آیدین آغداشلو نقاش پیشکسوت و منتقد هنری در مراسم وداع هنرمندان با مسعود عربشاهی در محل موزه هنرهای معاصر گفت: زندگی همچون صحنه ای در ذهن من جاری است که طبل بسیار عظیم و بزرگی در وسط میدان گذاشته شده است و خلایق به ترتیب نزدیک میشوند و هر کسی اجازه دارد یک ضربه به این طبل بزند و جایش را به نفر بعدی میدهد و صدای آن برمیخیزد و میپیچد.
صدای هر کسی با دیگری متفاوت است. یک صدا گذراست و دیگری به قول حافظ در این گنبد دوار می پیچد. این صداها به نسبت افراد و اهمیت آنها ماه ها، سالها و قرن ها میماند. صدای ضربه مسعود عربشاهی سالها و سالها در تاریخ هنر ایران خواهد ماند.
احسان آقایی رییس موزه هنرهای معاصر تهران در ابتدای این مراسم گفت: وقتی که واژه تاثیر گذار را به کار میبریم منظور تاثیر هنرمند در زمینه های اجتماعی است که با نبود این هنرمندان چیزی کم است. عرب شاهی با پژوهش گستردهای که در زمینه مطالعات بصری داشت تاثیر بسیاری در هنر ایران گذاشت و نبود این هنرمند خلاء عظیمی ایجاد می کند.
وی در پایان پیام تسلیت سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد و هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی را به حضار منتقل و علت انصراف آنها از سخنرانی را تاخیر چندین ساعته در برگزاری این مراسم عنوان کرد.
غلامحسین نامی نقاش پیشکسوت نیز در این مراسم گفت: نمیدانم چه چیزی باید بگویم و تنها چیزی که باید گفت، این است که مسعود عربشاهی یکی از اثرگذارترین نقاشان جنبش نوگرای هنر معاصر ایران محسوب میشود. تاثیر عربشاهی از هنرستان پسران شروع میشود و پایههای خلاقیت در دانشگاه ادامه می یابد.
وی افزود: عربشاهی با فرم های سنتی و موتیفهای ایرانی کارهای فاخری انجام داد که در تاریخ هنر ایران جایگاه بسیار بالایی دارد.
امروز قرار نیست که ما در مورد آثار مسعود عربشاهی سخن بگوییم. آثار وی جای بحث و تامل دارد و متاسفانه در کشور ما به علت نبود نقد و تحلیل درست بسیاری از خلاقیت های هنرمندان ناشناخته مانده است و هیچ نقد جدی صورت نگرفته است و من از این تریبون اعلام می کنم آثار مسعود عربشاهی را به درستی توسط کسانی که صلاحیت دارند به نقد و تحلیل کشیده شود تا اثر گذاری بیشتری داشته باشد و روشنگری کند.
امیر راد رئیس انجمن نقاشان ایران در این مراسم گفت: آسمان هنر ایران ستاره های پرفروغ داشته است و عربشاهی یکی از آن ستاره های بی شمار هنر ایران است که امروز در کنار هم هستیم تا این هنرمند را به سمت خانه ابدی خود بدرقه کنیم.
وی افزود: جایگاه مسعود عربشاهی در تاریخ و در آسمان هنر ایران جاودان خواهد ماند. برای بسیاری مرگ فراموشی است ولی برای هنرمندانی که خالق مفاهیم ارزشمندی هستند چنین نیست؛ آنها در گذر تاریخ و زمان تاثیرگذار خواهند ماند و نسل آینده را بارور خواهند کرد و بر همین اساس هنرمند همیشه در تاریخ جاری است.
عباس مشهدی زاده منتقد هنری نیز در این مراسم گفت: مسعود عربشاهی در ظاهر قد بلندی داشت و همانطور که در نقاشی سرآمد همه نقاشان ایران بود. طراحی هایی که وی انجام داد با کمک کامپیوتر هم قابل انجام نیست و امیدوارم آثارش موزه های جهان را همانند امروز اشغال کند.
پس از صحبتهای کوتاه رامین عربشاهی فرزند مرحوم عربشاهی به امامت حجتالاسلام دعایی بر پیکر این هنرمند پیشکسوت نماز اقامه شد.
آیدین آغداشلو، حسین محجوبی، غلامحسین و غلامرضا نامی، کوروش شیشهگران، عباس مشهدیزاده، لیلی گلستان، ایرج اسکندری، سعید محجوبی، نیز در این مراسم حضور داشتند.
بنا بر وصیت مسعود عربشاهی، مراسم خاکسپاری نیز عصر یکشنبه ۳۱ شهریورماه ساعت ۱۷ در روستای کهک قم زادگاه پدری ایشان، در آرامستان عربشاهی (سعد الحکما) تشییع میشود.
نظر شما