موضوع قانونی یا غیرقانونی بودن فعالیت تاکسیهای آنلاین طی ماههای گذشته، یکی از موضوعات مورد بحث در رسانهها بوده و معمولا اتفاق نظری در این خصوص وجود ندارد. معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و مدیرعامل سازمان تاکسیرانی نیز جزو منتقدان فعالیت این شرکتها بدون نظارت شهرداری بر آنها هستند و آن را غیرقانونی میدانند.
آخرین خبپیشنمایشر در مورد این اختلاف نظر، شکایت شهرداری از اتحادیه کسب و کارهای مجازی برای مجوزدهی به این شرکتهاست.
اتحادیه ویژه کسب و کارهای مجازی در سال ۹۶ با تشکیل جلسه توسط دادستان کل کشور با حضور نمایندگان وزارت کشور، شهرداری، پلیس و ... به عنوان مرجع اصلی مجوزدهی و نظارت بر کسب و کارهای آنلاین ایجاد شد و مجوز فعالیت تاکسیهای آنلاین نیز توسط این اتحادیه صادر میشود.
به اعتقاد رضا الفتنسب رئیس اتحادیه کسب و کارهای مجازی، این شکایت در حالی صورت گرفته که طبق ماده ۸۷ قانون نظام صنفی، اتحادیه تنها مرجع صلاحیتدار برای صدور مجوز کسب و کارهای مجازی و از جمله تاکسیهای آنلاین است و نهادهای دولتی از جمله وزارت ارتباطات، وزارت صمت، معاونت فضای مجازی دادستان کل کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هیات مقررات زدایی، همگی طی این سالها مجوز فعالیت این سامانهها را به رسمیت شناختهاند.
اتحادیه مدعی است شهرداری بدون توجه به مسیر قانونی تصویب دستورالعمل نظارت بر فعالیت تاکسیهای آنلاین، بر مجوز جدید اصرار دارد و دنبال این است که با تحمیل هزینه اضافی به این کسب و کارها، مانعی برای رشد و توسعه آنها بتراشد. کارآفرینان جوان کشور و کسب و کارهای آنلاین، طی سالهای اخیر در برابر مانعتراشیها عقب ننشسته و همواره در مسیر حرکتشان استوار و پایدار بودهاند. اعضای این اتحادیه از شهرداری نیز دعوت کردند مسیر را برای کارآفرینان جوان و پرانرژی کشورمان هموار کند و تاکید کردند که پروژه تهران هوشمند، با همراهی و کمک آنان محقق خواهد شد.