ترامپ شده است.
در نخستین ساعات بامداد روز پنجشنبه (۳۰ خرداد) یک فروند پهپاد جاسوسی "گلوبال هاوک "امریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد.