مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت اصفهان سهم بیماریهای قلبی عروقی در مرگ و میر مردم استان در سال گذشته را ۴۰.۵ درصد اعلام کردند اما شواهد نشان میدهد که این نرخ افزایش یافته است و مردم هنوز هشدارهای داده شده درباره تغییر و اصلاح الگوی سبک زندگی را چندان جدی نمی گیرند. حوادث و انواع سرطان، عوامل عمده دیگر مرگ و میر مردم بشمار میآیند.
مسئول پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی و عروقی مرکز بهداشت اصفهان، سهم بیماریهای قلبی عروقی در مرگ و میر مردم این خطه در سال جاری را ۴۱.۵ درصد اعلام و تاکید کرد: این بیماریهاروند رو به رشدی را طی میکند.
رامش حسینخانی روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی قلب در گفت و گو با ایرنا افزود: لازم است مردم هشدارها و توصیه های داده شده برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و داشتن زندگی سالم را جدی تر بگیرند.
این پزشک عوامل خطر در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تغذیه نامناسب، کم تحرکی و استعمال دخانیات و الکل دانست و تصریح کرد : کاهش مصرف نمک، روغن و چربی و اضطراب، افزایش مصرف میوه و سبزی و تحرک بدنی و پرهیز از مصرف دخانیات، قلیان و الکل در این زمینه بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه بیماریهای قلبی عروقی دارای علامتهای ظاهری نیست، گفت: مردم باید به طور سالانه با مراجعه به مراکز سلامت یا پزشک، میزان فشار ، قند و چربی خون خود را اندازه گیری و کنترل کنند.
حسینخانی ادامه داد: افرادی که به فشار خون، دیابت و اختلال چربی خون مبتلا هستند نیز باید داروهای خود را به درستی مصرف کنند و هر سه ماه یک بار به مراکز سلامت یا پزشک مراجعه داشته باشند.
وی به پویش فشار خون که سال جاری در کشور و استان اصفهان اجرا شد، اشاره و خاطرنشان کرد: در این طرح از بین یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که مورد غربالگری قرار گرفتند حدود ۱۲۰ هزار نفر مشکوک به فشار خون بالا شناسایی شدند که در زمان حاضر پرونده پزشکی آنها در حال بررسی است تا در صورتیکه بیماری آنها قطعی تشخیص داده شد تحت مراقبتهای بهداشتی و درمانی قرار گیرند.
این پزشک با بیان اینکه موفقیت در کنترل فشار خون افراد شناسایی شده میتواند آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد، تصریح کرد: هنوز بسیاری از مردم آگاهی چندانی درباره عوامل خطر این دسته از بیماریها ندارند و شرایط اجتماعی جامعه نیز چندان برای این موضوع آماده نیست.
حسینخانی با تاکید بر اینکه مردم، دولت و بخش خصوصی باید با همکاری همدیگر برای کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی حرکت کنند، اضافه کرد: ما از مردم می خواهیم که در روز حدود ۳۰ دقیقه ورزش کنند اما وقتی هوای شهرهای بزرگی مانند اصفهان آلوده است این توصیه چندان اجرایی نمیشود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال دوچرخهسواری یکی از عوامل تحرک و نشاط در بین مردم بشمار می آید اما شرایط جامعه به گونه ای است که نه تنها زنان بلکه مردان نیز امکان استفاده چندانی از این وسیله نقلیه ندارند درحالیکه باید شرایط اجتماعی مناسب برای این مسائل فراهم شود.
حسینخانی شعار روز جهانی قلب در سال جاری را " قهرمان سلامت قلب خود باشیم " عنوان و اضافه کرد: برنامه های مختلفی از جمله آموزش مردم در شبکه های بهداشت شهرستان های استان اصفهان در این هفته به مناسبت روز جهانی قلب برگزار می شود.
فدراسیون جهانی قلب با هدف ریشهکنی همهگیری جهانی بیماریهای قلبی عروقی و با همکاری سازمان بهداشت جهانی ۲۹ ماه سپتامبر هر سال را به عنوان روز جهانی قلب تعیین کرد و هر سال با شعاری متفاوت این روز گرامی داشته میشود.
۶۰۲۲/ ۳۰۱۱