یزد - ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهریز می گوید: ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی فراوان و منحصر به فردی در این شهرستان وجود دارد که به رغم قدمت زیاد هنوز به خوبی برای گردشگران داخلی و خارجی معرفی نشده است.

مجاهد کرباسی روز چهارشنبه به خبرنگاران افزود: برای معرفی آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی منطقه و تفرجگاه‌ها باید موضوع آموزش، تبلیغات و اطلاع رسانی درست و به موقع در صدر برنامه‌ها قرار گیرد.

وی ادامه داد: برای شناسایی و معرفی مناسب ابنیه فرهنگی و تاریخی و آموزش و تبلیغات بیشتر به حدود پنج میلیارد ریال بودجه نیاز است که در این خصوص پیگیری‌هایی انجام شده است، امیدواریم با تحقق آن بتوان گامی در رسیدن به اهداف مورد نظر برداشت.

این مسئول حوزه میراث فرهنگی شهرستان اظهار داشت: تعامل با مسئولان تورهای گردشگری، همکاری با شهرداری برای بازسازی و آماده سازی مسیرهای گردشگری، ایجاد فضا و مکان مناسب جذب در جوار آثار و توجه به دوره‌های آموزشی و صنایع دستی جزو برنامه‌های محوری این اداره است.

کرباسی به اهمیت جلب مشارکت بخش خصوصی برای همکاری در اجرای طرح‌های مشارکتی، ایجاد زیر ساخت‌های لازم و اقامتگاه‌های بوم گردی و همچنین پیگیری نیاز فعالان این بخش به خصوص ارائه تسهیلات را برای معرفی ظرفیت‌های منطقه ضروری ذکر کرد.

وی از رسانه‌های گروهی خواست با تهیه و انعکاس اخبار، گزارش‌ها و مطالب مناسب در خصوص ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان سهمی در توسعه این صنعت و معرفی منطقه به ایرانیان و جهانیان داشته باشند.

در این نسشت بر گسترش فعالیت‌های رسانه‌ای، امور فرهنگی و ایجاد زیر ساخت‌ها و افزایش نظارت‌ها تاکید شد.

مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده دارد که تاکنون ۱۰۱ مورد آن به ثبت آثار ملی رسید و همچنین باغ پهلوان پور و قنات حسن‌آباد مشیر و دهنو در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شده است.

تاکنون از میان صنایع دستی رشته سنگ تراشی، چاقوسازی و ترکه بافی به ثبت آثار ملی رسید و علم برداری و جوش دوره امسال در فهرست آثار معنوی ناملموس ثبت می‌شود.

مهریز که بنای اولیه آن را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت می‌دهند، ۵۵ هزار نفر جمعیت دارد.

۷۵۴۱/‏‬ ۲۰۴۷/‏