تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۳

تهران-ایرنا- "عبدالله حمدوک" نخست وزیر دوره انتقالی سودان، پنجشنبه شب کابینه جدید این کشور را معرفی کرد.

به گزارش  تلویزیون ملی سودان که این مراسم را به صورت زنده پخش می کرد، براساس حکمی که حمدوک قرائت کرد، "اسما محمد عبدالله" وزیر امورخارجه،  " الطریفی ادریس " وزیر کشور، ژنرال "جمال عمر" وزیر دفاع، "مدنی عباس" وزیر بازرگانی و صنعت، "عادل علی ابراهیم" وزیر انرژی، "فیصل محمد صالح" وزیر اطلاع رسانی و "عمر مانیس" وزیر مکلف در امور کابینه را معرفی کرد.
نخست وزیر دوره انتقالی سودان پیش از معرفی کابینه اش در خصوص تعویق در معرفی وزیران دولت جدید کشورش گفت، این کار برای آن صورت گرفت، تا تمامی سودانی ها در دولت مشارکت داشته باشند.
حمدوک اضافه کرد: وزیران جدید کابینه انتقالی کار خود را بلافاصله پس از معرفی شان آغاز خواهند کرد.
وی سیاست جدید خارجی کشورش را بر پایه احترام متقابل و منفعت سودان دانست.
نخست وزیر سودان با اشاره به این که "امروز یک مرحله جدید در تاریخ این کشور است و شرایط برای برقراری صلح فراهم است، افزود: مهم ترین اولویت مرحله انتقالی دولت، توقف جنگ و برقراری صلح خواهد بود.
حمدوک دیگر اولویت دولت انتقالی کشورش را اصلاح اقتصادی اعلام کرد و افزود: دولت تلاش خواهم کرد، اقتصادی قوی و مبتنی بر تولید ایجاد شود.
دیگر وزیران کابینه حمدوک به قرار زیر است: نصرالدین عبدالباری" وزیر دادگستری، "ابراهیم احمد البدوی" وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی، "اکرم علی التوم" وزیر بهداشت، "عباس محمد علی" وزیر آبیاری و منابع آبی، "عیسی عثمان شریف" وزیر کشاورزی و منابع طبیعی، "لینا الشیخ محجوب" وزیر کار و توسعه اقتصادی، "انتصار صغیرون" وزیر آموزش عالی و پژوهش های علمی، "یوسف آدم الضی" وزیر حکومت فدرال و "نصرالدین مفرح" امور دینی و اوقاف هستند.
نخست وزیر جدید سودان در رابطه با  دو وزارتخانه های باقی مانده کابینه دولت انتقالی اش یعنی "وزارت دام و شیلات" و وزارت "زیرساخت و حمل و نقل" نیز  گفت، رایزنی برای انتخاب وزیران این وزارتخانه ها همچنان ادامه دارد.
حمدوک 31 مردادماه به عنوان نخست وزیر جدید و "عبدالفتاح البرهان" نیز یک روز پیش از آن به عنوان رییس شورای حاکمیتی سودان سوگند یاد کرد.
اعتراض‌های مردمی سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) به علت افزایش قیمت نان آغاز شد؛  اما این اعتراض‌ها بسرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و معترضان خواستار سرنگونی دولت البشیر شدند.
دولت البشیر سرانجام ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش این کشور سرنگون و پس از آن، ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال "عبدالفتاح البرهان" قدرت را در دست گرفت.
اما مردم سودان بار دیگر با اعتراض علیه شورای نظامیان خواستار کناره گیری آنان از قدرت و واگذاری آن به غیر نظامیان شدند.
شورای نظامی انتقالی سودان و "نیروهای آزادی و تغییر" ۲۶ تیرماه با حضور میانجی های آفریقایی و اتیوپیایی، سند توافق سیاسی را در دوره انتقالی امضا کردند. این سند در خصوص نحوه مدیریت کشور در دوره سه ساله انتقالی است و توافق شد که دو شورا (شورای حاکم و شورای وزیران) تشکیل شود.
شورای حاکم متشکل از پنج نظامی و پنج غیر نظامی است و یک غیر نظامی دیگر نیز با توافق دوطرف به این تعداد اضافه می شود و ابتدا نظامیان به مدت ۲۱ ماه ریاست شورای حاکم را بر عهده خواهند داشت و سپس به مدت ۱۸ ماه ریاست را به غیر نظامیان می سپارند.