به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیام تسلیتی برای درگذشت مسعود عربشاهی نوشت. در متن پیام سید مجتبی حسینی آمده است: «عربشاهی از نقاشان نوگرای ایران چند دهه در تاریخ کهن و آثار آن کنکاش و در جلوهها و قالبهای مدرنیستی نمادهای متنوع تاریخی و فرهنگی را بازخوانی کرد تا شاید ما در برابر سکوت رمزآلود آثارش صداهایی از گذشتههای دور را بشنویم و به آن بیندیشیم. عربشاهی چند دهه در تاریخ کهن و جهان هنر کنکاش کرد و آثاری مدرن به یادگار گذاشت که بن مایه اندیشهای مشترک دارند، اما تفاوت و تمایز نیز دارند.
درگذشت هنرمند گرانقدر مسعود عربشاهی را به خانواده ارجمند این هنرمند، هنرمندان و هنردوستان تسلیت میگویم و علو درجات را از درگاه خداوند متعال برای آن زنده یاد خواستارم. روحش شاد و یادش گرامی.»
نقاشی عربشاهی، در جستوجوی معنا
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیامی درگذشت مسعود عربشاهی نقاش و مجسمهساز را تسلیت گفت.
در پیام هادی مظفری آمده است: هنر امروز ایران برآمده از تفکر و تلاش و قلم زدن هنرمندانی چون مسعود عربشاهی است که سالیان درازی کوشیدند تا هنر خود را به مثابه نگاهی نو در هنر ایران به مخاطبان عرضه کنند، نقاشی عربشاهی نسلی را نمایندگی می کند که جست و جوگر معنا در رنگ و حجم بودند.
درگذشت این هنرمند ارجمند هنر مفهومی ایران را به خانواده محترمتان و به جامعه هنری ایران تسلیت عرض می کنم.
پرسههای عربشاهی در پستوهای میراث دیداری هنر ایران
رییس موزه هنرهای معاصر تهران طی پیامی درگذشت مسعود عربشاهی را به جامعه هنری و هنرمندان هنرهای تجسمی تسلیت گفت.
در پیام تسلیت احسان آقایی آمده است: «مسعود عربشاهی در زمرهی هنرمندانی است که در پیشبرد هنر نوگرای ایران نقشی بیبدیل داشتهاند. درک درست از تجرید و آشنایی با اسطوره، تاریخ، نماد و نشانه، هنر انتزاعی ایرانی را بشکوه ساخت و به آن جلوهای بینظیر بخشید.
کنکاش و پرسههای عربشاهی در پستوهای میراث دیداری هنر ایران، از وی هنرمندی ساخت که توانایی بروز خلاقیت با کارمایههای گوناگون را داشت. او با خلق مجموعهای درخشان از نقاشیهای انتزاعی سنجهای ارزشمند برای هنر ایران بجا گذاشت. وامدار اوییم، روحش قرین رحمت و آرامش.»
مسعود عربشاهی روز ۲۷ شهریور ما در سن ۸۴ سالگی به علت عارضه قلبی _ ریوی درگذشت.
از آثار عربشاهی می توان به نقش برجسته سر در اتاق صنایع و معادن در خیابان طالقانی، سالن کنفرانس هلال احمر در میدان ارگ، نقش برجستههای دیوارهای پارک طالقانی در بزرگراه حقانی و مجموعه «نور و گیاه» بر دیوار مجلس اشاره کرد.