۶ مرداد ۱۳۹۹، ۱۴:۴۴
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 83886094
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

افزایش ۳۰ درصدی برداشت هلو و شلیل در مهاباد

۶ مرداد ۱۳۹۹، ۱۴:۴۴
کد خبر: 83886094
افزایش ۳۰ درصدی برداشت هلو و شلیل در مهاباد

مهاباد- ایرنا- کارشناس مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد گفت: امسال بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ تُن هلو و شلیل از باغ‌های این شهرستان برداشت می‌شود که در مقایسه با سال گذشته ۳۰ درصد بیشتر است.

سعید کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این شهرستان ۴۵۰ هکتار باغ هلو و شلیل وجود دارد که به طور میانگین از هر هکتار بیش از ۱۵ تُن محصول برداشت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در مهاباد ارقام مختلف هلو از جمله زعفرانی، انجیری و بومی پاییزی کشت می‌شود، افزود: هم اکنون برداشت هلو و شلیل در سطح باغ‌های این شهرستان در حال انجام است که تا اواخر مردادماه ادامه دارد.

کارشناس مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد در خصوص برداشت میوه‌های هسته‌دار در این شهرستان نیز بیان کرد: امسال ۷۸۰ تُن آلبالو از ۹۷ هکتار، گیلاس ۷۰۲ تُن گیلاس از ۱۱۷ هکتار، ۲ هزار و ۸۸۰ تِن زردآلو از ۲۸۰ هکتار و ۳۸۰ تن آلو از ۹۵ هکتار برداشت شده است.

کارشناس مسوول واحد باغبانی جهادکشاورزی مهاباد بیان کرد: در این شهرستان بیش از ۸۷۷ هکتار باغ میوه‌های هسته‌دار شامل زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو و شلیل وجود دارد که تولید محصول در آنها به علت کاهش سرمازدگی افزایش قابل‌توجهی داشته است.  

کریمی افزود: بخش زیادی از میوه‌های هسته‌دار این شهرستان به صورت تازه‌خوری مصرف و بخش دیگری نیز برای تهیه آبمیوه به کارخانه‌های کنسانتره میوه فرستاده می‌شود.

وی اظهار داشت: در این شهرستان در مجموع ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ میوه وجود دارد که از این مقدار بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هزار هکتار بارور بوده و بیشترین مقدار آن به میوه‌های دانه‌دار از جمله سیب اختصاص دارد.

بنابر پایگاه اطلاعاتی تغذیه‌ای کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا (USDA)، هلو، منبع وسیعی از مواد مغذی است که برای عملکرد مناسب بدن حیاتی است. هلو، سرشار از پتاسیم،  ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (اسکوربیک اسید) است.

هلو منبع خوبی از ویتامین E (آلفا-توکوفرول)،  ویتامین B۳ (نیاسین)،  ویتامین B۶ و فولات است و  این میوه تابستانی منبعی غنی از کلسیم،  منیزیم، آهن،  فسفر، روی (زینک) و مس هستند و در عین حال کالری کمی دارد و فاقد کلسترول است.

مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد باغی و کشاورزی یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی در جنوب آذربایجان‌غربی محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha