محمدرضا متوسل الحسینی با بیان اینکه این بیماری ویروسی مشترک میان دام و انسان است، افزود: گزش کنه شایع ترین راه انتقال آن است که در فصل تابستان شیوع بیشتری دارد.
وی به دامداران و مصرف کنندگان گوشت قرمز توصیه کرد که با رعایت موازین بهداشتی از شیوع و انتقال بیماری در جمعیت دامی و جامعه انسانی پیشگیری و گوشت را ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
به گزارش روز پنجشنبه اداره کل دامپزشکی یزد، متوسل الحسینی اظهار داشت: اگر دامی مبتلا به این ویروس باشد در صورت کشتار ویروس آن از طریق زخم، خراش و یا تماس با مخاط بدن قادر به نفوذ به بدن انسان است و فرد را بیمار میکند.
وی خاطر نشان کرد: به همین علت کارشناسان دامپزشکی به مصرف کنندگان و دامداران هشدار میدهند، دام را خارج از کشتارگاه ذبح نکنند و از ذبح دامهای تب دار خودداری کنند.
وی با تاکید بر مزیتهای مصرف فرآوردههای خام دامی تحت نظارت دامپزشکی تصریح کرد: در کشتارگاه نظارتهای بهداشتی از طریق کارشناسان بر روند ذبح اعمال میشود و لاشه از نظر وضع سلامت و علائم بیماری مورد بررسی قرار میگیرد.
تب کریمه کنگو (CCHF) بیماری خون ریزی دهنده تب دار حاد است که به وسیله کنه ، تماس با خون، ترشح یا لاشه دام به انسان منتقل میشود.
این بیماری در فصل گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنهها) شیوع مییابد.
اولین مورد آن در سال ۱۹۴۴ میلادی در کریمه روسیه کشف و در سال ۱۹۶۹ در کشور آفریقایی کنگو شناسایی شد و نام کریمه و کنگو را به خود گرفت که شایعترین ناقل آن کنهای به نام Hyalomma marginatum از جنس هیالوما و از خانواده کنههای سخت (Ixodidae) است.
۲۰۸۸/ ۲۰۴۷