سنندج - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش کردستان گفت: با برنامه ریزی های انجام شده تلاش می شود که مدارس خطر آفرین و تخریبی در سال تحصیلی جدید مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

رشید قربانی روز چهارشنبه در شورای آموزش و پرورش استان اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰ درصد فضاهای آموزشی در کشور از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند و استان کردستان نیز با چنین شرایطی روبرو است.
وی افزود: مطالعات انجام شده توسط آموزش و پرورش و نوسازی مدارس استان نشان می دهد که یک هزار فضای آموزشی نامطلوب در استان وجود دارد که بیش از ۳۰۰ مورد آن خطر آفرین است.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان اضافه کرد برای استفاده نکردن از این مدارس اقداماتی انجام شده که از آن جمله می توان به  ۲ شیفته کردن برخی مدارس و بهره گیری از مسجد و فضاهای استیجاری برای تحصیل دانش آموزان است.
وی یادآور شد: همچنین در راستای بازسازی این مدارس تعدادی برای بهره گیری از منابع پیشرفت و آبادانی به سپاه، تعدادی به خیرین، تعدادی به نوسازی مدارس و تعدادی نیز برای استفاده از منابع ملی و استانی واگذار شده است.
قربانی همچنین با اشاره به اعلام آمادگی یک فرد خیر برای بازسازی مدارس تخریبی مناطق محروم بیجار گفت: این فرد خیر اعلام آمادگی کرده ۴۰ فضای آموزشی در مناطق محروم بیجار که عموما تخریبی هستند را بازسازی کند.
وی تاکید کرد: مدارس  شناسایی شده بیشتر یک کلاسه و ۲ کلاسه هستند و این فرد خیر قرار است در همان محل آن را تخریب و کار بازسازی و احداث مدرسه جدید را انجام دهد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان به مسکن فرهنگیان نیز اشاره کرد و افزود: انتظار داریم لکه های آموزشی موجود در استان در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد تا فرهنگیان از آن برای ساخت مسکن بهره ببرند.
قربانی همچنین با اشاره به اجرای طرح رتبه بندی معلمان از مهر ماه امسال در سطح کشور اظهار داشت: افرادی که امسال بازنشسته شده و زیر ۶۰ سال سن دارند می توانند با استمرار خدمت از مزایای این طرح نیز بهره مند شوند.

تحصیل بیش از ۲۸هزار دانش آموز در مدارس ناایمن

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست گفت: در سال تحصیلی جاری که تا ۳۱ شهریور ادامه دارد ۲۸ هزار و ۸۰۵ دانش آموز در ۳۲۴ مدرسه ناایمن و خطر آفرین با یک هزار و ۴۰۴ کلاس درس تحصیل کردند.
نظام مرادی با بیان اینکه ۹۱ مورد این مدارس شهری و ۲۳۱ مدرسه نیز روستایی است، افزود: با برنامه ریزی های انجام شده قرار است ۱۱۵ مدرسه از این تعداد به شرط مقام سازی در تابستان جاری، سال تحصیلی آینده مورد استفاده قرار گیرند.
وی اظهار داشت: همچنین قرار شد دانش آموزان ۱۱۲ مدرسه از این تعداد نیز در مدارس استیجاری، مساجد و یا شیفت مخالف سایر مدارس تحصیل کنند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: همچنین با پیگیری های انجام شده قرار است ۲۳ مدرسه از این تعداد به ظرفیت ۹۶ کلاس توسط سازمان نوسازی بازسازی و احداث شوند.
وی اضافه کرد: از ۷۴ مدرسه باقی مانده نیز ۳۰ مورد از ظرفیت آبادانی سپاه و ۲۰ مدرسه نیز از ظرفیت خیرین برای بازسازی بهره گرفته می شود که امید می رود در زمان باقی مانده و محدود بازسازی آنها انجام شود.
مرادی با اشاره به اینکه ۲۴ مورد نیز نیازمند اعتبارات ملی و استانی است ابراز امیدواری کرد. با مساعدت مسئولان و پیگیری های لازم اعتبار این طرح ها به نتیجه برسد.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۹۵ درصد مدارس شهرستان مریوان به صورت ۲ شیفته اداره می شود و پنج درصد باقی مانده نیز وضعیت مطلوبی ندارند که به صورت پراکنده هستند.

۳۸۰۰ فرهنگی بدون مسکن

رییس اداره امور رفاهی آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست با اشاره به خانه‌دار کردن حدود هفت هزار فرهنگی در استان گفت: هم اکنون سه هزار و ۸۰۰ نفر فرهنگی فاقد مسکن در استان وجود دارد.

عیسی رحیمی با اشاره به قانون ۴۰ درصد تامین مسکن کارکنان فرهنگی اظهار داشت: در این قانون مسکن و شهرسازی موظف است هر آنچه زمین تحت تکفل را که به ارگان‌ها می دهد ۴۰ درصد را به آموزش و پرورش بدهد که این کار در استان انجام نشده است.

وی یادآور شد: در سطح استان لکه های آموزشی زیادی داریم که اگر به آموزش و پرورش واگذار شود مشکل مسکن بسیاری از فرهنگیان رفع می شود.
در سال تحصیلی جاری تعداد ۲۶۲ هزار دانش آموز در ۲ هزار و ۹۱۰ مدرسه با ۱۲ هزار و ۱۸۵ کلاس درس تحصیل کردند.

۷۳۴۸/۹۱۰۲