۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر: 83039358
T T
۰ نفر

كلاس‌هاي دلهره

۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر: 83039358
كلاس‌هاي دلهره

تهران- روزنامه همدلي روز شنبه در مطلبي با عنوان وضعيت مدارس فرسوده كشور به بهانه آغاز سال تحصيلي گزارش مي‌دهد.

نزديك به 15ميليون دانش‌آموز در سراسر كشور در حالي اول مهر سال تحصيلي 97-98 را آغاز مي‌كنند كه به اذعان بسياري از مسئولان تراز اول كشور و خصوصا مسئولان ذيربط در وزارت آموزش و پرورش، بايد در سايه هزاران باب مدرسه يا ده‌ها هزار كلاس درس با كمترين ايمني و طول عمر بالا و گاه كپري و مخروبه به مدت 9 ماه روزگار تحصيلي خود را در آنها سپري كنند. كافي است كه براي باورپذيري اين موضوع و اين‌كه چه اندازه كلاس‌هاي درس ناايمن در كشور وجود دارد، به طور گذرا به تيترهاي رسانه‌هاي مختلف نگاهي بيندازيد تا مطمئن شويد كه قرار است هزاران دانش‌آموز كه شايد فرزند يا فرزندان شما هم يكي از آن دانش‌آموز باشد، كه در همين كلاس‌هاي دلهره درس بخواند. تيترهاي زير زير را بخوانيد تا با بخش كوچكي از واقعيت‌هاي امروز جامعه آموزشي و پرورشي ما مطلع شويد: «7500 مدرسه در آذربايجان شرقي عمر مفيدشان را از دست داده‎اند»، «سيستان‌وبلوچستان داراي بيشترين مدارس خشتي و گلي»، «وجود 500 مدرسه بالاي 50 سال سن در تهران»، «فرسودگي 30 درصد از مدارس شهرستان ابهر»، «هشدار درخصوص آوار شدن 800 مدرسه با وقوع كوچكترين زلزله»، «45 درصد مدارس روستايي ساوه نيازمند بازسازي و نوسازيست»، «430 مدرسه كهگيلويه و بويراحمد نيازمند بازسازي و مقاوم سازي است»، «58 درصد مدارس مسجدسليمان فرسوده و خطرساز هستند»، «حذف 1400 مدرسه فرسوده تا 10سال آتي»، «وجود 235 مدرسه بالاي 60 سال در تهران»، «30 درصد مدارس كهگيلويه و بويراحمد فرسوده هستند»، «110 ساختمان آموزشي كردستان تخريبي است»، «فرسودگي 70 درصد مدارس غير انتفاعي تهران»، «50 درصد مدارس كاشمر از ايمني لازم برخوردار نيستند»،
11 استان زير خط ميانگين سرانه فضاي آموزشي
نماينده مردم كاشمر در مجلس شوراي اسلامي مدارس فرسوده در كشور را يكي از مشكلات اساسي دانست و اظهار كرد: به رغم تمامي محدوديت‌هاي مالي اما در دولت تدبير و اميد گام‌هاي بسيار خوبي برداشته شده است.
به گزارش ايسنا، بهروز بنيادي عصر پنج‌شنبه در نشست مشترك روسا و مديران شوراي آموزش و و پرورش ترشيز كهن كه با حضور معاون وزير و رئيس سازمان نوسازي مدارس كشور در محل سالن همايش‌هاي فرهنگيان كاشمر برگزار شد، با بيان اينكه در دولت تدبير و اميد انضباط مالي مسير درستي پيدا كرده تا اين اعتبارات به جا، به موقع، با حداقل هدر رفت و با كيفيت مناسب كارها انجام شود، بيان كرد: با توجه به مدارس بسياري كه در منطقه ترشيز از قدمت و فرسودگي بالايي برخوردارند تلاش شده با همكاري مسئولان استان و كشور در سال جاري پروژه‌هايي در سطح ادارات آموزش و پرورش منطقه ترشيز اجرا شود. بنيادي با اشاره به اينكه مجموعه مديريت سه شهرستان، كاشمر، خليل آباد و بردسكن همدل و همسو هستند، گفت: مسئولان اين منطقه در كمك به آموزش و پرورش در راستاي توسعه علم و تربيت فرزندان از هيچ كمكي دريغي ندارد. وي ادامه داد: در هماهنگي‌هاي به عمل آمده با معاون وزير و رئيس سازمان نوسازي مدارس كشور مبلغ سه ميليارد ريال براي تجهيزات مدارس كاشمر، خليل آباد، بردسكن و كوهسرخ تخصيص خواهد يافت.
نماينده مردم كاشمر در مجلس شوراي اسلامي همچنين از اختصاص مبلغ سه ميليارد ريال براي تجهيز هنرستان‌هاي چهار منطقه كاشمر، خليل آباد، بردسكن و كوهسرخ خبر داد و عنوان كرد: براساس هماهنگي‌هاي به عمل آمده مقرر شد در هر منطقه از ادارت آموزش و پرورش ترشيز دو تا سه پروژه مهم تكميل گردد. وي با بيان اينكه در شهرستان بردسكن مقرر شد مدرسه حسن آباد تكميل شود، بيان كرد: اكنون اين مدرسه از پيشرفت فيزيكي 50 درصد برخوردار است. بنيادي با اشاره به اينكه مدرسه شهيد اسلامي با مشاركت خيرين آغاز مي شود، افزود: در بازديد از خوابگاه اين شهرستان طبقه سوم آن تكميل خواهد شد. وي با اعلام اينكه در شهرستان خليل آباد دو دبستان شش كلاسه روستاي جابوز و ابراهيم آباد با كمك خيرين آغاز خواهد شد، بيان كرد: اميدواريم اين پروژه از محل تفاهم نامه با بنياد بركت و ستاد اجرايي فرمان امام(ره) در شهرستان خليل‌آباد اجرايي شود. نماينده مردم كاشمر در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه مقرر شد در بخش كوهسرخ خوابگاه فضيلت و يك مدرسه چهار كلاسه تكميل شود، ادامه داد: در شهر كاشمر هم مقرر شد از محل ارزش افزوده سال جاري استخر آموزش و پرورش اين شهرستان تكميل شود تا تمامي دانش‌آموزان و فرهنگيان شهرهاي كاشمر، خليل‌آباد، بردسكن و بخش كوهسرخ بتوانند از آن استفاده كنند.
وي همچنين از مصوب شدن ساخت يك مدرسه 10 كلاسه مرحوم مروج با همكاري يكي از سازمان‌ها و آموزش و پرورش خبر داد و گفت: اگر بتوانيم اين پروژه‌ها را در سال جاري تكميل كنيم به بخشي از خواسته‌هاي مردم عزيز و دانش آموزان خواهيم رسيد. رئيس اداره آموزش و پرورش كاشمر با بيان اينكه در رفع مشكلات نيازمند حمايت جدي مسئولان استان و كشور هستيم، افزود: اكنون 26 هزار دانش آموز در 180 مدرسه كاشمر مشغول به تحصيل هستند، گفت: در حال حاضر 20درصد مدارس كاشمر نيازمند تخريب و بازسازي هستند. علي طاهريان با بيان اينكه نهضت مدرسه سازي و ساخت سالن‌هاي چند منظوره و ورزشي در كاشمر آغاز شده است، استخر آموزش و پرورش كاشمر را يكي از پروژه‌هاي نيمه تمام دانست و گفت: اگر اين پروژه به بهره‌برداري برسد بالغ بر 50هزار دانش آموز منطقه ترشيز از آن بهره‌مند خواهند شد. وي همچنين با اشاره به مدرسه تخريبي امام علي(ع) اظهار كرد: اكنون اين مدرسه با عمر بالا نيازمند تخريب و بازسازي است.
رئيس اداره آموزش و پرورش كاشمر دبستان مروج با 50 سال قدمت و 100 دانش آموز را از ديگر مدارس نيازمند تخريب و بازسازي دانست و گفت: براي حضور خيرين تمام شرايط لازم مهيا شده است. طاهريان افزود: از سال 96 تاكنون بيش از 4 ميليارد تومان تفاهمنامه با خيرين به امضاء رسيده است. در ادامه مراسم كلنگ مجموعه ورزشي زنده ياد حميد نامدار به مساحت 1200 متر و اعتبار 500 ميليون تومان به زمين خورد و مقرر و اعتبار سالن ورزشي نيمه كاره به مبلغ دو ميليارد تومان تامين گردد. همچنين در سفر يك روزه معاون وزير و رئيس سازمان نوسازي مدارس كشور به خليل آباد سه طرح آموزشي و عمراني با اعتبار 2 ميليارد و 100 ميليون تومان افتتاح و به بهره‌برداري رسيد.
يك سوم مدارس كشور نيازمند بازسازي و مقاوم‌سازي
معاون توسعه مديريت، پشتيباني و مشاركت‌هاي مردم سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس با اشاره به اينكه يك سوم از مدارس كشور نيازمند نوسازي و مقاوم‌سازي است، به ايسنا گفت: 180 هزار ميليارد ريال اعتبار براي بازسازي و مقاوم سازي اين مدارس نياز است.
علي شهري‌ در بيستمين جشنواره خيرين مدرسه ساز استان بوشهر اظهار داشت: در راستاي توسعه و تجهيز و مقاوم‌سازي مدارس تاكنون اقدامات بسيار خوبي صورت گرفته است كه همواره با مشاركت گسترده خيرين مدرسه ساز همراه بوده است.
وي به حادثه‌خيز بودن كشورمان اشاره كرد و افزود: در همين راستا مقاوم‌سازي مدارس از اهميت بسيار زيادي برخوردار است و براي افزايش استحكام مدارس بايد دولت، مجلس و خيرين همكاري داشته باشند. معاون توسعه مديريت پشتيباني و مشاركت‌هاي مردمي سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس با اشاره به تخصيص 63 درصدي طرح كمك دولت در تكميل طرح‌هاي نيمه‌تمام خيرين افزود: پيش بيني مي شود تا پايان سال اين ميزان به 100 درصد ‌برسد. وي افزود: براي نخستين بار با كمك دولت، مجلس و همراهي سازمان برنامه و بودجه در قانون بودجه سال آينده دولت متعهد شده معادل كمك تحقق يافته خيران به مدارس كمك كند كه پيش‌بيني مي‌شود اين اعتبار به 4هزار و 500 ميليارد ريال برسد.
شهري‌ اضافه كرد: 65 هزار كلاس درس تاكنون زير پوشش طرح ملي تخريب و بازسازي قرار گرفته و نوسازي شده است كه اعتبار آن 60 هزار ميليارد ريال است. وي با اشاره به اينكه يك سوم از مدارس كشور نيازمند نوسازي و مقاوم سازي است، گفت: 180 هزار ميليارد ريال اعتبار براي بازسازي و مقاوم‌سازي اين مدارس نياز است. معاون توسعه مديريت پشتيباني و مشاركت‌هاي مردمي سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس تصريح كرد: 25 هزار خير مدرسه‌ساز در سطح كشور همكاري دارند كه تاكنون 40 هزار ميليارد ريال كمك كرده‌اند. به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان نوسازي مدارس كشور، وي همچنين افزود: 107 هزار كلاس درس معادل 20 درصد كلاس‌هاي موجود توسط خيرين مدرسه ساز و يا با مشاركت آن‌ها احداث شده است.
حذف 1400 مدرسه فرسوده استان تهران تا 10سال آتي
مديركل نوسازي مدارس استان تهران با بيان اينكه قرار شده در يك برنامه‌ريزي 10ساله يعني تا سال 1405، 1400مدرسه فرسوده از چرخه فضاهاي آموزشي حذف شوند گفت: بابت مدارس فرسوده در زمان بروز حوادثي چون زلزله نگرانيم.
به گزارش ايسنا، داريوش ورناصري در برنامه تلويزيوني پرسشگر كه با موضوع وضعيت تجهيزات و ساختمان مدارس تهران به روي آنتن شبكه آموزش سيما رفت، با اشاره به وظايف سازمان نوسازي مدارس اظهار كرد: اين سازمان همانطور كه از نامش پيداست نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس در سطح استان‌ها را برعهده دارد. وي افزود: احداث فضاي جديد، مقاوم سازي، تعميرات اساسي و تجهيز مدارس نوساز جهت بهره برداري دانش آموزان توسط اين سازمان صورت مي پذيرد.مديركل نوسازي مدارس استان تهران در پاسخ به پرسشي درباره مشكلات گرمايشي مدارس در هفته گذشته به علت بارش برف و برودت هوا گفت: هيچ مدرسه اي در سطح تهران نداريم كه مشكل گرمايشي داشته باشد و علت عمده نگراني اولياي مدارس برف و يخ انباشته و سختي تخليه آن از محوطه بود. ورناصري با بيان اينكه اگر مدارسي مشكل گرمايشي يا سرمايشي داشته باشند مي‌توانند به ادارات گزارش دهند تا آنها سريعا به ما منتقل كنند گفت: استانداردسازي سيستم گرمايشي مدارس را از سال 91 شروع كرديم. در ابتدا 4500كلاس درس سيستم گرمايشي غيراستاندارد داشتند كه برنامه ريزي شد تا مدارس به سامانه حرارت مركزي يا موتورخانه مجهز شوند و دسترسي مستقيم دانش آموز به شعله قطع شود.
مديركل نوسازي مدارس استان تهران افزود: سال گذشته اين امر به اتمام رسيد و اكنون در شهر تهران نبايد هيچ مدرسه اي با مشكلات گرمايشي روبرو باشد. در شهرستان‌ها نيز كمتر از هزار كلاس درس باقي مانده و طبق برنامه تا قبل از شروع سال تحصيلي آتي سيستم‌هاي گرمايشي آنها نيز استانداردسازي مي‌شوند.
وي درباره انواع مدارس از منظر نوسازي اظهار كرد: مدارس ما يا نوساز و در برابر حوادث مقاوم‌اند و يا در بافت‌هاي فرسوده قرار دارند كه قدمتشان بالاي 40سال است. ورناصري با اشاره به اينكه 6000 فضاي آموزشي، پرورشي و ورزشي در استان تهران داريم عنوان كرد: تقريبا 1400فضاي آموزشي در تهران فرسوده اند. تقريبا 40 درصد مدارس ما حدود 2500فضا كه در دهه 80 و 90 ساخته شده اند نوساز محسوب مي‌شوند و حدود 2200مدرسه هم مقاوم سازي شده اند. وي ادامه داد: نگراني ما بابت 1400مدرسه فرسوده است. البته نگراني از اين بابت نيست كه آنها هر لحظه ممكن است فرو بريزند، بلكه اين مدارس در شرايط معمول پاسخگوي نياز هستند و در زمان بروز حوادثي چون زلزله نگراني وجود دارد. مديركل نوسازي مدارس استان تهران با بيان اينكه قرار شده در يك برنامه ريزي 10ساله يعني تا سال1405، 1400مدرسه فرسوده از چرخه فضاهاي آموزشي حذف شوند، درباره قدمت مدارس نوساز اظهار كرد: عمر مدارس نوساز كنوني را تا 100سال ديده‌ايم.
7247