داستان زندگی یکی از افتخارآفرینهای ورزشی ایران به سال ۱۳۴۴ بر خواهد گشت زمانی که نوجوان بود و در یکی از روستاها کمتر شناخته شده به نام «معزآباد جابری» زندگی میکرد. در سال ۱۳۶۰ به جبهه رفت اما در کمترین زمان مجروح شد به همین خاطر شوق و ذوق مردم از آزادی «خرمشهر» را از تخت بیمارستان نظارهگر بود. مجروحیت پا وی را از دفاع باز نداشت تا اینکه در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ دچار ضایعه نخاعی شد.
بسیاری تصور میکردند با این آسیب دیدگی «محمدرضا میرزایی جابری» خانهنشین خواهد شد اما وی نه تنها بر سختیهای مسیر ویلچرنشینی غلبه کرد بله با ارادهای از جنس فرهنگ مقاومت توانست در سه حوزه ورزشی، تحصیل و مدیریت به شخصیتی شناخته شده تبدیل شود. تحصیل در دانشگاه تهران تا مقطع دکترا و مدیریت در بیمه شهر شیراز از مهمترین فعالیت های او به شمار میرود. اما وی با این ۲ مولفه شناخته نمی شود بلکه نامش با پنج پاراالمپیک گره خورده است.
هر چند که آسیب دیدگی نخاعی ناشی از مجروحیت این جانباز را ویلچرنشین کرد اما وی خانه نشینی را انتخاب نکرد بلکه سه سال پس از مجروحیت به ورزش روی آورد و به رشته دوومیدانی رفت. در کمتر از یکسال توانست مقام قهرمانی و نایب قهرمانی پرتاب وزنه و و نیزه ایران را کسب کند. سال ۷۰ نخستین اعزام بین المللی خود را در انگلستان با کسب مقام سوم تجربه کرد و در پارالمپیک ۱۹۹۲ بارسلونا به مقام چهارم رسید.
اما کسب چند مدال برنز و نقره بین المللی پایان کار این جانباز تلاشگر نبود بلکه وی هدفی فراتر از این مدالها داشت و سکوهای پارالمپیکی و مدال زرین این بازها را هدف قرار داده بود. پس از بازگشت از پارالمپیک بارسلون تصمیم جدی گرفت که در آتلانتا جبران کند و این تصمیم را نه تنها در خاک آمریکا عملی کرد بلکه توانست در سه پارالمپیک دیگر (۲۰۰۰ سیدنی، ۲۰۰۴ آتن و ۲۰۰۸ پکن) آن را تکرار کند.
افتخارآفرینیهای این جانباز جنگ تحمیلی موجب شد تا کمیته ملیپارالمپیک وی را به عنوان پرچمدار کاروان ورزشی ایران در پارالمپیک ۲۰۰۸ پکن انتخاب کند. وی پس از کسب مدال طلای این تورنمنت بزرگ از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد.
این خداحافظی پایان فعالیت ورزشی این قهرمان ملی نیست بلکه او با تحصیل در دانشگاه و کسب مدرک علمی تا سطح دکترا، توانست به عرصه مدیریت روی آورد. مدیریتی که هم در سازمان های استان فارس است و هم در بخش فراملی ورزش ایران پیگیری می شود. این قهرمان رشته دوومیدانی جانبازان و معلولین ایران سال ۱۳۹۱ پس از معرفی کمیته ملی پارالمپیک ایران و موافقت کمیته پارالمپیک آسیا (APC) به عنوان عضو کمیته ورزشکاران این کمیته انتخاب شد.
همچنین میرزایی با اراده ای مثال زدنی پس از خداحافظی از دنیای قهرمانی از ورزشکار کناره گیری نکرد بلکه به گفته خودش در تیم های بسکتبال با ویلچر استان فارس فعالیت می کند؛ وی همچنین در رشته شنا نیز فعالیت دارد.
تلاش چشمگیر این جانباز جنگ تحمیلی نشان از آن دارد اراده و پشتکار او که با فرهنگ ایثار و مقاومت گره خورده است تنها به میدان جهاد و جنگ مرتبط نمیشود بلکه سربلندی ایران اسلامی برای این ورزشکار در هر میدانی میتواند به معنای جهاد باشد. جهادی که هم اکنون نیز در بخشهای مدیریتی، تحصیلی، ورزشی و کرسیهای بینالمللی ورزش هنوز در جریان است.