حسن تیموری عصر یکشنبه به مناسبت روز ملی محیط بان (۲۳ تیر) در گفت و گو با ایرنا افزود: هم اکنون کوههای عیش، اعلا و کفه تاقستان از جمله مناطق شکار ممنوع است و سرو ۴۵۰۰ ساله و سایت تکثیر و پرورش گورخر ایرانی تحت حفاظت و نظارت محیط بانان این اداره قرار دارد.
وی اظهار کرد: در منطقه شکار ممنوع گونههای ارزشمندی افزون بر یک صد رأس قوچ، میش، کل، بز، آهو و جبیر و … زندگی میکنند.
تیموری همچنین یادآور شد: عرصههای طبیعی به تنهایی از سوی محیط بانان قابل حفاظت نیست بلکه به بسیج همگانی نیاز است.
این مسئول محیط زیست ابرکوه بیان کرد: در سایت تکثیر و پرورش گورخر ایرانی منطقه پنج انگشت ۲۸ رأس گورخر نگهداری میشوند که این منطقه را به نقطه جذابی برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه این شهرستان در گذشته یکی از زیستگاههای مهم حیات وحش استان یزد بود، افزود: تا اواخر دهه ۴۰، گونههای جانوری گورخر، آهو و جبیر در آن میزیست و حتی در گزارش اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت کویر از ابرکوه به عنوان یکی از زیستگاههای خوب پرورش گورخر نام برده شده است.
این مسئول ادامه داد: سایت تکثیر گورخر ایرانی به مساحت حدود ۲۰۰ هکتار در ۶۰ کیلومتری جاده ابرکوه - مروست در استان یزد قرار دارد.
سرپرست اداره حفاظت از محیط زیست ابرکوه تصریح کرد: کمتر از ۱۰ نفر پرسنل این اداره با گشتهای شبانه روزی از مناطق زیر پوشش، حفاظت میکنند.
تیموری همچنین، پایش کارخانجات صنعتی، جلوگیری از آلودگی زیست محیطی و نظارت بر فعالیت صنایع را بخشی دیگر از فعالیتهای این اداره بیان کرد.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
۷۵۴۰/ ۲۰۴۷/