شیراز- ایرنا- پروژه بازسازی کتابخانه عمومی شهید دستغیب که ۶۹ سال دیرینگی دارد، پس از دو سال مطالعات کارشناسی وارد مرحله اجرایی شده است.

کتابخانه عمومی شهید آیت الله دستغیب شیراز مامن بسیاری از پژوهشگران و نویسندگان استان فارس بوده و هست.  در سال ۱۳۲۶ توسط رئیس وقت اداره فرهنگ فارس انجمنی به نام 'انجمن کتابخانه ملی فارس' با شرکت ۱۲ عضو تشکیل شد که این انجمن برای محل کتابخانه، چندین مکان را در نظر گرفت و بالاخره با جلب موافقت وزارت فرهنگ و اداره کل باستان شناسی ایران، قسمت جنوبی باغ نظر(موزه پارس) برای ساختمان آن در نظر گرفته شد.  
این کتابخانه که در نهایت در تاریخ چهاردهم مرداد ۱۳۲۹ خورشیدی آغاز به کار کرد و چهره های مطرح فرهنگ و ادب شیراز ریاست آن را بر عهده داشتند، بعدها به کتابخانه شهید آیت الله دستغیب تغییر نام داد و اکنون از معتبرترین کتابخانه های ایران به شمار می رود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه مقدمات بازسازی این کتابخانه از یکشنبه ۶ مرداد آغاز شده است به خبرنگار ایرنا گفت: کتابخانه عمومی شهید آیت‌الله دستغیب در مدت بازسازی تعطیل نخواهد شد و با همکاری شورای شهر و شهرداری شیراز، این کتابخانه در مدت بازسازی به ساختمان شورای شهر منتقل می شود.

روح الله منوچهری مدت زمان لازم برای جابه‌جایی  و استقرار کتابخانه را در محل جدید حدود یک‌ماه عنوان کرد.

وی افزود: در این مدت، اعضا می‌توانند کتاب‌های امانی خود را به کتابخانه تحویل دهند. پس از آن نیز کتابخانه عمومی آیت‌الله شهید دستغیب با استقرار در محل جدید، بخشی از خدمات خود همچون عضویت و امانت کتاب را ارائه می‌دهد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس با بیان اینکه طرح بازسازی این کتابخانه، از دو سال گذشته با فعالیت «شورای بازسازی کتابخانه عمومی شهید آیت‌الله دستغیب» آغاز شده است، ادامه داد: این پروژه با نظارت اداره کل عمرانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و دفتر فنی استانداری فارس نهایی شد که بر اساس آن اقدامات لازم برای بازسازی و تجهیز این کتابخانه انجام خواهد شد.

وی  از تأمین اعتبار بازسازی کتابخانه عمومی شهید دستغیب نیز سخن گفت و ابراز داشت: اعتبارات لازم برای بازسازی با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و استانداری، اداره کل راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه فارس تأمین خواهد شد.

منوچهری با بیان اینکه کتابخانه عمومی شهید دستغیب با وجود نزدیک به هفتاد سال قدمت، دچار فرسودگی شده است، گفت: بازسازی این کتابخانه در بخش تأسیسات، ابنیه و به روزرسانی تجهیزات است که در این راستا بهسازی بخش داخلی ازجمله کف، سقف، دیوارها و پنجره ها، بهبود سیستم برق کشی، سیستم روشنایی، سیستم سرمایی و گرمایی، سیستم اعلام حریق، زیباسازی نمای بیرونی با درنظرگرفتن موقعیت کتابخانه و... بخشی از برنامه های بازسازی کتابخانه شهید دستغیب  است.

۹۸۸۵ /۱۸۷۶