صندوق رفاه دانشجویان با صدور بخشنامه ای به دانشگاه های کشور، راهکارهای بهینه سازی هزینه های غذای دانشجویی را ارائه و توصیه کرده است که از ظرفیت کار دانشجویی در زمینه تغذیه برای موضوع نظارت و توزیع غذای دانشجویی استفاده شود.
به گزارش روز جمعه خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، بر اساس این بخشنامه، با توجه به وضعیت و شرایط خاص اقتصادی کشور و نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید، صندوق رفاه دانشجویان کارگروه بررسی راهکارهای بهینه سازی هزینه های غذای دانشجویی با هدف ارتقاء کیفیت و سلامت را تشکیل داد.
این کارگروه با حضور کارشناسان، مدیران دانشگاه ها و دبیران مناطق فعال شده که پس از بررسی های کارشناسی جوانب مختلف موضوع، توصیه های اجرایی و کاربردی در راستای بهینه سازی هزینه های غذای دانشجویی را جمع بندی کرده است.
یکی از پیشنهادات صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاه ها، تدوین برنامه غذایی بر پایه اصول ضروری تغذیه سالم است که مستند بر آخرین یافته های علمی روز دنیا باشد.
در این برنامه غذایی نیازهای تغذیه دانشجویی مطابق با آنالیز استاندارد اعلامی صندوق باید باشد و ضمن ایجاد وحدت رویه در دانشگاه ها منجر به صرفه جویی و کاهش ۱۰ درصدی هزینه ها شود.
دانشگاه ها از ظرفیت تفاهم نامه های منعقد شده میان صندوق رفاه دانشجویان و توزیع کنندگان انبوه برای خرید کالاهای اساسی و سایر اقلام نظیر فروشگاه های زنجیره ای مدنظر استفاده کنند.
رستوران های مکمل در دانشگاه های فاقد رستوران ها و توسعه این رستوران ها در دانشگاه های دارای رستوران مکمل یکی دیگر از پیشنهادات این صندوق به دانشگاه ها بود.
صندوق رفاه دانشجویان از دانشگاه هایی که آمار استفاده کنندگان از رستوران های مکمل را افزایش می دهد، حمایت مالی می کند.
استفاده از دستگاه ها، تجهیزات نوین پخت نظیر سیستم های پخت بخار مرکزی، پخت ترکیبی و انواع کانوکشن ها برای پخت بدون روغن که سبب کاهش هزینه تا ۳۰ درصد می شود باید در دستور کار دانشگاه ها قرار گیرد.
دانشگاه ها در فرهنگ سازی و بهینه سازی الگوی مصرف به منظور صرفه جویی و جلوگیری از دور ریز غذا در رستوران های دانشجویی با تدابیر مناسب و تدوین شعارهای مرتبط و اطلاعیه ها، نشریات دانشجویی یا دفترچه های راهنما و فضای مجازی اقدام کنند./
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۸
تهران- ایرنا- صندوق رفاه دانشجویان اعلام کرده است که دانشجویان رشته های مرتبط با تعذیه پس از گذراندن دوره های آموزشی و دریافت گواهی بر کیفیت غذای دانشجویی نظارت می کنند.