سعید کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این شهرستان بیش از ۸۷۷ هکتار باغ میوههای هستهدار شامل زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو و شلیل وجود دارد که تولید محصول در آنها امسال افزایش چشمگیری داشته است.
وی اضافه کرد: این میزان افزایش تولید به خاطر کاهش شدت سرمازدگی بهاره سال جاری در مقایسه با سال قبل از آن و استفاده درست باغداران از انواع کودها و سموم دفع آفت بوده است.
وی گفت: از این مقدار بیش از چهار هزار تن میوههای زودرس از جمله گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو و آلو زودرس بوده که برداشت آنها به پایان رسیده و بقیه شامل میوههای دیررس از جمله هلو، شلیل و آلو شابلن است.
کارشناس مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد گفت: برداشت میوههای هستهدار دیررس نیز در مردادماه شروع شده و بخشی از آنها به دلیل قابلیت انبارداری ۲ تا سه ماه در سردخانهها نگهداری میشود.
کریمی افزود: بخش زیادی از میوههای هستهدار این شهرستان به صورت تازهخوری مصرف و بخش دیگری نیز برای تهیه آبمیوه به کارخانههای کنسانتره میوه فرستاده میشود.
در این شهرستان در مجموع ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ میوه وجود دارد که از این مقدار بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هزار هکتار آن بارور بوده که بیشترین مقدار آن به میوههای دانهدار از جمله سیب اختصاص یافته است.
مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد باغی و کشاورزی یکی از قطبهای مهم تولید محصولات کشاورزی در جنوب آذربایجانغربی محسوب میشود.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳