فلسفه تراژدی از افلاطون تا ژیژک عنوان کتابی است به نویسندگی جولیان یانگ و ترجمه حسن امیری آرا، که به همت نشر ققنوس منتشر شده است.
تراژدی چیست و چرا بزرگترین فلاسفه را به تفکر وا داشته است؟ چرا علیرغم محتوای اندوهبار تراژدی ارزش والایی برای آن قائلیم و به تماشای آن می نشینیم و یا آن را با لذت می خوانیم؟ چه چیزی موجب می شود داستانی را تراژدی بدانیم؟ بسیاری از فلاسفه به لذت و فراغت بخصوصی توجه کرده اند که از تراژدی حاصل می شود و بسیاری دیگر نیز ارزش تراژدی را در فراهم آوردن معرفت روان شناختی، اخلاقی و اشارت آن به مسایل بنیادین چون تقدیر، آزادی، معنای زندگی و مرگ و نامیرای انسان دانسته اند.
این کتاب روایتی جامع از تاریخ فلسفه تراژدی است که به شرح افکار گوناگون فلاسفه بزرگ از دوران باستان تا امروز، درباره تراژدی می پردازد به علاوه منبعی مفید برای علاقمندان و پژوهشگران حوزه فلسفه و همین طور حوزه های دیگر هم چون ادبیات و هنرهای نمایشی است.
در مقدمه این کتاب عنوان شده تراژدی همواره فیلسوفان را شیفته خود کرده است، در آنچه از پی می آید تلاش می کنم گزارشی به دست دهم که نشان دهد در طول ۲ هزار و ۵۰۰ سال گذشته این فیلسوفان در مورد تراژدی چه حرفی برای گفتن داشته اند.
آنچه در مورد تراژدی بیش از هر چیز افسونگر بوده، خصلت متناقض نمای اشتیاق ما به تراژدی است. درام تراژیک ترسیمگر تباهی افرادی است که اگر چه همیشه بی نقص نیستند، دست کم به نحو بارزی خوب ترین افراد در میان ما هستند به عبارت دیگر درام تراژیک ترسیمگر وقایع اندوهبار است، وقایعی که به احتمال زیاد احساس منفی اندوه را در ما موجب می شود.
افکار فلاسفه بزرگی که در این کتاب ذکر شده به ترتیب شامل افلاطون، ارسطو، پس از ارسطو، هیوم، شلینگ، هولدرلین، هگل، کی یرکگور، شوپنهاور، نیچه، بنیامین و اشمیت، هایدگر، کامو، آرتور میلر، ژیژک است.
این کتاب ۴۳۸ صفحه دارد که ۱۰ صفحه آخر آن به نتیجه گیری اختصاص پیدا کرده و به قیمت ۴۵۰ هزار ریال در کتابفروشی ها عرضه می شود.
جولین یانگ فیلسوف آمریکایی است که بسیاری از کتابهای او هم چون «معنای زندگی» با ترجمه و تألیف حجت الاسلام دکتر اسماعیل علیخانی به همت انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده و «سیری بر تولد تراژدی نیچه» هم توسط مازیار اسلامی ترجمه و روانه بازار شده است.
۹۹۳۶/۹۱۰۲