تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵

تهران - ایرنا - رئیس جمهوری آلمان در هشتادمین سالروز حمله ارتش هیتلر به لهستان، از قربانیان این حمله و مردم لهستان طلب بخشش کرد.

به گزارش وبگاه خبری تاگس شاو آلمان، «فرانک والتر اشتاین مایر» که امروز(یکشنبه) برای شرکت در مراسم یادبود حمله نیروی هوایی ارتش نازی به لهستان سفر کرده، گفت: در مقابل قربانیان لهستانی حملات آلمان سرتعظیم فرود می آورم.
به گفته وی، آلمان در برابر آنچه که در گذشته روی داده احساس مسئولیت می کند و این حوادث را فراموش نخواهد کرد.
اشتاین مایر که به همراه «آندری دودا» همتای لهستانی خود در این مراسم شرکت کرد با اشاره به آغاز حملات ارتش نازی به لهستان از منطقه «ویلون» تاکید کرد: ویلون در فکر و در قلب ما باقی خواهد ماند.
رئیس جمهوری آلمان یادآور شد که نام ویلون فانوسی است که جنایت حمله نیروی هوایی ارتش نازی و آنچه که ۶ سال پس از آن رخ داد، روشن می کند.
80 سال پیش در چنین روزی (اول سپتامبر ۱۹۳۹) جنگنده های ارتش نازی با پرواز برفراز شهر ویلون لهستان و بمباران مناطق مختلف آن، شعله جنگ جهانی دوم را روشن کردند.

در این حمله حدود یکهزار از جمعیت ۱۵ هزار نفری این شهر کشته شدند.
همزمان با این حمله نیز نیروی زمینی نازی ها نخستین حمله به شبه جزیره وسترپلاته نزدیک دانسیگ را آغاز کرد.
پیش از آغاز این مراسم، رئیس جمهوری لهستان اشتاین مایر را در ساعت ۴:۴۰ دقیقه بامداد در میدان مرکزی ویلون مورد استقبال قرار داد؛ جایی که نخستین بمب نازی ها بر فراز یک بیمارستان این شهر فرود آمد.
بر اساس این گزارش، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز برای شرکت در مراسم یادبود قربانیان جنگ جهانی دوم به لهستان سفر کرده است.
امسال برخلاف سالهای گذشته که شبه جزیره وسترپلاته محل برگزاری مراسم بود، این برنامه در شهر کوچک ویلون برگزار شده است.
دیدار با بازماندگان قربانیان جنگ جهانی دوم در این شهر از جمله دیگر برنامه های رئیس جمهوری آلمان اعلام شده است.
اشتاین مایر و دودا پس از این مراسم راهی ورشو پایتخت می شوند تا در مراسم بزرگتری که قرار است با حضور مرکل، «مایک پنس» معاون اول رئیس جمهوری آمریکا و دیگر مقامات غربی برگزار شود، شرکت کنند.

جنگ جهانی دوم با حمله آلمان نازی به لهستان در اول سپتامبر سال ۱۹۳۹ آغاز شد و در پی آن، فرانسه و انگلیس علیه هیتلر اعلان جنگ کردند.

آلمان پس از گذشت یک ماه موفق به اشغال لهستان شد.

در ۱۷ سپتامبر همان سال، پس از سقوط دولت لهستان، ارتش اتحاد جماهیر شوروی از مرز شرقی لهستان عبور کرد که در نهایت منجر به تقسیم این کشور به دو بخش تحت کنترل آلمان و شوروی شد.

در نهایت نیروهای شوروی در سال ۱۹۴۵ این کشور را از اشغال نازی ها آزاد کردند.